• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović o Radonjiću: Naneo je veliku štetu

Autor mondo.rs

Predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović otkrio šta se dešavalo sa bivšim trenerom crveno-belih posle osvajanja "triple krune". "Treneri ne treba da pričaju o parama", kaže Čović.

 Čović o Radonjiću: Naneo je veliku štetu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Nebojša Čović oštro po bivšem treneru Dejanu Radonjiću!

Dejan Radonjić, trener koji je imao nepodeljenu podršku navijača Zvezde, otišao je iz kluba prošle sezone u kojoj je beogradski klub osvojio tri krune. Ali, nakon sezone, Radonjić je otkrio šta se sve dešavalo sa timom, da je jedva uspevao da održi motivaciju s obzirom na finansijske probleme...


Prvi čovek Zvezde Nebojša Čović odgovorio mu je nekoliko meseci kasnije, u intervjuu koji je danas objavila "Politika".

"Odmah tu noć, u toku proslave titule na Malom Kalemegdanu, pozvao sam Dejana i rekao mu da ne razumem zašto je to izjavio, jer ono što mora da bude pravilo jeste da treneri ne treba da pričaju o parama. On je iskreno odgovorio da je to bila emotivna reakcija, koju sam razumeo iako sam bio ljut. Kad sam se smirio održao sam improvizovanu konferenciju za medije i pokušao da spustim loptu na zemlju. Njegova izjava je nanela veliku štetu Crvenoj zvezdi, ali ne kažem da je to bila njegova želja. Ušli smo, ničim izazvani, pod oštar monitoring FIBA i Evrolige. Međutim, to nije bilo opredeljujuće u smislu da Zvezda ne produži ugovor sa trenerom. Posle toga nas dvojica obavili smo niz razgovora do njegove konačne odluke da ne nastavimo saradnju".

Čović kaže i da nije bio ljut na Radonjića, kao i da će mu klub izmiriti sve obaveze.

"Možda smo mu ostali dužni 10%", kaže Čović.

Predsednik Zvezde je pričao i o transferima, navodeći da jeste bio plan da budu prodati skoro svi igrači. Novcu se nije moglo odoleti...

"Za sve, osim Kuzmića, dogovor je bio da odu, iz raznih razloga... I da je ostao Radonjić svi oni bi otišli (Simonović, Dženkins, Jović...). Jedini na koga od njih nismo računali bio je Kuzmić, ali je pokazao određeno nepoverenje prema klubu zbog nekih dugovanja. Planski smo pustili Luku Mitrovića u Bamberg. U tom trenutku, Zvezda je dugovala igračima DVA miliona evra i bili smo primorani da napravimo kombinaciju transfera. Pojavilo se interesovanje Fenerbahčea za Gudurića. Imamo izvanrednu saradnju sa Fenerbahčeom i Željkom Obradovićem, a milion evra obeštećenja i 20% od narednog transfera Gudurića nisu mogli da se odbiju. Na to se nadovezao i Bolden koji je prešao u Makabi i skupilo se 2,5 miliona evra, od kojih smo izmirili određene obaveze, a ostalo uložili u novi tim", kaže Čović.

Pričao je i o budžetu za ovu sezonu, a našao se na istoj liniji sa Duškom Vujoševićem, koji je godinama unazad pričao o tome kako treba uspostaviti sistem finansiranja vrhunskog sporta.

"Imamo jednog velikog državnog sponzora - Telekom, a imaju ga i drugi, sa milion evra godišnje u bruzo iznosu. Od gradske vlasti nam na osnovu zakonske skale pripada između 300.000 i 400.000 evra. Ne ljutim se na državu, zahvalan sam na iznosu koji izdvaja, mada bi trebalo da se napravi sistem finansiranja vrhunskog sporta koji bi ovu oblast regulisao bez podmetačina i doneo čist račun za sve. Za ceo Zvezdin sistem, budžet u ovoj sezoni projektovan je na 5,8 miliona evra, bruto, a na plate igračima i stručnom štabu - 3,3 miliona evra".

O mladom treneru Alimpijeviću...

"Što se tiče onih koji pričaju da Čović mrzi Partizan, na taj način samo kriju svoju nesposobnost da taj klub izvedu iz krize. Na raspolaganju sam im da im idejom i iskustvom pomognem".

 "Potrebni su vreme, strpljenje i poverenje. Ako stalno bude pritisaka, napada i podmetanja, mislim da će to ići mnogo teže. Mada, to smo izdržali i sa Radonjićem. Imali smo razgovore sa mnogo trenera, ali sam poslušao savete i sugestije čoveka koga izuzetno poštujem i do čijeg mi je mišljenja stalo - Svetislava Pešića. Pratili smo Alimpijevića u poslednje tri godine, a sa FMP je napravio veliki uspeh plasmanom u finale plej-ofa srpskog prvenstva i eliminacijom Partizana. Znali smo da je to rizik za nas i za njega, ali vrlo sam zadovoljan onim što je do sada pokazao".

Upitan da li ima pokušaja da bude sklonjen iz Zvezde, Čović je ovako odgovorio:

"Ničeg što bi me zabrinulo. Uvek postoje određeni pritisci i onih koji misle da bi mogli bolje to da rade. Nema potrebe da mi se bilo ko obraća preko društvenih mreža. Za sve sugestije i predloge sam potpuno otvoren. Ako mi nismo pokazali da znamo da radimo ovaj posao, ne znam ko je pokazao. Nije nikakva mudrost vratiti Zvezdu na nivo iz 2011. godine, kada je bila pred gašenjem. To može da se uradi za sedam dana".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC