• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KS BiH: Odustajemo od turnira jer nemamo novca!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine otkazao učešće nacionalnog tima na prijateljskom turniru u Makedoniji zbog "prazne kase". "Ukoliko se nešto ne promijeni pod znak pitanja će doći i učešće seniora u pretkvalifikacijama za SP".

 BiH odustaje od turnira Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercergovine neće učestvovati na prijateljskom turniru u Makedoniji jer nema novca, saopšteno je iz Saveza.

Potpredsjednik KSBIH Sejo Bukva izjavio je da je "kasa" prazna i da zbog toga izabranici selektora Duška Vujoševića neće odigrati ovaj turnir koji bi služio kao priprema za pretkvalifikacije za Mundobasket 2019. godine.

Za učešće je potrebno 30.000 km, ali nije samo tu problem...

Savez mora da obezbjedi oko dodatnih  200.000 km do kraja mjeseca kako bi učestvovali u samim pretkvalifikacijama: "Ako ne uspijemo, očekuje nas velika sramota, kao i sankcije FIBA", kazao je potredsjednik Sejo Bukva za "Dnevni Avaz".

On je kazao i da je Savezu "voda došla do grla" zbog starih dugova i poreza i da je prvi korak zbog toga otkazivanje učešća na pripremnom turniru u Makedoniji.


"To je već samo po sebi bruka, ali mogla bi biti i veća ako budemo prisiljeni otkazivati zvanične nastupe naših reprezentacija na međunarodnoj sceni. Ukoliko se nešto drastično ne promijeni u narednim danima, a kakva je situacija trenutno nisam optimista da će se to desiti, pod znakom pitanja će doći i učešće seniora u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", zaključio je Bukva.

Navodi se da su upućena pisma čelnicima Veća ministara, i nadaju se da će do sastanka doći sljedeće sedmice, kako bi našli novac za gostovanja Švedskoj, Jermeniji i Slovačkoj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC