• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Borca za MONDO: NE Regionalnoj ligi!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Novoizabrani prvi čovjek banjalučkog Borca Branko Kovačević izjavio je za naš portal da je zagovaranje jedinstvene lige na području bivše Jugoslavije politička priča i da još nije vrijeme za nešto takvo.

 Predsjednik Borca Branko Kovačević za MONDO Rano je za Regionalnu ligu Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbalski klub Borac u srijedu je dobio novo rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Brankom Kovačevićem.

Novoizabrani prvi čovjek banjalučkog prvoligaša u razgovoru za naš portal, između ostalog, osvrnuo se i na formiranje Regionalne lige, koja je prethodnih dana jedna od glavnih tema u fudbalskim krugovima u regionu.

Većina klubova iz BiH pozitivno je ocijenila ovakvu ideju. Ipak, novi predsjednik Borca mišljenja je da još nije došlo vrijeme za osnivanje lige koja bi okupila klubove iz bivše Jugoslavije.

STOJAN MALBAŠIĆ

Stojan Malbašić, koji je kao i Kovačević sa Borcem osvojio Mitropa Kup 1992. godine, ima drugačije mišljenje. "Bio sam učesnik te lige, tako da imam pozitivno mišljenje o njoj. Što je veći prostor, liga je kvalitetnija. Moja želja je da takva liga zaživi, kao što već postoji u rukometu, košarci… Postojeća liga u BiH nije posjećena, nema kvalitet i teško da se on može poboljšati u narednom periodu. Ako bi u ligi igrali Partizan, Crvena zvezda, Dinamo, Vardar, Budućnost… vjerujem da bi i klubovi iz BiH ulaganjima pokušali da budu na tom nivou. Takav kvalitet donio bi i gledanost, a znamo da se fudbal igra zbog publike. Konkretno, Borac bi mnogo lakše našao sponzore kada bi igrao jednu tako kvalitetnu ligu, poručio je Malbašić.

"Regionalna liga više je politička priča. Situacija je i dalje teška i još nije sazrela da se govori o nečemu takvom", rekao je Kovačević za MONDO.

Ipak, on vjeruje da će se u dogledno vrijeme steći uslovi za objedinjavanje fudbalskog "krema" u regionu.

"Vjerujem da će se jednog dana steći uslovi za formiranje takve lige, ali veliko je pitanje kada će doći taj trenutak", smatra Kovačević.

Nakon izbora za prvog čovjeka kluba, te formiranja novog Upravnog odbora, održana je sjednica ovog tijela na kojoj su donesene određene odluke.

Naime, Dejan Lukendić imenovan je za novog direktora "Velikana iz Platonove ulice", koji je na ovoj funkciji zamijenio Stojana Malbašića, koji je prekomandovan na mjesto prvog čovjeka Omladinske škole FK Borac.

Procijenjeno je da bi Malbašić mnogo veći doprinos razvoju kluba dao na novoj funkciji, dok će njegovo iskustvo biti od pomoći i sportskom direktoru Oliveru Jandriću.

"Donijeli smo određene odluke. Novi direktor je Dejan Lukendić, dok je Stojan Malbašić novi direktor Omladinske škole. U narednim danima vidjećemo šta su nam biti sljedeći potezi za godinu koja je pred nama", rekao je Kovačević, kojem će prvi saradnik biti potpredsjednik Mario Keserović.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Po dolasku na čelu banjalučkog prvoligaša, Kovačević je najavio da će primarni ciljevi biti povratak Borca u Premijer ligu BiH, te podizanje Omladinske škole na viši nivo, s obzirom da je rad s mlađim kategorijama bio poprilično zapostavljen prethodnih godina.

"Razvoj kluba po mom planu iće će u dva pravca. U prvom je seniorska ekipa i njen put iz Prve lige u Premijer ligu BiH, dok je u drugom omladinska škola, koja je poprilično zapostavljena. Borac treba da bude brend, kako Banjaluke, tako i Republike Srpske. Sve odluke Uprave biće transparentne i vjerujem da će mi svi pomoći u našim nastojanjima da klub približimo ciljevima", rekao je Kovačević na Izbornoj skupštini.

Ipak, jedan od najbitnijih problema koji pritišće Borac su dugovanja, kako prema igračima, tako i prema zaposlenim u Radnoj zajednici.

"Teško je u ovom trenutku govoriti o dugovanjima, s obzirom da još nisam upoznat sa stvarnim stanjem. Nakon što sve analiziramo, vidjećemo šta nam je činiti", poručio je Kovačević.

Kako je istakao, svi u Upravnom odboru, a čine ga još potpredsjednik Mario Keserović, te članovi Vico Zeljković, Darko Milunović, Viktor Latinović, Vedran Pušić i Damir Pušić, imaće određene zadatke.

"Sportski resor obaviće razgovore sa šefom stručnog štaba Vuletom Trivunovićem i njegovim saradnicima, dok ću ja više biti orijentisan na razvoj kluba, priču o javno-privatnom partnerstvu, stadionu i drugim resursima. Za sportski dio biće zadružen Vico Zeljković ispred Uprave, dok će Vedran Pušić voditi marketing", zaključio je novi predsjednik Banjalučana.

PRIPREME

Kovačević je naglasio da će Borac dio priprema obaviti na Gradskom stadionu, dok će detaljan plan biti poznat nešto kasnije. "Nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo pripreme početi u Banjaluci, a za dalje ćemo vidjeti. Do početka priprema radovi na izgradnji pomoćnih terena trebalo bi da budu okončani, tako da ćemo imati optimalne uslove."

Kako je najavljeno, Trivunović definitivno ostaje na čelu stručnog štaba, u kojem neće biti promjena. U narednim danima, nakon što budu obavljeni razgovori sa trenerom, biće poznata transfer lista, dok će se raditi i na angažovanju određenih pojačanja.

Podsjetimo, Borac je lider sa šest bodova prednosti ispred Rudar Prijedora nakon jesenjeg dijela sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, te je na dobrom putu da se nakon samo jedne prvoligaške sezone vrati u društvo najboljih.

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BL

Naravno da ne,kad za Borac nema mjesta,mi bi ako ikako moze tajkunski klub Krupu kao i Igokeu

Hahaha

U dugu ste, nemate para za plate, treba vas ugasiti sve ste pokrali igrate drugu ligu, ali se pitate oko Regionalne lige. Udjite u prvu ligu, uzmite prvenstvo BiH i onda recitr necemo Regilnalnu ligu, smradovi jedni, samo se hvatate stvari koji nisu vas nivo.

A ko bi je igrao

@Hahaha Ko bi je igrao kada Velikan poput Borca ne bi bio unutra, Metalege, Petokraka, Voždovac, Škendija i neizbježna Mladost Podgorica.

VB

@Hahaha Borac je velikan bio, jeste i ostaće. Osvojio je svaki trofej u takmičenjima u kojima je bio sem Lige YU a osvojio i međunarni trofej. Dolazi iz Banje Luke najljepšeg i jednog od najvećih gradova Ex yu i ima iza sebe ogromnu armiju navijača i simpatiezera. To što nikad nije bio ljubimac vlasti i sudijskih organizacija, pa se nije spašavao iz lige, i onda kad mu nije išlo, to je samo još više znak koliko je veliki i koliko je nekih drugih režimskih korumpiranih klubova.

Dak

Nemamo mi ni para ni kvaliteta za ove seoske lige a da ne pričamo o regionalnom takmičenju.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC