• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter "blokom" do boda u Napoliju

Autor mondo.ba

Od dvije najbolje plasirane ekipe Italije - očekivalo se više. Istina, i golmani, ili bolje rečeno odbrane, spriječili su da u Napulju ove večeri vidimo golove. Fudbal je bio "opasan", ali ne dovoljno...

Pat na "San Paolu"!

Derbi između vodećih ekipa u Seriji A zadovoljio je one ljubitelje fudbala koji, pored lijepih poteza i golova, uživaju u taktičkom nadmudrivanju koje su večeras priredili Maurisio Sari i Lućano Spaleti, ali od timova koji igraju "opasno dobar fudbal" - očekivali su se i golovi.

Napolitanci su tako zadržali prvu poziciju i zabilježili prvi remi, dok su "neuroazuri" i dalje bez poraza ove sezone.

Napoli – Inter 0:0

Treneri obje ekipe, koji su poznati po "kratkoj" rotaciji, nastavili su da "cijede" svojih standardnih jedanaest fudbalera u ovoj sezoni.

U prilično skromnom prvom dijelu izabranici Lućana Spaletija su većinu vremena provodili duboko u svojoj polovini i čini se čekali svoju priliku da preko Perišića i Kandreve, sa "ubitačnim" Ikardijem u špicu, ugroze domaćine iz kontranapada.

Napolitanci su "skratili" prostor i pokušavali da probiju dvostruki blok Intera, najčešće preko Mertensa koji je uspijevao da se okrene "licem" prema golu i sa loptom u nogama napadne posljednju četvorku Intera.

Napoli je prvu odličnu šansu imao u 20. minutu koju je propustio Kaljehon, ali mora se istaknuti odlična intervenvcija Handanovića. Španac je izašao "jedan na jedan", ali je Handanović u dva navrata fantastično reagovao.


Drugu veliku priliku za Napoli je imao Lorenco Insinje kojeg je Marek Hamšik sjajno pronašao, ali je omaleni Italijan glavom sa pet metara šutirao u dobro postavljenog Handanovića.

Prvi udarac u okvir gola Inter je uputio preko odsječenog Ikardija u 40. minutu, ali to nije ozbiljnije ugrozilo Reinu. Argentinac je u prvom poluvremenu imao samo jedan dodir sa loptom u protivničkom šesnaestercu.

Samo minutu kasnije "neuroazuri" su još jednom zaprijetili. Kulibali je zakasnio sa "izlaskom", Galjardini je lijepo uposlio Borhu Valera koji je iz teške pozicije solidno šutirao, ali je njegov sunarodnjak na golu Napolija opet bio siguran.

Već u prvom napadu u drugom poluvremenu velika šansa za Inter.

Loptu je na sredini presjekao Matijas Vesino i kroz nekoliko munjevitih dodavanja našao se ispred Reine, uspio da ga zaobiđe i šutira prema golu ali je Hišaj "očistio" sa linije.

Nakon toga nastavila se slična slika kao u prvom dijelu, Inter je stao u "blok" dok su Napolitanci nisu odustajali od presinga. Ono što je Interu otežavalo da izađe iz svoje polovine je činjenica da su Galjardini i Vesino stajali previše blizu kada bi "neuroazuri" osvojili loptu i time omogućavali Napoliju da brzo povrati posjed.


Do kraja meča prijetili su Insinje i Mertens, ali kada bi Napolitanci nekako i prošli kroz "blok" Intera, čekao ih je odlični Samir Handanović koji je večeras zaslužio da nosi i više od jednog boda u Milano.

SERIJA A. 9.KOLO:

Sampdoria – Krotone 5:0 (3:0)
/Ferari 3, Kvaljarela pen 12, Kaprari 39, Lineti 71, Kovnacki 76/

Napoli – Inter 0:0

U nedelju:

Kjevo – Verona 12:30

Milan – Đenova 15:00

Atalanta – Bolonja

Benevento – Fiorentina

SPAL – Sasuolo

Torino – Roma

Udineze – Juventus 18:00

Lacio – Kaljari 20:45

TABELA: Napoli 25 (+1), Inter 23 (+1), Juventus 19, Lacio 19,Sampdorija (+1) 17, Roma (-2) 15, Bolonja 14, Torino 13, Milan 12, Kjevo 12, Fiorentina 10, Atalanta 9, Udineze 6, Kaljari 6, Krotone 6 (+1), Helas Verona 6, Đenova 5, SPAL 5, Sasuolo 5, Benevento 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC