• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajmo "orlići" do het-trika!

Autor mondo.rs

Pred nama je Evropsko prvenstvo reprezentacija do 21 godine. U taboru Srbije vlada optimizam. Mi, takođe, verujemo da ova generacija može do još jednog zlata, a šta vi kažete?

 UEFA-EURO-U21-u-Poljskoj-Reprezentacija-Srbije-na-skeneru Izvor: MN PRESS

U petak u 18 časova na Kolporter Areni u poljskom Kjelceu počinje 21. izdanje Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

Prvi će na teren aktuelni šampioni, Šveđani i favoriti Grupe A, Englezi, ali nas će najviše zanimati dešavanja u Grupi B, u kojoj je reprezentacija Srbije.

"Orlići" takmičenje počinju u subotu, duelom sa Portugalom (18 časova), zatim u utorak, 20. juna, igraju protiv Makedonije (takođe u 18.00), a potom u trećem kolu protiv Španije (petak, 23. jun, 20.45). Sve utakmice izabranici Nenada Lalatovića igraće u Bidgošču.

Posle razočaravajućeg učinka 2015. u Češkoj – samo jedan bod u grupi sa Danskom, Nemačkom i domaćinom – od aktuelne generacije očekuje se mnogo više. Bez lažne skromnosti, priželjkuje se plasman u finale, pa i trofej, jer je ova ekipa satkana od evropskih prvaka do 19 i svetskih šampiona do 20 godina.

Anketa

Šta očekujete od "orlića" u Poljskoj?

  • Ispadaju u grupi

    26.92% (14)

  • Plasman u polufinale

    40.38% (21)

  • Plasman u finale

    5.77% (3)

  • Osvajaju turnir

    26.92% (14)



Istina, Lalatović je tek nedavno preuzeo komandu i nije imao mnogo vremena da uigrava sve svoje zamisli sa mladim fudbalerima. Od njegovog dolaska odigrane su tek dve prijateljske utakmice – protiv Švedske (2:0) i Slovačke (1:2) - međutim, to ne bi trebalo da bude veliki problem.

Ovi momci već godinama igraju zajedno u nacionalnom timu, pojedini su bili i klupski saigrači, tako da će im od taktičke postavke mnogo korisniji biti jedan dobar motivacioni govor i trener pobedničkog mentaliteta poput njih, koji je i sam u igračkim danima osetio čari velikih utakmica. A, Nenad Lalatović ima sve to.

"Raduje me atmosfera među igračima. Svi se druže, nema podele i klanova, dišu kao jedan, a to je važan preduslov za svaki rezultat", istakao je selektor nedavno.

Međuljudske odnose u timu apostrofirao je i Nemanja Maksimović u izjavi  za MONDO.

"Atmosfera u ekipi je super! Svi sa nestrpljenjem iščekujemo prvu utakmicu", rekao nam je mladi vezista.

Grupa u koju su naši fudbaleri "upali" je, bez dileme, mnogo kvalitetnija od druge dve, u kojima su Poljska, Slovačka, Švedska i Engleska (A), Nemačka, Češka, Danska i Italija (C).

"Ima nekoliko zaista jakih ekipa, ali ne bih izdvajao bilo koga. Trenutno smo koncentrisani samo na duel sa Portugalom, koji nije izgubio utakmicu dve godine. Veoma su organizovan tim, ali i sa dobrim individualcima. Bitno nam je da uđemo što 'jače' u utakmicu. Ne smemo da ih potcenimo, ali ne treba i da ih precenimo. Imamo i mi svoje adute", upozorava Maksimović.

Srbija, Španija i Portugal nisu kandidati samo za plasman u polufinale, već i za prvo mesto. Takvi rivali u grupi stavljaju Makedoniju u veoma nezavidnu situaciju...

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Daniel Avramovski, izjavio je za MONDO da će njegova ekipa pokušati da pomuti račune favoritima.

"Očekujem da igramo kao i u kvalifikacijama. Pokazali smo da možemo da se suprotstavimo svakoj reprezentaciji i verujem da ćemo biti konkurentni i u Poljskoj. Naravno, cenim svakog protivnika, posebno Srbiju u kojoj imam neke od bivših saigrača iz Zvezde, gde mi je baš Lalatović bio trener. Želim im mnogo sreće i drago mi je što ćemo se ponovo videti na terenu", rekao nam je ofanzivni vezista Makedonije i Olimpije iz Ljubljane.

Turnir u Poljskoj biće među najjačima ikada za ovaj uzrast, pošto su klubovi shvatili da je Evropsko prvenstvo odličan "izlog" za mlade fudbalere, te su i oni najveći pristali da puste svoje igrače ne bi li im porasla cena. Doduše, ne baš svi.

SISTEM TAKMIČENJA

U tri grupe nalaze se po četiri reprezentacije, a u polufinale će tri prvoplasirane i najbolja drugoplasirana. U zavisnosti od toga iz koje grupe dolazi najbolja drugoplasirana, biće formirani i parovi polufinala.

Lacio i Napoli su iskoristili to što se EURO ne igra u zvaničnom FIFA terminu (traje do 12. juna), pa su Rimljani stopirali našeg Sergeja Milinković-Savića, a Napolitanci zvezde poljske reprezentacije - Arkadijuša Milika i Pjtora Zjelinskog.

I pored toga, nekoliko već poznatih imena sa fudbalske scene naći će se u Poljskoj.

Englezi su doputovali sa Kalumom Čejmbersom iz Arsenala, Natanijelom Šalobom iz Čelsija, Džejmsom Vord-Prauzim iz Sautemptona, Džekom Grelišom iz Aston Vile...

Za Portugal igra najbolji mladi igrač Evropskog prvenstva A selekcija (održanog prošlog leta u Francuskoj) i vezista Bajern Minhena - Renato Sančez, a tu su još Žoao Kanselo, prvotimac Valensije, Žoel Pereira iz Mančester junajteda koji je, doduše, prošle sezone igrao na pozajmici u Belenensesu, Bruno Fernandes iz Sampdorije, Ruben Neves, supertalentovani vezista Porta...

Špance će, između ostalih, predstavljati Ektor Beljerin iz Arsenala, Žerar Delofeu iz Milana, Saul Nigez iz Atletiko Madrida, Marko Asensio iz Reala, Denis Suarez iz Barselone...

Nemci, takođe, imaju nekoliko baš zvučnih imena. Tu su Maks Majer iz Šalkea, Serž Gnabri iz Verdera, Maksimilijan Arnold i Janik Gerhard, obojica iz Volfsburga...

Sve utakmice Evropskog prvenstva u Poljskoj možete gledati u direktnim prenosima na TV Arena Sport.

Na golu Italije će stajati jedan od trenutno najboljih evropskih golmana - Đanluiđi Donaruma iz Milana, a u polju će biti Domeniko Berardi iz Sasuola, Federiko Bernardeski iz Fiorentine, Manuel Lokateli iz Milana, Federiko Kijeza iz Fiorentine...

Prva zvezda Poljaka, u odsustvu Napolijevog tandema, je Karol Lineti iz Sampdorije. Makedonce predvodi David Babunski, bivši đak Barselonine škole i igrač Crvene zvezde, sada član Jokohame, napad Češke predvodiće Patrik Šik iz Sampdorije...

Ima tu siugrno još neko ime koje nismo pomenuli, kao što ćemo i upoznati neko novo, ali nas najviše zanimaju "orlići" i zato želimo svu sreću izabranicima Nenada Lalatovića i da nas ponovo obraduju najsjajnijim odličjem!

Finale je 30. juna u Krakovu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC