• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borusija slavila u “Derbiju Rajne”, Šalke silan

Autor mondo.ba

Dva puta Keln je stizao vođstvo Borusije, ali gosti iz Menhegladbaha na kraju su slavili 3:2 u “Derbiju Rajne”. Šalke sa ubjedljivih 4:1 savladao Volfsburg i gurnuo ga ka zoni ispadanja.

Borusija Menhengladbah pobjedom 3:2 nad Kelnom u 28. kolu napravila je korak ka mjestu koje vodi u Evropu. Ekipa Ditera Hakinga savladala je direktnog konkurenta i sada je na samo na bod zaostatka upravo za Kelnom koji drži šestu poziciju.

Dva puta “jarčevi” su stizali prednost Borusije, prvi put trbalo im je pet minuta, a drugi put samo tri da izjednače poslije gola gostiju.

Klemens je u 18. Minutu “poništio” gol Vestergarda, a Modeste u 58. minutu pokvatio slavlje rezerviste Traorea, koji je zatresao mrežu samo minut nakon ulaska na teren.

Gol za pobjedu Borusije postigao je Lars Štindl. Prvo se zatresla stativa, a onda je kapiten gostiju poslao odbijenu loptu u mrežu.

Lajpcig je stigao do minimalne pobjede nad Bajerom iz Leverkuzenom i to nakon prave drame.

Mreže su mirovale sve do trećeg minuta sudijske nadoknade, a onda je Lajpcig sa igračem manje stigao do tri boda. Navijači će slaviti Jusufa Poulsena koji je uklizao na drugoj stativi i poslao loptu u mrežu, ali heroj domaćih je Emil Forsberg, koji je poslao savršen centaršut i prije toga u nekoliko navrata dijelio lopte svojim saigračima.

Ovom pobjedom Lajpcig je pobjegao na sedam bodova Hofenhajmu, koji je u svom 300. meču u Bundesligi poražen od Hamburga 2:1.

Najmlađi trener Bundeslige, Julijan Nagelsman odlučio je da u ovom meču izvede najstariji sastav Hofenhajma u svojoj istoriji (26 godina i 230 dana), ali iskustvo nije donijelo rezultat.

Ili preciznije - nije donijelo gostima.

Tridesetogodišnji Aron Hunt, kojem je HSV tek treći klub u karijeri, postigao je dva gola i pomjerio šestostrukom šampiona Njemačke na četiri boda daleko od zone ispadanja.

U suprotnom smjeru skliznuo je još jedan nekadašnji šampion, Volfsburg.

“Vukovi” su poraženi rezultatom 4:1 od Šalkea i sada imaju samo bod više od Majnca i Augzburga koji zauzimaju prva mjesta iznad i ispod “crte”.

Majnc je seriju poraza nastavio u Frajburgu, gdje je domaćin stigao do trijumfom golom svog vječitog “džokera” – Nilsa Petersena.

Napadač Frajburga ušao je u 69. minutu u igru, a samo šezdesetak sekundi kasnije postigao je svoj 18. gol kao rezervista, čime je izjednačio record Aleksandera Ciklera u Bundesligi.

Bundesliga, 28. kolo


Keln – Borusija M. 2:3  (1:1)

/Klemens 18, Modeste 58 – Vestergard 13, Traore 55, Štindl 81/


Frajburg – Majnc 1:0 (0:0)

/Petersen 70/


Hamburger SV – Hofenhajm 2:1 (1:1)

/Hunt 25, 75 – Kramarić 34/


Lajpcig - Bajer Leverkusen 1:0 (0:0)

/Poulsen 90+3/


Šalke – Volfsburg 4:1 (2:0)

/Burgštaler 6, 77 Gorecka 23, Kaligijuri 49 – Gomez 7/


Bajern - Borusija Dortmund (18.30)


Nedelja
Herta - Augzburg (15.30)
Ingolštat - Darmštat (17.30)

Odigrano u petak

Ajntraht - Verder2:2(0:2)
/Gačinović 48, Fabijan 72 pen - Junuzović 37, Bartels 42/

TABELA:Bajern (-1)  65, Lajpcig 58, Hofenhajm 51, Borusija Dortmund (-1)  50, Frajburg 41, Keln 40, Herta (-1) 40, Borusija Menhengladbah 39, Ajntraht 38, Šalke 37, Verder 36, Bajer Leverkuzen 35, HSV 33, Volfsburg 30, Majnc 29, Augzburg (-1) 29, Ingolštat (-1) 25, Darmštat (-1) 15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC