Trojka iz bloka u Banjaluci: Prikupljeno 3.500 KM

Autor:

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ po drugi put organizovala je humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki „Trojku iz bloka“.

Trojka iz bloka u Banjaluci: Prikupljeno 3.500 KM Foto: MONDO/Željko Svitlica

Tereni Studentskog centara Nikola Tesla (K4) bili su premali da prime sve zainteresovane takmičare, trojke su se šutirale na dva koša za seniore, dok su klinci imali svoj koš na kome je uporedo bilo takmičenje za uzrast od 8 do 13 godina.

Ove godine ukupno se za takmičenje prijavilo 175 šutera a najbolji od njih je bio Duško Petković koji je nakon prvog kruga imao osam pogođenih trojki, u drugom krugu je pogodio još 10 ali i to mu nije bilo dovoljno za trijumf jer je uporedo sa njim Marko Modrić u oba kruga imao isto pogođenih šuteva.

U dvoboju za finale Duško je bio bolji pa je sa još devet pogođenih šuteva pobijedio na ovogodišnjem takmičenju, drugo mjesto zauzeo je već pomenuti Marko Modrić dok je treće mjesto osvojio Mladen Bjelajac.

Sredstva od ovogodišnjeg humanitarnog turnir prikupljana su za pomoć porodici Vujasin iz Banjaluke u svrhu postavljanja krova i pregrada u njihovoj porodičnoj kući. Na osnovu kotizacija takmičara, kao i sponzora, i mnogobrojnih prijatelja ove godine je prikupljeno 3.500 KM.

Trojka iz bloka, Banjaluka Foto: MONDO/Željko Svitlica

U revijalnom dijelu publiku i učesnike zabavljali su momci iz „Brutal Protest“, kao i rep grupa iz Kozarske Dubice „Karmy Alterego“. Specijali šou imao je i Nemanja Mihajlović stant vozač iz Banjaluke, koji je svojim motorom zapalio atmosferu i izazvao uzdahe svih prisutnih.

Posebano spektakularan dio revijalnog programa je bio kada je Sanje Anušić uz pratnju svih prisutnih odpjevala „Oj Kosovo, Kosovo“ uz mnoštvo zapaljenih baklji.

Organizatori tvrde da su prezadovoljni ovogodišnjim odzivom ali obećavaju naredne godine još veće takmičenje sa još novih aktivnosti.

Ostale vijesti