• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav dan – kiksao Dortmund, izgubio Bajern!

Autor mondo.ba

Nakon spektakularnog povratka Šalkea protiv Dortmunda još jedno iznenađenje u Bundesligi – Bajern poražen u Menhengladbahu!

Dugo će se pričati o „Rurskom derbiju“ u kojem je Šalke sa 0:4 došao na 4:4 protiv Borusije Dortmund, ali svoje mjesto na naslovnicama u nedjelju obezbijedila je i Borusija Menhengladbah velikom pobjedom nad Bajernom.

Šampion Njemačke poražen je na Borusija Parku u Menhengladbahu rezultatom 2:1, koji je stajao i na poluvremenu, ali za razliku od Šalkea, Bavarci nisu imali snage za izjednačenje, a kamoli za preokret.

Uprkos većem posjedu lopte ekipa Jupa Hejnkesa nije odigrala ubjedljivo u drugom derbiju 13. kola Bundeslige i to ju je koštalo drugog poraza u prvenstvu, nakon kojeg se prednost nad drugoplasiranim RB Lajpcigom prepolovila na tri boda. 

Bajern je podbacio u prvom poluvremenu i dozvolio Borusiji da postigne dva pogotka, a domaći fudbaleri u nastavku su imali samo jedan zadatak – odbraniti svoj gol. I uspjeli su u tome.

Početak meča obilježila je povreda Kramera koji se nakon sudara sa svojim saigračem onesvijestio, a nakon ukazivanja pomoći došao sebi, međutim morao je da napusti teren.

Prvu priliku, i to kakvu, imao je Rafael u trinaestom minutu, kada se našao sam pred Svenom Ulrajhom nakon što se defanzivac Bajerna Niklas Sule okliznuo. Brazilac je imao stopostotnu šansu, ali je loptu poslao ČETIRI METRA pored stative!

Bajern je prvi put šutirao u okvir gola u 29. minutu, kasnije, a za lošu igru kažnjen je deset minuta kasnije, kada je opravdano dosuđen jedanaesterac za Borusiju, nakon što je Sule igrao rukom u svom šesnaestercu.

Strijelac sa bijele tačke za vođstvo domaćih bio je Torgen Azar.

Robert Levandovski pokušao je u 42. minutu petom u velikoj gužvi u petercu, ali je pogodio stativu, da bi samo dvije minute kasnije Borusija stigla do 2:0.

Odbrana Bajerna „zaspala“ je poslije kornera, a štoper Borusije Matijas Ginter iskoristio dodavanje Štindla i povisio na 2:0 za veliku brigu Karla Hajnca Rumenigea i Ulija Henesa na tribinama Borusija Parka.

Bajern je u nastavku krenuo na sve ili ništa, ali Humels nije uspio da savlada Jana Zomera poslije kornera u 62. minutu, a nešto kasnije Kingsli Koman pogodio je stativu.

Ofanziva Bajerna konačno je urodila plodom u 74. minutu kada je Arturo Vidal odbijenu loptu sa 30 metara kroz „šumu nogu“ poslao u donji lijevi ugao Zomerovog gola.

Borusija Menhegladbah opredijelila se za kontranapade, a nakon jednog takvog mogla je, ili bolje rečeno trebala je da ima igrača više, međutim Rafael je ostao na nogama poslije povlačenja Matsa Humelsa i nije dosuđen prekršaj.

Bajern do kraja nije uspio da postigne pogodak i upisao je prvi poraz nakon devet mečeva, odnosno poraza od Hofenhajma u 3. kolu.

Trener Borusije Menhengladbah Diter Heking stigao je tako do svog prvog trijumfa protiv Jupa Hejnkesa, kojem je nanio prvi poraz u posljednjih 30 mečeva u Bundesligi.

Pod njegovim vođstvom Bajern je upisao pet uazastopnih pobjeda u prvenstvu, odnosno devet u svim takmičenjima, ali sada je toj seriji došao kraj.

BUNDESLIGA 13.KOLO:

Augzburg - Volfsburg 2:1 (0:1)
/Gregorič 51, Finbogason 78 - Didavi 40/

Borusija Dortmund - Šalke 4:4 (4:0) 
/Obamejang 12, Stambouli 18 autogol, Gece 20, Gerero 25 - Bugštaler 61, Harit 64, Kaliđuri 86, Naldo 90+4/

Ajntraht - Bajer 0:1 (0:0)
/Foland 76/

Frajburg - Majnc 2:1 (0:0)
/Petersen 51, Kat 90+1 - Bergrin 90+2 /

Lajpcig - Verder 2:0 (1:0)
/Keita 34, Bernardo 87/ 

Borusija Menhengladbah - Bajern 2:1 (2:0)

/Azar 39, Ginter 44 – Vidal 74/

Nedjelja:


HSV - Hofenhajm 15:30

Keln - Herta 18.00

Igrano u petak:

Hanover - Štutgart 1:1 (0:1)
/Fulkrig 76 - Asano 24/


TABELA: Bajern 29, RB Lajpcig 26, Šalke 24, Borusija Menhengladbah 24, Borusija Dortmund 21, Bajer Leverkuzen 20, Hofenhajm (-1) 20, Augzburg 19, Ajntraht Frankfurt 19, Hanover 19, Štutgart 17, Majnc 15, Volfsburg 14, Herta (-1) 14, Frajburg 11, HSV (-1) 10, Verder 8, Keln (-1) 2.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC