• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glavobolja za "apotekare"

Autor mondo.ba

Fudbaleri Bajera su domaćim porazom od Šalkea 1:4 (0:3) ozbiljno ugrozili čak i opstanak u Bundesligi.

Šalke je u petak uveče protutnjao kroz Leverkuzen (1:4) u premijernoj utakmici 31. kola Bundeslige i kreirao glavobolju "aspirindžijama" i njihovom treneru Tajfunu Korkutu pred finiš sezone.


Bajer ima samo četiri boda prednosti ispred najugroženijih ekipa koje se bore za opstanak i koje imaju po utakmicu manje na tri kola do kraja šampionata Njemačke.


Za samo 10 minuta, od sedmog do 17, Šalke je stekao tri gola prednosti nad Bajerom i do kraja mirno osvojio sva tri boda, prvi put poslije pune tri godine.


A nije tako izgledalo na početku meča...


Već u 20. sekundi "apotekari" su kreirali stopostotnu šansu, ali je udarac Džulijana Branta iz peterca odlično odbranio golman gostiju iz Gelzenkirhena Ralf Farman.


U petom minutu Kevin Foland je šutirao iznad prečke poslije dobre šanse, pa je dva minuta kasnije uslijedila kazna Šalkea.


Sve je napravio Leon Gorecka, koji je prošao po desnoj strani i na "tacni" servirao loptu Gvidu Burgštaleru za 0:1.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac, koji će na kraju najvjerovatnije sezone napustiti "rudare" i preći u Arsenal, odigrao je 73 minuta za Šalke.

Šalke je poveo sa 2:0 već u 10. minutu - nakon centaršuta iz kornera Alesandra Šopfa, kapiten gostiju Benedikt Havedes je neometan sa peterca glavom pogodio mrežu - 0:2.


Sve se "otvorilo" gostima u 17. minutu - Gorecka je izbjegao ofsajd, golman Bernd Leno je odbranio njegov šut, ali je odbijanac pospremio Šopf za ogromnih 0:3 i još veći šok na "Baj Areni".


Mogli su gosti još poneki put da zatresu mrežu do odlaska na odmor, ali je nekoliko puta odlično intervenisao Leno i spasio domaće debakla.

Međutim, ništa ni golman Bajera nije mogao u 50. minutu kad je poslije centaršuta iz slobodnjaka Burgštaler iz voleja postigao svoj drugi gol na utakmici - 0:4 za ovjeru 11. trijumfa Šalkea i "skok" na osmo mjesto na tabeli.

"Apotekari" su preko Štefana Kislinga u 69. minutu uspjeli da smanje na 1:4 poslije akcije Karima Belarabija, ali nije bilo vremena, ni nade da mogu barem do jednog boda.



Bundesliga, 31. kolo


Bajer Leverkuzen - Šalke 1:4 (0:3)
/Kisling 69 - Burgštaler 7, 50, Havedes 10, Šopf 17/


Subota (15.30)

Verder - Herta
Darmštat - Frajburg
Borusija Dortmund - Keln
Majnc - Borusija Menhengladbah
Lajpcig - Ingolštat
Volfsburg - Bajern (18.30)


Nedjelja

Augsburg - HSV (15.30)
Hofenhajm - Ajntraht Frankfurt (17.30)

TABELA: Bajern 70, Lajpcig 62, Borusija Dortmund 56, Hofenhajm 55, Herta 46, Frajburg 44, Verder 42, Šalke (+1) 41, Keln 41, Ajntraht 41, Borusija Menhengladbah 39,  Bajer L. (+1) 36, Majnc 33, Volfsburg 33, HSV 33, Augzburg 32, Ingolštat 28, Darmštat 21.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC