• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Koliko sada košta Sergej?!

Autor mondo.ba

Sergej Milinković-Savić sa dva prelijepa pogotka donio pobjedu Laciju protiv Kjeva koju su potom potvrdili Bastos i Nani. Sampdorija pregazila Fiorentinu zahvaljujući het-triku Kvaljarele.

U 76. minutu meča Lacio - Kjevo navijači na rimskom Olimpiku aplauzom su ispratili Sergeja Milinković-Savića koji je svoje mjesto ustupio Naniju nakon još jedne sjajne partije.

Pitanje je koliko će još navijači Lacija gledati Sergeja u svijetlo plavom dresu, jer  uprkos uvjeravanju predsjednika Lacija Klaudija Lotita da on nije za prodaju, srpski vezista trenutno je jedan od najtraženijih  igrača u Evropi.

A SMS svoju cijenu diže iz dana u dan! Milinković-Savić učinio je to i u nedjelju poslijepodne postigavši dva prelijepa pogotka u pobjedi 5:1 nad Kjevom!

Poveli su “lacijali” golom Luiza Alberta u 23. minutu, ali su “leteći magarci” ekspresno izjednačili poslije samo dvije minute.

Meč na Olimpiku završen je “petardom” u mreži gostiju, međutim, tek nakon što je SMS sa dva pogotka riješio pitanje pobjednika.

Svoj prvi gol, a ukupno 6. u Seriji A Milinković Savić postigao je u 32. minutu poslavši loptu u donji desni ugao gola Stefana Sorentina.

prvi gol SMS
Izvor: Dailymotion

Kjevu je u posljednjem minutu prvog poluvremena dosuđen jedanaesterac, ali je on nakon pregledanja video snimka poništen. Isprva se činilo da su Lulić i Bastos faulirali Stepinskog, ali sudija Abiso uvjerio da je ipak sve bila gluma.

Lacio je u nastavku dominirao terenom, a pitanje pobjednika riješio je Milinković-Savić prelijepim volejom u 68. minutu, nakon kojeg Lotito može samo da trlja ruke, jer će cijena SMS-a sigurno dodatno da poraste.

drugi gol SMS
Izvor: Dailymotion

Za “petardu” u mreži Kjeva pobrinuli su se u finišu meča Bastos, koji je imao i malo sreće pošto se lopta od leđa Tomovića odbila u mrežu, te Nani, koji je zamijenio srpskog reprezentativca desetak minuta ranije.

Rekord karijere

Iako će za tačno deset dana napuniti 35 godina Fabio Kvaljarela igra najbolju sezonu u karijeri. Het-trikom protiv Fiorentine iskusni napadač stigao je do učinka od 14 golova u Seriji A u jednoj sezoni.

Duel Sampdorije i Fiorentine trebao je da bude jedan od zanimljivijih u 21. Kolu Serije A, međutim, iskusni Fabio Kvaljarela “pokvario” ga je het-trikom i ostavio “violu” bez ikakve šanse na Marasiju.

Sampdorija je slavila rezultatom 3:1, nakon počasnog pogotka Sančeza desetak minuta prije kraja.

Kvaljarela het-trik
Izvor: Dailymotion

Ubjedljiv trijumf od 3:0 ostvarila je Bolonja protiv Beneventa, a istim rezultatom Krotone je savladao direktnog konkuretna u borbi za opstanak, ekipu Helas Verone i pobjegao iz opasne zone.

Malo iznenađenje napravio je i SPAL, koji je golom Flokarija osvojio bod na gostovanju kod Udinezea.

SERIJA A - 21. KOLO:

Atalanta - Napoli 0:1 (0:0)
/Mertens 65/

Bolonja - Benevento 3:0 (1:0)
/Destro 35, De Majo 75, Džemaili 88/


Lacio – Kjevo 5:1 (2:1)
/Luiz Alberto 23, Milinković-Savić 32, 68, Bastos 84, Nani 86 – Pućareli 25/


Helas Verona – Krotone 0:3 (0:1)
/Barberis 3, Stojan 54, Riči 67/

Sampdorija – Fiorentina 3:1 (1:0)
/Kvaljarela 30, 61, 68 – Sančez 80/


Udineze – SPAL 1:1 (1:0)
/Samir 11 – Flokari 49/


Sasuolo – Torino 1:1 (0:1)
/Berardi 54 - Obi 26/


Kaljari - Milan (18.00)
Inter - Roma (20.45)

U ponedjeljak:

Juventus - Đenova (20.45)

TABELA: Napoli 54, Juventus (-1) 50, Lacio (-1) 43 , Inter (-1) 42, Roma (-2) 39, Sampdorija (-1) 33, Atalanta 30, Udineze (-1) 29, Torino 29, Milan (-1) 28, Fiorentina 28,Bolonja 27, Kjevo 22, Sasuolo 22, Đenova (-1) 21, Kaljari (-1) 20, Krotone 18, SPAL 16, Helas Verona 13, Benevento 7.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC