• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na pobedu u Moskvi!

Autor mondo.rs

Nemanja Radonjić imao šansu utakmice u susretu u kom je CSKA kontrolisao dešavanja na terenu, ali nije mogao da "slomi" otpor Crvene zvezde. Srpski vicešampion bliži golu...

 Liga-Evrope-2017/18-Zvezda-CSKA-0-0 Izvor: MN PRESS

Ni korak bliže - ni korak dalje!

Crvena zvezda i CSKA iz Moskve remizirali su u prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evrope pred nešto više od 35 hiljada gledalaca, a utisak je da je srpski predstavnik imao "zrelije šanse" uprkos tome što su Rusi bili ti koji su kontrolisali tempo meča.

Nemanja Radonjić "opljačkao" je Pontusa Vernbluma u 35. minutu i krenuo sam ka Igoru Akinfejevu, ali je šutirao pravo u golmana Moskovljana.

CSKA je više držao loptu u nogama (59%) ove večeri u snežnom Beogradu, ali to je bilo nedovoljno da bi se probio "dupli blok" koji je postavio Vladan Milojević, pa su sve šanse na meču praktično "pale" nakon grešaka rivala - što je bila "poslastica" igrača Zvezde - odnosno iz dalekometnih šuteva, čemu su više težili igrači gostujućeg tima.

Sve će biti rešeno za osam dana u Moskvi gde Zvezda putuje sa "aktivnom nulom":

CRVENA ZVEZDA - CSKA MOSKVA 0:0


Osim pokušaja Radonjića, koji je posebno dobar bio u defanzivnim zadacima gde je neutralizovao saradnju Marija Fernandeza sa veznim igračima, najozbiljniju šansu za Crvenu zvezdu imao je Damijen le Talek koji se dobro snašao u 49. minutu.

Upravo je brzonogi fudbaler prebacio loptu preko odbrane Moskovljana, Le Talek je ostao zaboravljen u "dimu" zbog baklji koje su upalili gosti, i opet - Akinfejev.

Ruski golman imao je sreće da šutevi glavom Bena i Krstičića, nakon centaršuteva sa desnog boka, nisu bili toliko snažni i precizni da bi morao da interveniše, ali zadrhtala su srca navijača Zvezde u tim trenucima pošto je lopta otišla blizu stativa...

Vezni fudbaler Aleksandar Golovin je umalo dobio drugi žuti karton zbog učestalih faulova na sredini terena, ali mu je poljski sudija to oprostio, uz jasno dato upozorenje. Ipak, talentovani Rus propustiće revanš meč u Moskvi zbog parnih žutih kartona. Kod Zvezde - svi su ih izbegli, pa u punom sastavu, videćemo da li i sa Boaćijem - putuju u Rusiju.

CSKA je sa druge strane imao loptu u svom posedu, čini se da su svesno to dozvolili Vladan Milojević i njegovi igrači - iz dvojakih razloga: prvenstveno jer tako manje sebe dovode u opasnost zbog problema sa iznošenjem lopte, a potom i zato što će tako loviti grešku rivala koji u svojim redovima takođe nema naročito sjajne tehničare u poslednjim linijama.

Ipak, u malom broju situacija, lopta je prolazila do opasnog Vitinja i Muse, a njihovi udarci znali su da namuče Milana Borjana koji je dobro čitao njihove udarce i bio na pravom mestu.

Možda i najbolju šansu CSKA upropastio je povratnik Musa koji je loše dodao loptu u kontri "3 na 1", kada je Milan Rodić ispucao "fudbal" na tribine!

U finišu meča videlo se da je Crvena zvezda ostala bez svežine (ipak je ovo prvi meč u sezoni), nije je drastično više imao ni gost, pa je delovalo da dve ekipe neće rizikovati "nulu" koja ni za jedan od timova nije loš rezultat. 

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Jovičić, Donald - Ben, Krstičić, Radonjić (od 78. od 78. Srnić) - Pešić (od 85. Račić).

CSKA: Akinfejev - Fernandes, Vasin, Berezucki, Vernblum, Kučajev - Natko, Golovin, Dzagojev - Vitinjo (od 85. Čalov) i Musa.



N A J A V A

Prvi evropski meč ovog proleća igraju Crvena zvezda i CSKA!

Vicešampion Srbije je tokom jeseni napravio senzaciju i postao prva ekipa koja je startovala u 1. kola kvalifikacija, izborila grupnu fazu i iz nje došla do nokaut runde Lige Evrope. Fudbaleri Vladana Milojevića ne planiraju da se zaustave na tome...

Rival crveno-belima ove večeri je iskusni CSKA iz Moskve koji je jesenas igrao u grupnoj fazi Lige šampiona i završio kao trećeplasiran iza Junajteda i Bazela.

Moskovljani su već godinama redovni učesnici najvećih evropskih takmičenja, sa manjim ili većim uspesima, vodi ih jedan od boljih trenera iz tog dela Evrope Viktor Gončarenko, a veliko pojačanje dobili su u povratniku Ahmedu Musi.

Crvena zvezda je u praktično istom sastavu kao jesenas, sa izostankom Gelora Kange koji je prešao u prašku Spartu, pa će najveći zadatak biti pronaći kreativnost bez fudbalera iz Gabona. Prethodnih dana s povredama su se mučili i Ričmond Boaći i Aleksandar Pešić, ali na kraju je Srbin taj koji če početi na mestu napadača, dok najbolji strelac nije ni na klupi.

Meč je sudio poljski arbitar Pavel Račkovski.

IZ MINUTA U MINUT:

90+2' - KRAJ!

82' - Vitinjo opasno preti... I odmah ide napolje, umesto njega Čalov. Pešića menja Račić.

78' -
Radonjić je napustio igru - menja ga Slavoljub Srnić.

76' - Krstičić!

CSKA ima loptu, ali Zvezda stvara šanse. Dobro je protrčao Radonjić po levoj strani, ali nije nikoga našao, da bi Ben sa druge strane bolje pronašao Krstičića koga je lopta nedovoljno dobr "okrznula" za jači šut.

69' - Vitinjo, Musa i Dzagoev su imali kontru tri na jedan i srećom po Zvezdu - Nigerijac se odlučio na najgori mogući potez, pa je Rodić "očistio" loptu".

60' - BEN!

Odličan napad Zvezde, dugo je išla lopta, Krstičić je odlučio da je odloži na desnu stranu, a odatle oštar centaršut šalje Stojković. Ben ide na loptu, možda mu je smetao i Rodić, a lopta ide pored gola...

58' -
Neoprezan start Bena iskosa sa leve strane, Vitinjo šutira oštro, ali pravo u Milana Borjana.

54' -
Zvezda opasnija, posle dobrog driblinga Bena korner, gužva na pet metara, ali niko od domaćih igrača nije uspeo da se okrene i uputi udarac.

51' -
Golovin sada dobro šutira, žabica pred Borjana, ali odlično se snašao golman Zvezde.

49' - LE TALEK!

Velika šansa Zvezde, prebacio je Radonjić odbranu CSKA, a u "dimu" je zaboravljen ostao Damijen le Talek koji šutira iz prve - odlično - ipak Akinfejev brani sjajno.

- Naš reporter javlja da su pred start drugog poluvremena Delije istakle parolu "Neka FARE sada protumači ovu poruku" i ispod prazno platno, uz skandiranje "srpski heroj" što je trajalo veoma kratko.

- Baklje, petarde i topovski udari naviјača CSKA pred start drugog poluvremena.


45' -
Pad u tempu, beležimo tek šut Muse sa 20 metara. Dosta loše. Kraj prvog poluvremena, sudija nije produžio ni minut, a nije ni da je bilo elemenata za to...

35' - RADONJIĆ! KAKVA ŠANSA!

Velika greška Kučajeva, ukrao mu je loptu i pretrčao ga Radonjić, izašao je sam na Akinfejeva, ali je igrač Zvezde šutirao pravo u njega. Ništa ni iz odbitka...

31' -
Račkovski u dugom razgovoru sa Golovinom, kao da je ovo bilo poslednje upozorenje pred drugi žuti karton. Ben i Pešić kombinuju, napadač s Komora izlazi pred Akinfejeva, ali je signaliziran ofsajd.

29' -
Radonjić i Rodić bez rešenja po levoj strani, lopta je pobegla Pešiću, da bi Golovin odmah potom imao ozbiljnu šansu, ali blokira ga Le Talek.

22' - Odmah opasnost na drugoj strani, Dzagoev sam po levoj strani, ali izbacuje Vujadin Savić u poslednjem trenutku. Odmah odgovor Zvezde - Radonjić prolazi po levoj strani, ulazi u sredinu, ali šut nije imao dovoljno snage.

I Aleksandar Golovin je dobio žuti karton...

21' - Ben, mada smo očekivali Donalda, preko gola!

19' -
Odličan prodor Bena, kroz sredinu, prešao je gotovo 30 metara i onda je naleteo na rame Vasilija Berezuckog. Slobodnjak na ivici kaznenog i žuti za Rusa!

17' -
Poklon korner za goste, opasno - ipak bez šuta na gol Borjana.

14' -
Borjan sada greši, izlazi visoko, Musa pokušava da ga savlada, ali šutira loše.

10' - Prva šansa na meču, i to velika. Vitinjo se lako okrenuo pored Le Taleka, ali je na sreću po Zvezdu šutirao pravo u dobro postavljenog Borjana.

10' -
Malo fudbala za sada. Viktor Gončarenko je "naredio" zanimljivu defanzivnu postavku svoje ekipe, pa tako napadači ne vrše presing na zadnju liniju nego stoje tačno ispred Donalda i Jovičića, dok su odmah, na metar ili dva od njih i dva zadnja vezna Moskovljana. Tako pokušavaju da "ulove" dvojicu veznih igrača Zvezde koji su najslabiji na lopti.

/Pogledajte koreografiju s starta meča/



1' - Meč je počeo!

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Igrači polako izlaze na teren...

- U Beogradu je veoma hladno, tu je i susnežica...


- CSKA iz Moskve je u Ligi šampiona ostvario tri pobede i osvojio tako devet bodova, što je više od svih trećeplasiranih timova grupne faze. Zanimljivo, toliko bodova je osvojila i Sevilja koja je u konkurenciji Liverpula, Spartaka i Maribora bila drugoplasirana.



- Navijači polako dolaze na stadion...

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

- Pročitajte najavu našeg reportera Jovana Terzića. OVDE!

- Pročitajte šta je uoči meča rekao Vladan Milojević. OVDE!


- Večerašnja utakmica između fudbalskih klubova Crvena zvezda i CSKA počeće minutom ćutanja u znak poštovanja poginulim u padu aviona u Moskvi. Avion se srušio u ponedeljak nedugo posle poletanja sa aerodroma Domodedovo i tom prilikom je poginulo 65 putnika i šest članova posade.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

CSKA RUTINSKI POBJEĐUJE U MOSKVI

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC