• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jarčevi" znaju žicu Borusije!

Autor mondo.ba

Borusija Dortmund nije uspjela da pobijedi Keln (0:0) ni u šestoj uzastopnoj utakmici u Bundesligi.

Borusija je protiv Kelna imala imperativ pobjede zbog zadržavanja trećeg mjesta na tabeli koje vodi direktno u Ligu šampiona, ali i dodatni motiv da se revanšira "jarčevima", koji nisu poraženi na pet posljednjih međusobnih duela.

Nošeni tom idejom, "milioneri" su žestoko krenuli od starta i bili bolji rival u prvom poluvremenu - stvarali su prilike ispred golmana Tima Horna, čak i dva puta uspjeli da pogode njegovu mrežu (Pjer-Emerik Obamejang i Marko Rojs), ali su golovi opravdano poništeni zbog ofsajda.

Imali su i gosti iz Kelna preko Miloša Jojića odličnu šansu u 29. minutu, ali je udarac fudbalera iz Srbije završio tik pored stative.

U nastavku su izabranici Tomasa Tuhela nastavili da dominiraju, ali je odbrana Kelna, kojom je protiv svojih bivših saigrača odlično "komandovao" srpski internacionalac Neven Subotić, uspjela da sačuva remi.

Sa samo jednim bodom, Borusiji sada "visi" treća pozicija jer će ih preskočiti Hofenhajm u slučaju pobjede nad Ajntrahtom u nedjelju.

"Probuđeni" Verder je u Bremenu savladao Hertu (2:0) i nastavio fantastičnu seriju od čak devet trijumfa uz dva remija na posljednjih 11 susreta.

Već u 15. minutu klub sa "Vezera" je stekao velikih ogromnu prednost nakon pogodaka Fina Bartelsa i Maksa Kruzea, što je kako se ispostavilo na kraju, bilo dovoljno za 13. trijumf ove sezone.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Vrančić bio je asistent kod drugog pogotka Darmštata.

Da je Darmštat ovako igrao barem polivinu sezone, sigurno ne bi bio putnik u "Cvajtu" već bi se borio za plasman čak i u međunarodna takmičenja.

Nakon trijumfa nad Šalkeom (2:1) i u Hamburgu (1:2), "fenjeraš" je protiv Frajburga povezao treću pobjedu zahvaljujući golovima Feliksa Platea i Džeroma Gondorfa u prvom, odnosno Svena Šiploka u drugom poluvremenu.

Sva tri gostujuća boda iz Majnca ove subote odnijela je Borusija iz Menhengladbaha (1:2), dok je jedan "isčupao" pretposljednji Ingolštat u gostima kod drugoplasiranog Lajpciga - 0:0.  

Bundesliga, 31. kolo

Verder - Herta 2:0 (2:0)
/Bartels 9, Kruze 15/

Darmštat - Frajburg 3:0 (2:0)
/Plate 22, Gondorf 45, Šiplok 65/

Borusija Dortmund - Keln 0:0

Majnc - Borusija Menhengladbah 1:2 (0:1)
/Muto 89 - Štindl 31, Šulc 46/

Lajpcig - Ingolštat 0:0

Volfsburg - Bajern (18.30)

Nedjelja

Augsburg - HSV (15.30)
Hofenhajm - Ajntraht Frankfurt (17.30)

Petak

Bajer Leverkuzen - Šalke 1:4 (0:3)
/Kisling 69 - Burgštaler 7, 50, Havedes 10, Šopf 17/

TABELA: Bajern (-1) 70, Lajpcig 63, Borusija Dortmund 57, Hofenhajm (-1) 55, Herta 46, Verder 45, Frajburg 44, Keln 42, Borusija Menhengladbah 42, Šalke 41, Ajntraht (-1) 41, Bajer L. 36, Majnc 33, Volfsburg (-1) 33, HSV (-1) 33, Augzburg (-1) 32, Ingolštat 29, Darmštat 24.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC