• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni Borusija ne može da zaustavi Bajern!

Autor mondo.ba

Bajern u 96. “Klasikeru” pregazio Borusiju Dortmund – 4:1! Levandovski dva puta zatresao mrežu svog bivšeg kluba i prestigao Obamejanga na listi strelaca.

Bajern juriša ka 27. tituli prvaka Njemačke, petoj zaredom! U tome ih nije uspio zaustaviti ni najveći rival, Borusija Dortmund, koja je položila oružje na Alijanc Areni pred daleko razigranijim i opasnijim protivnikom.

Bavarci su sa ubjedljivih 4:1 savladali “milionere” i zadržali DESET bodova prednosti ispred Lajpciga, a Robert Levandovski je sa dva postignuta gola u direktnom okršaju pretekao Pjera Emerika Obamejanga na listi strelaca.

BAJERN – BORUSIJA 4:1 (2:1)

Levandovski 26

Obamejang 25

Borusija Dortmund uspjela je da u prvom dijelu sezone savlada Bajern nanijevši prvi poraz Karlu Anćelotiju na klupi Bajerna, ali osveta je stigla u subotu uveče.

Fudbaleri Bajerna su ozbiljno shvatili upozorenje iz prošlog kola – poraz od Hofenhajma 1:0 i uprkos činjenici da u srijedu igraju protiv Real Madrida u potpunosti se posvetili najvećem njemačkom derbiju – “Der Klasikeru”.

Gosti iz Dortmunda jednostavno nisu imali šanse na Alijanc areni protiv Bajerna koji je odigrao na vrhunskom nivou – šampionski, iako u ekipi nije bilo povrijeđenih Manuela Nojera i Tomasa Milera.

Istini za volju Borusija je igrala bez Gecea, Širlea, Rojsa i Kagava, ali pitanje je da li bi i s njima na terenu rezultat bio drugačiji jer Bajern je jednostavno dominirao.

Šampion je udario odmah! Od samog početka!

Iako je Dembele u drugom minutu zabrinuo domaće navijače odličnim prodorom i udarcem koji je na kraju završio pored gola, nakon samo četiri minuta igre na semaforu je stajalo:

BAJERN – BORUSIJA 1:0.

Fudbaleri u crvenim dresovima odigrali su odličnu akciju, a igrači Borusije su samo stajali i nijemo posmatrali kako ju Riberi završava udarcem za svoj četvrti go love sezone – 1:0!

Roman Burki u desetom minutu drugi put je vadio loptu iz mreže.

Levandovski je izveo slobodan udarac, a Dembele se iz samo njemu poznatog razloga sagnuo, dovoljno da lopta preleti živi zid i završi u mreži Borusije za vođstvo 2:0.

Holanđanin Arjen Roben odličnu partiju na ovom derbiju nagoviestio je u 17. minutu kada je nanizao nekoliko igrača, ali je lopta nakon njegovog šuta završila nekoliko centimetara pored stative.

Alijanc Arena neosvojiva tvrđava

Bajern pod vođstvom Karla Anćelotija 21 utakmicu zaredom nije poražen na Alijanc Areni. Ovo je bila 18 pobjeda, uz tri remija.

Borusija je uzvratila pogotkom iz jedne od rijetkih pravih prilika na meču. Egzekutor je bio Gerero koji je odličnim volejom sa dvadesetak metara poslao loptu u mrežu i smanjio na 2:1.

Bajern je ipak bio daleko opasniji od Borusije, prije svega zahvaljujući dobroj odbrani na Pjeru Emeriku Obamejangu. Najbolji strijelac i po mnogima trenutno najbolji igrač Borusije bio je prilično neprimjetan na terenu, a istakao se tek promašajem u drugom poluvremenu koji je surovo kažnjen.

Svoju dominaciju na terenu Bajern je u novi pogodak pretvorio početkom drugog poluvremena kada na scenu stupa Arjen Roben.

Iako svi protivnici, pa i ljubitelji fudbala, znaju šta će on da uradi kada dobije loptu na desnom krilu, Holanđanin je još jednom izveo naizgled tako jednostavan dribbling – zalomio u sredinu, nanizao dvojicu protivnika, a onda pogodio suprotan ugao – 3:1.

Gotovo preslikana situacija viđena je u 65. minutu, međutim, Roben ovaj put nije pogodio.

Toliko čekani Obamejang bljesnuo je u 67. minutu. Gabonac je pobjegao odbrani Bajerna, sve dobro uradio, čak i šutirao pored Ulrajha ali je golman domaćih uspio da zakači loptu dovoljno da ju igrači Bajerna stignu izbiti praktično na gol liniji.

Sjevnula je kontra Bajerna, a Levandovski je u golgeterskom okršaju sa Obamejangom održao lekciju kako se to radi.

Poljak je prošao i Burkija koji ga ruši nogom za čist jedanaesterac.

Naravno, Levandovski je sam izveo najstrožu kaznu i svojim 26. golom u sezoni ostavio konačnih 4:1!

Do kraja meča viđeno je još nekoliko prilika, ali ni rezervista Kimih, ni Vidal na jednoj, niti Pulišić nisu bili dovoljno precizni da se upišu u strelce.

Bajern je napravio odličnu uvertiru za meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Real Madrida koji je na rasporedu u srijedu.


Bundesliga, 28. kolo


Keln – Borusija M. 2:3  (1:1)

/Klemens 18, Modeste 58 – Vestergard 13, Traore 55, Štindl 81/


Frajburg – Majnc 1:0 (0:0)

/Petersen 70/


Hamburger SV – Hofenhajm 2:1 (1:1)

/Hunt 25, 75 – Kramarić 34/


Lajpcig - Bajer Leverkusen 1:0 (0:0)

/Poulsen 90+3/


Šalke – Volfsburg 4:1 (2:0)

/Burgštaler 6, 77 Gorecka 23, Kaligijuri 49 – Gomez 7/


Bajern - Borusija Dortmund 4:1 (2:1)

/Riberi 4, Levandovski 10, 68 penal, Roben 49 – Gerero 20/


Nedelja
Herta - Augzburg (15.30)
Ingolštat - Darmštat (17.30)

Odigrano u petak

Ajntraht - Verder2:2(0:2)
/Gačinović 48, Fabijan 72 pen - Junuzović 37, Bartels 42/

TABELA:Bajern  68, Lajpcig 58, Hofenhajm 51, Borusija Dortmund 50, Frajburg 41, Keln 40, Herta (-1) 40, Borusija Menhengladbah 39, Ajntraht 38, Šalke 37, Verder 36, Bajer Leverkuzen 35, HSV 33, Volfsburg 30, Majnc 29, Augzburg (-1) 29, Ingolštat (-1) 25, Darmštat (-1) 15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC