• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman Rome branio sve, osim jednog šuta Intera

Autor mondo.ba

Ipak remi na Meaci u utakmici koju je obilježio čuvar mreže "vučice".

Alison Beker je golman svjetske klase!

Fenomenalni Brazilac je branio sve što zakoni fizike dozvoljavaju, ali ipak nije uspio da sačuva tri boda za goste iz Rima:

INTER - ROMA 1:1 (0:1).

Prije nešto više od mjesec dana ova utakmica bi bila okružena pričama o Skudetu, ali su u posljednjih deset utakmica obje ekipe osvojile po osam od mogućih 30 bodova pa je ovo bio samo okršaj za treće ili četvrto mjesto i direktan plasman u Ligu šampiona.

Iako se proteklih nekoliko dana dosta pisalo o prelasku Edina Džeke i Emersona Palmijerija u Čelsi, trener "Vučice" Euzebio Di Frančesko se izgleda ne obazire previše na to pa je uvrstio napadača u prvih jedanaest, dok je Brazilac ostao na klupi.

U uvodnim trenucima meča vidjeli su se obrisi u igri koje obje ekipe pokazuju ove sezone, čvrsto i dobro organizovano u odbrani, ali problematično kada treba izaći iz defanzivnog bloka.

Najbolju prilku u tom periodu igre imao je Ivan Perišić koji je odličan centaršut agilnog Kansela poslao preko gola, a ubrzo nakon toga Mauro Ikardi se sručio u šesnaesterac gostiju i u "sendviču" između Facija i Manolasa pao, ali sudija Davide Masa nije pokazao na bijelu tačku.

Inter je u tim trenucima imao Romu "na konopcima" i gol je visio u zraku, ali Perišića i Borhu Valera je u razmaku od nekoliko sekundi fenomenalnim odbranama zaustavio Alison Beker.

Ali, samo nekoliko minuta kasnije domaće navijače je prvenstveno šokirao njihov lijevi bek Davide Santon i na koncu Stefan El Šaravi.

Santon je ispratio ispucavanje Alisona i bio u čistoj poziciji da glavom proslijedi loptu Samiru Handanoviću, ali je loše odreagovao pa je loptu presjekao El Šaravi i smireno prebacio golmana Intera za vođstvo gostiju.

Do kraja prvog dijela Alesandro Florenci je povučen za dres u šesnaestercu, ali je uz pomoć VAR Davide Masa odlučio da se igra nastavi.

U nastavku meča tempo igre je opao, igralo se između dva šesnaesterca što je sasvim odgovaralo gostima, a Inter nije uspijevao da uđe u ozbiljniju šansu protiv najbolje odbrane u Seriji A.

Kanselo je u dva navrata centašutom pronašao Perišića na drugoj stativi ali hrvatski reprezentativac, zbog kojeg je večeras Florenci zaradio platu, nije uspio da pogodi u metu.

Alison je samo nekoliko minuta nakon toga fenomenalnom odbranom zaustavio Ikardija. Argentinac je uhvatio volej nakon centaršuta Perišića, ali je Brazilac na golu Rome uz pomoć stative još jednom sačuvao svoju mrežu.

Brazilacje nastavio da drži golmansku kliniku na "Meaci" kada je u 80. minutu fenomenalnom reakcijom ponovo odbranio udarac Ikardija.

Ipak, ni zid zvani Alison nije mogao da zaustavi sve napade Intera večeras.

Potpuni pad Rome u posljednjih 20 minuta utakmice kaznio je Matijas Vesino nakon centaršuta Marsela Brozovića u 86. minutu za konačnih 1:1.

SERIJA A - 21. KOLO:

Inter - Roma 1:1 (0:1)
/Vesino 86 - El Šaravi 31/

od 18:00

Kaljari - Milan 1:2 (1:2)
/Barel 8 – Kesi 36 penal, 42/

od 15:00

Bolonja - Benevento 3:0 (1:0)
/Destro 35, De Majo 75, Džemaili 88/

Lacio – Kjevo 5:1 (2:1)
/Luis Alberto 23, Milinković-Savić 32, 68, Bastos 84, Nani 86 – Pućareli 25/

Helas Verona – Krotone 0:3 (0:1)
/Barberis 3, Stojan 54, Riči 67/

Sampdorija – Fiorentina 3:1 (1:0)
/Kvaljarela 30, 61, 68 – Sančez 80/

Udineze – SPAL 1:1 (1:0)
/Samir 11 – Flokari 49/

Sasuolo – Torino 1:1 (0:1)
/Berardi 54 - Obi 26/

od 12:30

Atalanta - Napoli 0:1 (0:0)
/Mertens 65/

u ponedjeljak:

Juventus - Đenova (20.45)

TABELA: Napoli 54, Juventus (-1) 50, Lacio (-1) 43 , Inter  43, Roma (-1) 40, Sampdorija (-1) 33, Milan 31, Atalanta 30, Udineze (-1) 29, Torino 29, Fiorentina 28,Bolonja 27, Kjevo 22, Sasuolo 22, Đenova (-1) 21, Kaljari (-1) 20, Krotone 18, SPAL 16, Helas Verona 13, Benevento 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC