• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odluka na "Bentegodiju" pala u 43. sekundi

Autor mondo.ba

Interesantna utakmica između Verone i Rome u nedjeljnom matine terminu... Edin Džeko se ispomašivao...

  Pune 22 godine Verona nije slavila protiv Rome, koja je na stadion "Mark Antonio Bentegodi" stigla poslije šest mečeva bez trijumfa u Seriji A, odnosno bez ijedne pobjede u 2018. godini.

Imperativ koji je dao trener Rimljana Euzebio Di Frančesko pred meč 23. kola - da se "vučica" jednostavno mora vratiti s tri boda iz Verone je ostvaren!

Verona - Roma 0:1 (0:1)

Odluka o pobjedniku pala je već nakon 43 sekunde susreta prvencem Turčina Čengiza Undera, koji je oduzeo loptu na 30 metara, napravio nekoliko koraka i sa ivice kaznenog prostora pogodio mrežu domaćina - 0:1.

Iako je susret odlučen već u prvom minutu, kako se ispostavilo na kraju, meč je bio sve samo ne dosadan s obzirom da se još svašta događalo u Veroni...

Prvenstveno, ispromašivao se Edin Džeko, kapiten Bosne i Hercegovine, koji je propustio barem pet-šest stopostonih prilika u kojima je mogao do vrha da napuni mrežu brazilskog golmana Andradea Nikolasa, ali očigledno još nije podesio nišanske sprave poslije "sapunice" oko propalog transfera u Čelsi.

Osim toga, na isteku prvog poluvremena trener domaćina Fabio Pekija zaradio je isključenje vjerovatno zbog prigovora, da bi u 51. minutu sudija Mihael Fabri pokazao i direktan crveni karton fudbaleru Rome Lorencu Pelegriniju zbog oštrog prekršaja s leđa.

Ipak, i sa desetoricom Roma je bila bolja i zasluženo je prekinula seriju neuspjeha, ali i dalje je ostao problem neefikasnosti s obzirom da je posljednji put dala više od dva gola 1. decembra prošle godine u duelu sa SPAL-om (3:1).

CIjeli meč za goste sa "Olimpika" odigrao je zamjenik kapitena selekcije Srbije Aleksandar Kolarov, kao i njegov kolega iz srpske reprezentacije Jagoš Vuković u dresu Verone.

SERIJA A, 23. KOLO

Helas Verona - Roma 0:1 (0:1)
/Under 1/

Atalanta - Kjevo (15.00)
Bolonja - Fiorentina
Udineze - Milan
Juventus - Sasuolo
Kaljari - SPAL
Benevento - Napoli (20.45)

U ponedjeljak:

Lacio - Đenova (20.45)

Igrano u subotu:

Sampdorija - Torino 1:1 (1:1)
/Toreira 11 - Akva 25/

Inter - Krotone 1:1 (1:0)
/Eder 23 - Barberis 60/


TABELA: Napoli 57, Juventus 56, Lacio 46, Inter (+1) 45, Roma (+1) 44, Sampdorija (+1) 38, Milan 34, Atalanta 33, Udineze 32, Torino (+1) 33, Fiorentina 28, Bolonja 27, Kjevo 22, Sasuolo 22, Đenova 21, Kaljari 21, Krotone (+1) 20, SPAL 17, Helas Verona (+1) 16, Benevento 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC