• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mertens asistirao, Insinje i Kaljehon pogađali

Autor mondo.ba

Napoli upisao veoma bitnu pobjedu na "San Siru" protiv Milana 2:1, najviše zahvaljujući dvostrukom asistentu Drisu Mertensu. Pogađali Lorenco Insinje i Hoze Kaljehon, Juraj Kucka samo ublažio poraz "rosonera".

Derbi 21. kola Serije A između Milana i Napolija na "San Siru" u potpunosti je opravdao očekivanja.

Nakon velike borbe, gosti su slavili 2:1, a sve tri pogotka viđena su u prvom poluvremenu. Uzbuđenja je bilo i u nastavku, ali su golovi izostali.

MILAN - NAPOLI 1:2 (1:2)

Tim Mauricija Sarija veliki posao uradio je za svega devet minuta. Sjajan kontranapad u 6. minutu odigrali su gosti. Dris Mertens, koji je par minuta ranije tražio penal, odlično je uposlio Lorenca Insinjea, koji je prelijepim udarcem matirao nemoćnog Đanluiđija Donarumu.

Samo tri minuta kasnije Mertens je upisao drugu asistenciju na meču, a Hoze Kaljehon kroz noge je poslao loptu mladom čuvaru mreže, za 0:2.

Za razliku od prethodnih utakmica, kada se istakao golovima (devet na posljednja četiri meča), omaleni Belgijanac večeras je briljirao proigravajući saigrače.

Milan je na posljednjih 12 mečeva protiv Napolija slavio samo jednom.

Nakon dva primljena gola, probudio se Milan. Gosti su zatvorenom igrom preko kontranapada vrebali treći pogodak (Mertens promašio idealnu priliku), a ekipa Vinćenca Montele krenula je ofanzivnije, što se isplatilo pred kraj prvog poluvremena.

Veliku grešku napravila je odbrana Napolitanaca, što je kaznio Juraj Kucka i prepolovio zaostatak "rosonera".

Priliku za izjednačenje domaći su propustili već u prvom minutu nastavka, kada je mladi Hrvat Mario Pašalić odlično šutirao glavom. Ali, prečka je bila saveznik Napolitanaca. Nepun minut kasnije, još jedna prilika za gol, ali Pepe Rejna uspio je da odbrani udarac Sose.

Gosti su se uglavnom branili u nastavku, ali je Insinje opasno zaprijetio u 59. minutu, kada je pokušao s centra, ali je lopta završila malo iznad gola Milana. Mogao je Insinje u 71. minutu riješiti meč, da Donaruma nije bio uspješniji u situaciji jedan na jedan.

Krenuli su domaći fudbaleri na sve ili ništa, što je ostavljalo mnogo prostora za brzonoge fudbalere iz Napulja, koji su par puta opasno zaprijetili. Čak je i Donaruma krenuo u protivnički šesnaesterac, šutirao nakon prekida u 94. minutu, ali ostalo je 1:2.

Pogledajte golove...

...
Izvor: YouTube

Nova tri boda i treća uzastopna prvenstvena pobjeda donijeli su Napoliju diobu drugog mjesta sa Romom, koja svoj meč igra u nedjelju protiv Kaljarija. S druge strane, Milan već sada ima veliki zaostatak za mjestima koja vode u Ligu šampiona.

Ranije danas, Fiorentina je poprilično lako došla do bodova na "Bentegodiju" protiv Kjeva, dok su preostali mečevi 21. kola na programu sutra. Derbi se igra u "matine" terminu, od 12:30 sastaju se Juventus i Lacio.

SERIJA A - 21. KOLO:

Kjevo - Fiorentina 0:3 (0:1)
/Teljo 18, Babakar 52 pen, Kjeza 90+4/

Milan - Napoli 1:2 (1:2)
/Kucka 37 - Insinje 6, Kaljehon 9/

U nedjelju:

Juventus - Lacio (12:30)
Genova - Krotone (15:00)
Palermo - Inter
Peskara - Sasuolo
Bolonja - Torino
Empoli - Udineze
Atalanta - Sampdorija (18:00)
Roma - Kaljari (20:45)

TABELA: Juventus (-1) 45, Napoli (+1) 44, Roma 44, Lacio 40, Milan (-1) 37, Inter 36, Atalanta 35, Fiorentina (+1) 33, Torino (-1) 30, Kaljari 26, Udineze 25, Kjevo (+1) 25, Sampdorija 24, Bolonja (-1) 23, Đenova 23, Sasuolo 21, Empoli 18, Palermo 10, Krotone (-1) 9, Peskara (-1) 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC