• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić i Partizan - KRAJ!

Autor mondo.rs

Samo nekoliko dana posle osvajanja "duple krune", Marko Nikolić i Partizan se rastali! Iz kluba medijima prosleđeno zajedničko saopštenje uprave i Nikolića. Ilija Stolica prvi kandidat. Pominje se i Dragan Ivanović.

 Nikolić i Partizan - KRAJ! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

"Plan za narednu sezonu je već napravljen", glasio je odgovor Marka Nikolića na novinarsko pitanje odmah posle osvajanja drugog trofeja u sezoni - Kupa Srbije.

Bilo je to 27. maja uveče. Samo nekoliko dana kasnije, Marko Nikolić je napravio "uzbunu" u klubu. Tačnije, vest da je dobio ozbiljnu ponudu mađarskog Videotona, inače omiljenog kluba mađarskog premijera Viktora Orbana (navodno će Nikolić dobiti 800.000 evra po sezoni).

Vest je iznenadila i članove uprave Partizana. Sportski direktor Ivica Iliev je za MONDO priznao da je bio iznenađen kada je pročitao vest o ponudi za Nikolića.

Dok je novinar MONDA još bio na stadionu u Humskoj, tamo je stigao i Marko Nikolić i otišao na razgovor sa Ilievim. Nešto posle 14 časova Nikolić je napustio prostorije kluba, bez komentara.

Odjednom su u Humsku počeli da pristižu svi glavni ljudi kluba - predsednik Milorad Vučelić, članovi uprave, a došla je i "siva eminencija" - Žarko Zečević.

POSLEDNJA INFORMACIJA, POTVRĐENA IZ PARTIZANA GLASI: Marko Nikolić više nije trener Partizana!

EVO ZAJEDNIČKOG SAOPŠTENJA UPRAVE i NIKOLIĆA:


"Fudbalski klub Partizan, sa žaljenjem obaveštava javnost, da je trener prvog tima Partizana Marko Nikolić, danas podneo neopozivu ostavku. U iskrenom i prijateljskom razgovoru koji je Marko Nikolić vodio sa upravom FK Partizan, istakao je da oseća potrebu za novim profesionalnim i ličnim izazovom", piše na početku saopštenja Partizana.

Dodaje se da se Nikolić zahvalio upravi kluba na izuzetno plodonosnoj saradnji, uslovima koji su mu pruženi "i sportskom i finansijskom ponudom koja je već bila pripremljena".

Nikolić je "podvukao zahvalnost da su sve strukture FK Partizan omogućile, u domenu svojih mogućnosti, potpuno autonoman rad, koji je krunisan zajedničkim osvajanjem oba trofeja".

"Veliku zahvalnost, Nikolić je uputio svim svojim saradnicima u stručnom štabu, igračima, zaposlenima i fantastičnoj Partizanovoj publici na izuzetnoj podršci, bez koje ostvareni ciljevi ne bi bili dosegnuti", dodaje se u saopštenju.

Partizan je saopštio i da "izražava razumevanje za želju dosadašnjeg trenera da odgovori novim profesionalnim izazovima u inostranstvu" i ujedno mu je poželeo sreću u daljoj karijeri, uz "veru da će ostati uvek predani deo crno-bele porodice".
-----------------------------------

ŠTA SAD?


Ivica Iliev je koliko sinoć (a i danas u razgovoru sa novinarom MONDA) govorio o tome kako će se uprava truditi da zadrži ceo tim na okupu (osim, naravno, Nikole Milenkovića koji je odavno prodat Fiorentini), bar do završetka kvalifikacija za Ligu šampiona (eventualno za Ligu Evrope).

Naravno, nije ni pomislio da će to sada činiti bez Marka Nikolića, koji je od dolaska u Partizan imao samo dva poraza i koji je potpuno promenio atmosferu oko ekipe i napravio sinergiju sa navijačima. Nikolić je, za razliku od prvog mandata u Partizanu (smenjen je 25. marta 2015. godine, a umesto njega je doveden Zoran Milinković), sada osvojio "duplu krunu" i na neki način "naplatio" ono što nije pre dve godine.

Činjenica je da je Nikolić, očigledno, dobio finansijsku ponudu koju nije želeo/mogao da odbije, a i da se, što bi se reklo, "osigura".

Sada najpre treba angažovati novog trenera (već su počele licitacije: pominje se Ilija Stolica, koji je sa Voždovcem i otvorio put Partizanu ka tituli, pobedivši Zvezdu, kao i Dragan Ivanović, nekadašnji trener Napretka i Vojvodine), a potom videti ko će od igrača na pripreme.

Vremena nema mnogo. Za 15-ak dana crno-beli kreću na pripreme, a prva utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona već 11. jula.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC