• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin digao „salataru“ u Kazahstanu (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Srđan Grahovac osvojio je titulu u kazahstanskoj Premijer ligi kao standardni fudbaler Astane. Za MONDO govorio i o "zmajevima", banjalučkom Borcu...

 Srđan Grahovac - Banjalučanin s titulom šampiona Kazahstana Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Iako se činilo tokom netom okončane sezone da će Astana osvojiti „salataru“ mnogo ranije, tim nekadašnjeg igrača banjalučkog Borca je ipak morao da sačeka posljednje kolo.

„Veliki dio sezone smo bili prvi na tabeli sa prednošću od sedam bodova, ali pred kraj prvenstva smo zbog zgusnutog raporeda, nastupa u Ligi Evrope i čestog mijenjanja vremenskih zona, stigli do toga da nam je trebala pobjeda u posljednjem kolu. Uoči meča smo imali samo bod prednosti ispred Kairata. U toj posljednjoj utakmici sa Agžaikom smo slavili 2:0 tek u drugom poluvremenu pogocima Žuniora Kabanange“, rekao je Grahovac našem portalu.

Astana je trenutno druga u Grupi A Lige Evrope sa sedam bodova, bod više ima španski Viljareal, na trećem mjestu je praška Slavija sa pet a na posljednjoj poziciji je Makabi iz Tel Aviva sa jednim bodom.

Kao defanzivni vezista ekipa iz prestonice Kazahstana iza sebe ima odličnu sezonu i u golgeterskom smislu - treći je strijelac šampionske ekipe sa osam postignutih pogodaka.

„Zadovoljan sam svojim nastupima u Kazahstanu, kao zadnji vezni igrač sam treći na listi timskih strijelaca, a osim osam golova ove sezone, upisao sam i tri asistencije. Svi u klubu su prezadovoljni, od uprave i navijača, imam ugovor još dvije godine i zasad ne bih mijenjao sredinu“.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

  Grahovac je dodao da je poslije osvojene „salatare“ upriličeno i malo slavlje, odnosno klupska večera prije nego je iskoristio priliku da „skokne“ do kuće u Banjaluci prije obaveza u nastavku Lige Evrope, gdje prvak Kazahstana priželjkuje "evropsko proljeće".

„Tek kad se vratim, uslijediće prava proslava titule i zvanični zajednički banket sa rukovodstvom, igračima, stručnim štabom i navijačima kluba“.

Prema njegovim riječima, razočaran je zbog neuspješnih kvalifikacija „zmajeva“ u borbi za plasman na Mundijal u Rusiji, iako mu sad već bivši selektor Mehmed Baždarević nije pružio adekvatnu šansu da na terenu izbori status standardnog reprezentativca.

„Nisam u posljednje vrijeme dobijao poziv selektora, a i kad jesam pozivan, nisam ni dobio priliku da se dokažem“, dodao je Grahovac i podvukao da između kandidata za novog kormilara BiH (Meho Kodro ili Amar Osim) nema favorita jer nije s njima sarađivao.

U BANJALUCI "IZ KRAJNOSTI U KRAJNOST"

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Priznao je i da u Kazahstanu redovno prati banjalučki Borac, kojem u ovom trenutku ne „cvjetaju ruže“ jer je porazom od Mladosti u Doboju kod Kaknja (2:1) pao na sedmu poziciju na tabeli koja ne vodi u Ligu za šampiona BiH.

"Gledao sam gotovo sve mečeve koje sam mogao i u prvenstvu i u Kupu BiH. Naravno, nije idealna situacija, ali mislim da se diže prevelika tenzija. U Banjaluci idemo iz krajnosti u krajnost. Moramo biti realni, u ovom trenutku cilj treba da bude stabilizacija u Premijer ligi BiH, a narednih sezona pokušati izboriti Evropu ili napasti trofeje“, zaključio je fudbaler koji je u karijeri još branio boje bečkog Rapida.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC