• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tom Brejdi je NEZAUSTAVLJIV - 8. put u Superboulu!

Autor mondo.rs

Vjerovatno najbolji kvoterbek svih vremena "zaboravio" je na povredu palca i vodio Petriotse do novog Superboula. Jaguarsi vodili na ulasku u posljednju četvrtinu, a onda su Brejdi i Amendola odradili "posao".

Kakav meč i kakav preokret Nju Inglanda!

Patriote su obezbijedile deseto učešće u Superboulu, što niko do sada nije uradio, uprkos tome što su gubili na ulasku u posljednju četvrtinu protiv Džeksonvila, no još jednom je Brejdi pokazao koliko dobro igra pod pritiskom.

Vjerovatno najbolji kvoterbek svih vremena bacio je dva dva tačdaun pasa za fenomenalnog Amendolu dok je Jaguarsima polako "ulazila voda u uši".


Brejdi je uoči ovog meča bio neizvjestan zbog povrede palca, ali je "zaboravio" na bol i svojim iskustvom, i sa 290 "bačenih" jardi, doprinio da Nju Ingland ponovo postane šampion AFC konferencije, vidjećemo da li i čitavog NFL šampionata.

NJU INGLAND - DŽEKSONVIL 24:20 (3:0, 7:14, 0:3, 14:3)


Nakon ne tako zanimljive prve četvrtine u kojoj je samo Gostkovski pogodio šut za tri poena, gostujući Jaguarsi, koji su čitav meč igrali veoma grubo, su odmah startovali brzim tačdaunom Luisa, pa onda "probijanjem" Furneta, uz odličnu igru kvoterbeka Blejka Bortlsa (293 jarda dodavanjem), da bi se tek pri kraju probudio i "patriota" Vajt smanjivši rezultat na poluvremenu na 7:14.

Lambo je "fild golom" donio dvocifrenu prednost Jaguarsima i statistika je govorila da nisu doživjeli nijedan poraz ove sezone kada bi svom rivalu pobjegli toliko, ali...

...kada je najteže, Tom Brejdi odigra najbolje!

Tako je nakon panične igre Jaguarsa, čije je "ispucavanje" tek na polovinu terena uhvatio Amendola i odmah osvojio 20 jardi, nadovezao se Brejdi sa dva odlična bacanja, potom i tačdaun pasom - opet za Amendolu.


Odlični "vajd risiver" Petriotsa sačekao je loptu na samom kraju "end zone" i uspio da prvo jednom, a onda i drugom nogom "ostane u terenu".



Jaguarsi su djelovali nervozno, iako su imali dovoljno vremena za povratak, pa se tako redao loš za lošim napadom Džeksonvila, da bi četvrti i finalni pokušaj za 14 jardi na minut i 50 sekundi do kraja meča završen fenomenalnom intervencijom Gilmora koji je zakačio vrlo dobro dodavanje za Vestbruka.

Tu je bio kraj, Petriotsi su "trošili" vrijeme do kraja i obezbijedili finale.


Biće ovo čak OSMI Superboul za Toma Brejdija koji je u prethodnih sedam pokušaja u čak pet izlazio kao pobjednik, posljednji put prošle godine kada je nakon "ludačkog" preokreta protiv Atlanta Falkonsa nakon produžetaka.

U Superboulu, koji je na programu 4. februara u Mineapolisu, čeka ih bolji iz duela Filadelfija Iglsa i Minesota Vikingsa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC