• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka okupila oko 500 džudista

Autor mondo.ba

Proteklog vikenda u Banjaluci je održan 11. Međunarodni kup Stevan Marković koji je okupio oko 500 džudista iz pet zemalja.

Džudo klub „Banjaluka“ još jednom se pokazao kao dobar domaćin uspješnom organizacijom memorijalnog takmičenja koje je održano pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika, dok je predsjednik organizacionog odbora bio ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Takmičenje je svečano otvorio direktor Policije RS Darko Ćulum.

U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili džudisti CSKA iz Sofije, drugo mjesto pripalo je Džudo klubu Banjaluka, a treće beogradskom Partizanu.

"U pojedinačnoj konkurenciji imali smo oko 490 prijavljenih takmičara iz 39 klubova, odnosno pet zemalja, što je impozantan broj s obzirom da su se u isto vrijeme u regionu održavala tri takmičenja istog ranga. Organnizovan je ručak za sve tamičare i službena lica, imali smo i muzički program i reakcije učesnika su jako dobre, svi su zadovoljni“, rekao je Zoran Ćup, predsjednik Džudo kluba „Banjaluka“.

Takmičari ovog kluba bili su najuspješniji u pojedinačnoj konkurenciji  sa osvojenih 10 zlatnih medalja, devet srebrnih i 19 bronzanih medalja.

"To je naša perspektiva, imali smo uspješne takmičare od kategorije mlađih poletaraca do kadeta“, rekao je Ćup.

On je još jednom podsjetio da je za razvoj džudo sporta potrebno značajnije ulaganje državnih institucija, kao i formiranje džudo lige.

„Mi ovdje nemamo šansu da širimo vrhunski sport, već ovaj bazični, rad sa djecom, sve do nivoa kadeta. Sport u svakom slučaju nije dobio materijalnu podršku države, pa ni džudo, a stanje u zemljama regiona je bolje kada je ulaganje u džudo u pitanju“, rekao je Ćup.

„Kada bismo imali ligu onda bi kvalitetni džudisti vukli i ostale, dok im sada preostaje samo razvoj kroz kampove, ali oni iziskuju mnogo novca, pa i oprema je skupa. Jedan kimono je 300 evra, a trebaju vam dva, a i oni se trebaju mijenjati svake dvije godine“, dodao je Ćup.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC