• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan bez igre, ali tu je Kesi!

Autor mondo.ba

"Rosoneri" nastavili sa blijedim partijama, ali im se isplatilo osam miliona evra uloženih u Franka Kesija prošlog ljeta. Gatuzo kao Montela, Miha, Sedorf...

Momak sa Obale Slonovače donio je veliki preokret i pobjedu Milanu nad Kaljarijem 2:1 u meču 21. kola Serija A.

Još jednom ekipa Milana pod vođstvom Đenara Gatuza pružila je blijedu partiju, ali je zahvaljujući Kesiju stigla do tri boda, kojima se popela na sedmu poziciju na tabeli.

Mnogo truda morali su „rosoneri“ da ulože da bi savladali ekipu sa začelja tabele, a da će biti tako fudbalerima u bijelim dresovima postalo je kristalno jasno u osmom minutu meča, kada je Barela lijepim pogotkom savladao Donarumu.

Barela gol
Izvor: Dailymotion

Nisu se domaći fudbaleri odmah zaustavili na tome, malo je nedostajalo da u 29. udvostruče vođstvo, ali je Donaruma nogom spasio svoj gol.

Milan, koji nakon smjene Vinćenca Montele i dolaska Gatuza još nije našao svoju pravu igru, stigao je do izjednačenja uz malo sreće, ili bolje rečeno sudijskom procjenom.

Nikola Kalinić u 36. minutu prilično teatralno pao je u šesnaestercu domaćih, a sudija Gvida pokazao je na bijelu tačku, ne želeći da uvaži sugestiju igrača Kaljarija da preispita svoju odluku i pogleda video snimak.

Loptu je uzeo Frank Kesi i pogodio za izjednačenje.

Pet minuta kasnije Kalinić se obrukao, pošto je iz vrlo dobre situacije  sa nekih 11 metara šutirao direktno u golmana Kranja, ali je Milan praktično već iz sljedećeg napada stigao do preokreta.

Navijače Milana ponovo je obradovao Frank Kesi, momak koji je posljednji put postigao dva gola na svom debiju u Seriju A u avgustu 2016. u porazu Atalante nad Lacijom 4:3.

Ove sezone Kesi nije igro na visokom nivou, ali je svojim drugim pogotkom za preokret na Sardiniji opravdao bar dio od osam miliona evra koliko je Milan platio Atalanti za pozajmicu.

Na startu drugog poluvremena Kranjo je odbranio šut Bonaventure i spriječio fudbalera Milana da pogotkom obilježi jubilej – 200. meč u dresu Milana.

Milan je strijepio do kraja meča, posebno nakon isključenja Rodrigeza zbog drugog žutog kartona, međutim, Kaljari je umjesto rezultata poravnao brojčano stanje na terenu. Barela je dvije minute prije kraja morao van terena, takođe zbog dva žuta kartona.

Neizvjesnost je trajala bukvalno sve do posljednjih sekundi, pošto je Pavoleti u petom minutu sudijske nadoknade poslije kornera šutirao glavom pored stative.

Navijači na stadionu već su vidjeli loptu u golu, kao i Gatuzo koji se uhvatio za glavu.

Popularni „Rino“ ipak je stigao do petog trijumfa u deset mečeva na klupi Milana, čime je računajući procenat ostvarenih pobjeda sustigao svog prethodnika Vinćenca Montelu, koji je u 64 meča upisao 32 pobjede.

Gatuzo se prema ovom kriterijumu izjednačio i sa Sinišom Mihajlovićem i Klarensom Sedorfom koji takođe imaju 50 odsto uspješnosti, dok je iza sebe ostavio svoje nekadašnje saigrače, Filipa Inzagija koji ima skor 14-13-13 u 40 mečeva, te Kristijana Brokija koji je u sedam mečeva na klupi Milana imao skor 2-2-3.

Gatuzo sada ima pet pobjeda, dva remija i tri poraza, ali s obzirom na prikazanu igru njegovu ekipu čeka težak posao u dvomeču protiv Lacija koji slijedi, prvo u Seriji A, a zatim i u Kupu Italije.

SERIJA A - 21. KOLO:

Atalanta - Napoli 0:1 (0:0)
/Mertens 65/

Bolonja - Benevento 3:0 (1:0)
/Destro 35, De Majo 75, Džemaili 88/


Lacio – Kjevo 5:1 (2:1)
/Luiz Alberto 23, Milinković-Savić 32, 68, Bastos 84, Nani 86 – Pućareli 25/


Helas Verona – Krotone 0:3 (0:1)
/Barberis 3, Stojan 54, Riči 67/

Sampdorija – Fiorentina 3:1 (1:0)
/Kvaljarela 30, 61, 68 – Sančez 80/


Udineze – SPAL 1:1 (1:0)
/Samir 11 – Flokari 49/


Sasuolo – Torino 1:1 (0:1)
/Berardi 54 - Obi 26/

Kaljari - Milan 1:2 (1:2)
/Barel 8 – Kesi 36 penal, 42/

Inter - Roma (20.45)

U ponedjeljak:

Juventus - Đenova (20.45)

TABELA: Napoli 54, Juventus (-1) 50, Lacio (-1) 43 , Inter (-1) 42, Roma (-2) 39, Sampdorija (-1) 33, Milan 31, Atalanta 30, Udineze (-1) 29, Torino 29, Fiorentina 28,Bolonja 27, Kjevo 22, Sasuolo 22, Đenova (-1) 21, Kaljari (-1) 20, Krotone 18, SPAL 16, Helas Verona 13, Benevento 7.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC