• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tošić vodi ka "evropskoj zimi" (VIDEO)

Autor mondo.rs

Partizan pobedio Skenderbeg i u kombinaciji sa porazom Jang Bojsa izbio na drugo mesto B grupe Lige Evrope. Bez incidenata na stadionu u Humskoj ulici.

 Tošić vodi ka "evropskoj zimi" (VIDEO) Izvor: Mondo/Goran Sivački

Fudbaleri Partizana imaće 23. novembra u susretu sa Jang Bojsima "meč loptu" za plasman u 1/16 finala Lige Evrope!

Pobedom nad albanskim Skenderbegom 2:0 (1:0), golovima Zorana Tošića u 39. i Leandrea Tavambe u 66. minutu, crno-beli su švajcarskom timu odmakli dva boda i novim trijumfom na svom stadionu bi kolo pre kraja otklonili sve dileme u pogledu prolaza.

Šteta je što Miroslav Đukić u toj utakmici neće zbog žutih kartona moći da računa na Tošića, koji je i večeras pokazao da je u stanju da jednim potezom reši meč ili bar da značajno promeni njegov tok.

Ako je to loša vest, ima i jedna dobra, osim konačnog rezultata.

Oko 18.000 ljudi bodrilo je Partizan fer i korektno, nije bilo uvreda, pirotehnike ni ubacivanja predmeta u teren, čime su se Grobari postarali da Jang Bojsi ne budu treći tim (posle Videotona i Dinama iz Kijeva), koji će ove sezone gostovati u Beogradu pred praznim tribinama.

Vratimo se na Tošića...

Reprezentativac Srbije je u tvrdoj borbi, lišenoj stopostotnih prilika - kao u Elbasanu pre dve nedelje - uspeo da iz jednog od slobodnih udaraca donese vođstvo od 1:0, nakon čega je Partizan mogao rasterećeno da čeka grešku gostujućeg tima, rezultatom primoranog da se otvori.

Partizan je od 61. do 66. minuta stvorio tri stopostotne šanse, a Tavambi je nakon dva promašaja bila "treća sreća".

Više od pola posla obavio je Ognjen Ožegović, koji se prikrao iza leđa Vanđeliju i oduzeo mu loptu u začetku napada. Iskusni golman Šehi našao se na vetrometini, usledila je Ožegovićeva asistencija Kameruncu i "šah-mat" Skenderbegu.

Albanci su potom dva puta zapretili iz prekida, preko štopera Jašanice, koji je uspevao da nadvisi odbranu crno-belih, ali je Vladimir Stojković, po običaju, bio na visini zadatka i sačuvao svoju mrežu.

Crno-beli generalno nisu blistali, ali su, posebno nakon Tošićevog gola, imali kontrolu meča i zasluženo osvojili tri boda. Sada je sve u njihovim rukama!

PARTIZAN: Stojković, Vulićević, Mitrović, N. R. Miletić, N. G. Miletić, Jevtović, Everton, Janković, Tošić (od 82' Tošić), Tavamba (od 88' Jovanović), Ožegović (od 73' Radin).

SKENDERBEG: Šehi, Vanđeli, Radaš, Jašanica, Mici (od 65' Aliti), Ljiljaj, Gavazaj (od 68' Nespor), Muzaka, Taku (od 89' Sahiti), Džejms, Sove.


REZULTATI 5. KOLA:

Partizan - Skenderbeg 2:0 (1:0)
/Tošić 39, Tavamba 66/

Jang Bojs - Dinamo Kijev 0:1 (0:0)
/Bujalski 70/

TABELA: Dinamo 10, Partizan 5, Jang Bojs 3, Skenderbeg 2.

PREOSTALI MEČEVI: Partizan - Jang Bojs, Skenderbeg - Dinamo (23. novembra), Dinamo - Partizan, Jang Bojs - Skenderbeg (7. decembra).



IZ MINUTA U MINUT

- KRAJ, 2:0!

83' Do kraja još desetak minuta, računajući sudijsku nadoknadu. Partizan "drži" vođstvo od 2:0.

75' ŠANSA! Dobar šut Tavambe posle proigravanja Jankovića, završio je malo pored leve stative.

74' Stojković dobija još jedan direktan okršaj sa Jašanicom, nakon što je odbrana ponovo podbacila u skoku. Prethodno je Radin zamenio Ožegovića, što znači da Đukić želi što mirnije da privede utakmicu kraju.

72' Dobar pokušaj Radaša iz "slobodnjaka" sa 18 metara, Stojković ko zna koji put siguran.

70' Jašanica glavom posle slobodnog udarca tuče pravo u Stojkovića. Odbrana Partizana ovom prilikom je izgubila važan duel u vazduhu.

66' GOOOOL - 2:0! Leandre Tavamba! Ožegović se prikrao iza leđa Vanđeliju, oduzeo loptu koju je ispucao golman Šehi i onda uposlio saigrača u poziciji iz kakve se ne promašuje.


64' Ali Sove probao je iz okreta sa 15 metara i bio neprecizan. Moglo je da bude opasno.

62' ŠANSA! Iz kornera koji je usledio, Tavamba glavom tuče sa linije peterca, ali Šehi pokazuje da je i sa 40 godina sjajan golman.

61' ŠANSA! Tošić je u stilu Saše Ilića "izbacio" Tavambu u prazan prostor, Kamerunac se u situaciji "2 na 1" sa Ožegovićem opredelio za pokušaj loba, međutim, Šehi je krajnjim naporom prebacio loptu preko prečke.

54' Ožegović pred golom posle dodavanja Tavambe, ali Jašanica je bio fizički jači i onemogućio ga da šutira iz neposredne blizine.

51' Zoran Tošić dobija žuti karton, koji će ga eliminisati iz konkurencije za meč protiv Jang Bojsa 23. novembra.

Izvor: Mondo/Goran Sivački


45+1' Stojković skida "zicer" nakon centaršuta sa levog boka! Bio je i ofsajd... POLUVREME - 1:0!

42' Sudija je prevideo faul nad Jankovićem, napad Skenderbega je nastavljen i Vanđeli je ponovo testirao Stojkovićeve kvalitete udarcem sa dvadesetak metara.

39' GOOOOL - 1:0! Zoran Tošić! Reprezentativac Srbije još jednom je dobro izveo slobodan udarac. Lopta je za "milimetar" preletela živi zid i odsela u donjem desnom uglu. Šehi se nije ni pomerio.

Partizan - Skenderbeg 1:0, Zoran Tošić
Izvor: YouTube


34' Dupli pas Ožegović - Janković, crnogorski "vezista" je tukao po zemlji sa 18 metara, ali pravo u golmana...

28' Everton, Ožegović i Tavamba su dobro izvršili pritisak na loptu u kaznenom prostoru, golman Šehi morao je da ispuca povratno dodavanje Micija i pogodio je Ožegovića u ruku. Uz malo sreće, lopta je od leđa Partizanovog napadača mogla da krene ka golu...

27' Opasno! Tošić je odlično centrirao iz prekida sa leve strane, ali neko iz ekipe Skenderbega je izbio loptu ispred štopera Miletića, koji je bio spreman da je sprovede u mrežu.

20' Crno-beli su kratkim pasovima došli do kaznenog prostora Skenderbega. Lepo su kombinovali, u centru zbivanja bio je Janković, ali akciju je nepreciznim centaršutom upropastio Vulićević.

14' Tošić! Fauliran je krilni napadač na oko 25 metara od gola, iskosa sa desne strane. Sam je izveo slobodni udarac, naciljao levi ugao - Šehi pravi paradu i izbija loptu u polje.

9' Polukontru Partizana završio je Tošić udarcem sa dvadesetak metara, koji nije previše zabrinuo golmana Šehija.

4' Prvi šut i to u okvir gola, uputili su gosti. Stojković brani ne tako loš šut Vanđelija sa 18 metara.

1' Španski sudija Del Sero dao je znak da utakmica počne.

Izvor: MONDO/V. Sukdolak


- Grobari su 20 minuta pre utakmice glasnim skandiranjem "Kosovo je Srbija" najavili da će Đukićevi izabranici imati dobru podršku, iako deluje da na stadionu neće biti više od 15.000 ljudi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC