• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajntraht osvojio Gelzenkirhen nakon 18 ljeta!

Autor mondo.ba

Poslije skoro 18 godina, Ajntraht iz Frankfurta je savladao Šalke na "Feltins Areni" na otvaranju 18. kola njemačke Bundeslige - 0:1 (0:1).

"Rudari" su posljednji put izgubili od Ajntrahta kod kuće u maju 1999. godine i od tada su u Gelzenkirhenu na 13 utakmica protiv ekipe iz Frankfurta upisali osam pobjeda i pet "egala".

Ali, svakoj seriji dođe kraj.

Šalke - Ajntraht 0:1 (0:1).

Ekipa hrvatskog trenera Nike Kovača prekinula je u petak uveče tu negativnu seriju zahvaljujući jednoj uvježbanoj kombinaciji na treningu i odličnom udarcu kapitena Aleksandra Majera.

Iako je Šalke žestoko krenuo i već u petom minutu pogodio mrežu Hajnca Lindnera, strijelac je bio Gvido Burgštaler, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda.

Imali su i gosti nekoliko opasnih situacija pred golom Ralfa Farmana, međutim do 34. minuta rezultat se nije promijenio.

Tada je uslijedila uvježbana akcija poslije slobodnog udarca - Japanac Makoto Hasebe je uputio povratnu loptu za kapitena Aleksandra Majera, koji je pogodio desni ugao za vođstvo Ajntrahta - 0:1 i upisao svoj 116. pogodak za tim iz Frankfurta.

Samo dva minuta kasnije uslijedio je žestok, ali nenamjeran start reprezentativca Bosne i Hercegovine Seada Kolašinca na mladog srpskog fudbalera Mijata Gaćinovića, na sreću bez većih posljedica iako se činilo da je postojala opasnost od preloma.

Majer je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela mogao da praktično ovjeri pobjedu Ajntrahtu, ali je poslije njegovog udarca glavom lopta otišla za malo pored stative.

Početkom nastavka, Burgštaler je u dva navrata propustio dobre šanse da anulira prednost gostiju, ali nije bio precizan iz izglednih situacija.

Šalke je do finiša razumljivo stalno napadao i pokušavao da barem stigne do izjednačenje, što je otvaralo prostora za brze kontranapade gostiju da eventualno "prelome" utakmicu, ali se nisu najbolje u par situacija snašli Majer i rezervista Haris Seferović.

Ipak, Ajntraht je odličnom taktičkom partijom uspio da stigne do devetog trijumfa ove sezone i barem do sutra predveče, kad je na rasporedu većina ostalih utakmica, ostane na trećem mjestu Bundeslige.

Reprezentativac Srbije u ekipi iz Gelzenkirhena Matija Nastasić je odigrao svih 90 minuta, kao i Kolašinac, dok je mladi Gaćinović na drugoj strani, zamijenjen u sudijskoj nadoknadi meča.

BUNDESLIGA, 18. KOLO

Šalke - Ajntraht 0:1 (0:1)
/Majer 34/

Subota (15.30)

Verder - Bajern
Darmštat - Keln
Ingolštat - Hamburger SV
Lajpcig - Hofenhajm
Volfsburg - Augsburg
Bajer Leverkuzen - Borusija Menhengladbah (18.30)

Nedjelja

Frajburg - Herta (15.30)
Majnc - Borusija Dortmund (17.30)

TABELA: Bajern 42, Lajpcig 39, Ajntraht (+1) 32, Hofenhajm 31, Borusija Dortmund 30, Herta 30, Keln 26, Bajer L. 24, Frajburg 23, Šalke (+1) 21, Majnc 21, Volfsburg 19, Augzburg 18, Borusija Menhengladbah 17, Verder 16, HSV 13, Ingolštat 12, Darmštat 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC