• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav blef Alegrija - od 1:0 do 1:2 za tri minuta!

Autor mondo.rs

Totenhem je imao vođstvo, igru, nadmoć, samopouzdanje, bolje šanse, ma sve... Sve dok Alegri u 60. i 61. minutu nije napravio dve izmene posle kojih je iz prve dve akcije Juventus postigao DVA gola i prošao dalje.

Sat vremena igrao se Totenhem sa slavnim rivalom pred prepunim tribinama "Vemblija".

"Pevci" su u revanš meču osmine finala Lige šampiona, nakon što su se u Torinu vratili posle brzih 2:0 za Juventus i vratili opasan remi u London, imali sve: igru, samopouzdanje, tempo, vođstvo nakon pogotka Heung-min Sona u 39. minutu, podršku navijača, kao i sporog i bezidejnog rivala koji se do tog 60. minuta isticao grubostima i zakasnelim startovima.

Da li je od početka želeo i čekao baš to ili se na dvostruku izmenu odlučio silom prilika shvativši da dugačije neće ići na žreb u Monte Karlo 16. marta... teško da ćemo saznati. Uglavnom, prekaljeni italijanski taktičar Maks Alegri povukao je dva poteza posle kojih je Juve odigrao dve akcije i dao dva gola za konačnih:

Totenhem - Juventus 1:2 (1:0), golom i asistencijom do tada nevidljivog Gonzala Iguaina koji se od favorita za izmenu pretvorio u igrača ove runde takmičenja s obzirom na to da je na "Juventus areni" postigao oba gola i uspeo da promaši i jedanaesterac.



"Bjankoneri" su Alegrijeve izmene: Kvadvo Asamoa umesto Bleza Matuidija u 60. i Stefan Lihtštajner umesto Mahdija Benatije u 61. minutu, uz neminovno grupisanje iz fleksibilne 3-5-2 u konkretnu 4-4-2 formaciju, shvatili kao poziv za juriš tokom kog su u dva naleta dva puta stigli do mreže Uga Lorisa i to bez da su do tada stvorili šansu za gol!

"Buckasti" Argentinac, Iguain, majstorski se pojavio iz drugog plana na centaršut još neoznojenog Lihtštajnera i skok Samija Kedire u šesnaestercu, visoko podigao nogu i uspeo spoljnim delom stopala da zaledi Francuza na golu Totenhema, ali i sve koji su ove srede uveče bili uz dopadljiv i talentovan engleski tim - 1:1.



Bilo je to u 64. minutu, a samo tri minuta kasnije - ova zaleđena santa iz severnog Londona - rasturila se na sitne komade posle još jedne ubitačne akcije Torineza.

Ovog puta kroz sredinu, ali opet preko Iguaina, "Stara dama" pocepala je visoko postavljenu odbranu "pevaca", Gonzalov pas u prostor bio je poput piste za Dibalu koji je ubacio u šestu brzinu i za sekund levom nogom savladao reprezentativca Francuske nakon čega se čula samo erupcija oduševljenja 5.000 "tifoza" iz Piemonta – 1:2.



Totenhem: Loris - Tripije, Sančez, Vertongen, Dejvis - Dajer (od 74. Lamela), Dembele, Erikson, Ali (od 86. Ljorente) - Son, Kejn.

Juventus: Bufon - Barzalji, Benatija (od 61. Lihtštajner), Kjelini - Daglas Košta, Kedira, Pjanić, Matuidi (od 60. Asamoa), Aleks Sandro - Dibala, Iguain (od 83. Sturaro).

Nešto manje od pola sata trebalo je ekipi zbunjenog Maurisija Poketina da stigne do ozbiljnih i poslednjih šansi za gol, ali tek nakon što je mladi i hvaljeni menadžer ubacio drugog špica, Fernanda Ljorentea umesto ljutog Dele Alija, međutim nije bilo suđeno Sparsima da na taj način izbore produžetke i drugi put se vrate u meč protiv istog rivala.

Strelac i najbolji igrač Totenhema večeras, Son, tukao je levom "sa kapice" malo pred stative vremešnog i sve sporijeg Đanluiđija Bufona za uzdahe na "Vembliju" kojim je u nadoknadi vremena odjeknuo udarac lopte o istu stativu nakon što se Hari Kejn aktivirao iz ofsajda i pokušao "trzajem glavom" da produži utakmicu za pola sata možda i duže.

Bufon je proleteo u prazno i nije video šta se dogodilo iza njega, a a dogodilo se da je lopta pala pravo na gol-crtu pre nego što ju je u istoriju ispucao kvarni Andrea Barzalji, igrač koji još od prvog poluvremena nije trebalo da bude na terenu jer je namerno i to dva puta nagazio na Sonovo koleno dok je ovaj ležao na travi.

Češki arbitar Pavel Kralovec i njegovi pomoćnici obrukali su se više puta, pored crvenog kartona Barzaljiju nisu dosudili čist penal za Juventus na 0:0 kada je (u jedinoj neprijatnoj situaciji pred Lorisom do gola Iguaina) brazlski dribler Daglas Košta pobegao Janu Vertongenu, a ovaj ga oborio s leđa.

Penal je mogao, ili morao bolje reći, da bude "sviran" i u finišu utakmice, kada je u sveopštoj i paničnoj opsadi Bufonovog gola - između Sonovog udarca sa ivice šesnaesterca i stative Kejna - Kristijan Eriksen tukao "drop kikom" sa 17-18 metara, a iskusni Đorđo Kjelini spustio ruku iza sebe za slučaj da leva i desna noga ne budu dovoljne u klizećem startu.

Bio je u pravu, uspeo je da zaustavi oštar šut i prevari Kraloveca koji će morati na "ribanje" kod nadležnih.

Na "ribanje" bi morao i Poketino, koji je dozvolio da ga Alegri potpuno razbuca sa dva poteza u večeri u kojoj je njegov tim bio bolji, brži, tačniji, spretniji i - lakoverniji. Ako tome dodamo utisak iz Torina, gde smo takođe videli Totenhem kao bolji od dva takmaca, onda je jasno ko je najveći gubitnik za sada u ovoj rundi takmičenja – "Poch".

Njegov tim dominirao je u prvih 45 minuta, razigrani Son tri puta je gubio duele sa Bufonom, pre nego što je Totenhem prikazao zbog čega sezonama važi za tim koji igra lep fudbal. Juventini mogli su samo da posmatraju kako se beli dodaju i prilaze njihovom golu, a na kraju nije pomogla ni hazarderska intervencija Barzaljija koji jeste telom izblokirao Alija, ali samo tako da je upornom Kjeranu Tripijeu omogućio da asistira Sonu za - 1:0!



To... nije bilo dovoljno.

PRVI PORAZ SITIJA NA "ETIHADU" U SEZONI


Pratili smo, ali sa dosta manje intenziteta, i šta se događalo na "Etihadu" gde je kombinovani sastav domaćih odrađivao posao nakon pobede od 0:4 na "Sent Jakob" parku i odradio ga porazom: Mančester siti - Bazel 1:2 (1:1), uz šestoricu novih igrača u odnosu na pobedu "građana" nad Čelsijem, od kojih je jedan 17-godišnji Fil Foden.

Utakmica u Mančesteru, kao i ona u Londonu, počela je minutom ćutanja u čast kapitenu Fiorentine Davideu Astoriju, koji je iznenada umro prošle nedelje.

Siti je poveo u osmom minutu golom Žesusa, koji je prvi put bio starter nakon pauze duge 12 utakmica i tri ulaska sa klupe u dvomeču sa Arsenalom i derbiju sa Čelsijem. Liroj Sane je poslao loptu na desnu stranu do Bernarda koji je centrirao na suprotnu stranu pred gol Bazela, gde je sačekao Žesus i poslao u mrežu.

Mančester siti: Bravo - Danilo, Stons, Laport, Zinčenko - Ture, Gundoan (od 66. Dijaz), Foden - B. Silva, Sane, Žezus.

Bazel: Vačlik - Lang, Suhi, Fraj, Lakroa, Galeano - Dije, Zufi - Bua (od 68. Štoker), Elionusi, Oberlan (od 74. Fan Volfsvinkel).

Bazel je izjednačio u 17. minutu golom Mohameda Elionusija, posle dodavanja Riverosa.

Ekipe su posle toga imale šanse, za engleski tim pokušao je Ilkaj Gundoan, dok su sa druge strane neprecizni bili Elionusi i Dimitri Oberlin.

U drugom poluvremenu nije bilo velikih šansi sve do 71. minuta, kada je Bazel poveo. Elionusi je obavio najveći deo posla, vukao je loptu, izvukao se na desnu stranu i ubacio loptu u šesnaesterac do Mihaela Langa, koji je pogodio vrh mreže.

Siti je do kraja utakmice pokušavao da izbegne poraz, imao je više loptu, ali nije uspeo da postigne gol.

Ovaj tim doživeo je poraz u grupnoj fazi Lige šampiona, od Šahtjora u Harkovu (2:1) kada je već bio obezbedio prvo mesto u grupi, potom je deklasiran u derbiju sa Liverpulom na "Enfildu" iako je kasnim golovima uspeo da smanji na 4:3, treći poraz u sezoni sastav Pepa Gvardiole doživeo je u "Gradu ragbija", Viganu, u FA kupu kada je bilo 1:0, a večeras su "građani" prvi put poraženi kod kuće.

Revanš mečevi osmine finala:

/sve utakmice počinju u 20.45, uz direktne prenose na Areni sport i portalu Klik sport/

utorak

PSŽ - Real Madrid 1:2 (0:0), prvi meč 1:3
/Kavani 71 - Ronaldo 51, Kazemiro 80/


Liverpul - Porto 0:0, prvi meč 5:0

sreda

Totenhem - Juventus 1:2 (1:0), prvi meč 2:2
/Son 39 - Iguain 64, Dibala 67/

Mančester siti - Bazel 1:2 (1:1), prvi meč 4:0
/Žezus 8 - Elionusi 17, Lang 71/

13. mart

Mančester junajted - Sevilja, prvi meč 0:0
Roma - Šahtjor, prvi meč 1:2

14. mart

Barselona - Čelsi, prvi meč 1:1
Bešiktaš - Bajern Minhen, prvi meč 5:0

Žreb za četvrtfinale biće održan 16. marta.


Iz minuta u minut:

90+4 - KRAJ!

90 - GOL!? NIJE GOL! A NIJE NI OFSAJD!

Kejn se na centaršut Sona aktivirao iz ofsajda i tukao glavom pravo do stative, savladani Bufon nije ni mogao da vidi loptu kako se odbija od gol crte u vis, ali je sve dobro video Barzalji i ispucao je daleko u polje.

Da je bio gol, bio bi postignut iz neregularne situacije, ali Česi nisu prekinuli igru.

88 - ERIKSEN! RUKA?

Da, rukom je igrao u padu Kjelini, to je treći put na meču da je štopera Juventusa lopta pogodila u ruku, ali bez konsekvenci. Češki arbitar nije smatrao da je to uticalo na igru, iako je Kjelini tako izblokirao udarac Eriksena sa ivice šesnaesterca...

86 - Ali mora napolje, bivši napadač Juventusa, Ljorente, na terenu. Poketino će pokušati dugim loptama na dvojicu visokih napadača.

83 - Odmah posle ove akcije, Alegri je napravio i treću izmenu. Strelac i asistent, Iguain, ustupio je mesto Sturaru.

83 - SON!

"Tik" pored stative, levom sa "kapice". Bufon je kasnio, bio je savladan, ali Južnokorejac nije bio precizan.

79 - "Pevci", šokirani onim što se dogodilo, pokušavaju da probiju "katenaćo", ali za sada bezuspešno.

72 - Bazel vodi!

Na "Etihadu" 1:2, Lang.

67 - DIBALAAAAAAAAAAAAAAAA!

Šta se ovo događa!? Dvostruka izmena Alegrija i potom dva gola iz prve dve akcije. Ovog puta visoko postavljenu odbranu Totenhema "izbušio" je Iguain pasom u prostor za Dibalu, a njegov zemljak levom nogom plasirao loptu u gornji levi ugao Lorisovog gola, dok je Francuz očajnički pokušavao da spreči neminovno - 1:2!

Kakva majstorija Alegrija na "Vembliju".

64 - GOOOOL! IGUAIN!

Šansu nisu stvorili gosti, a onda su iz prve akcije posle Alegrijevih izmena postigli gol - Dibala je odigrao na desno za Lihtštajnera, ovaj iz prvog kontakta sa loptom pronašao Kediru u srcu šesnaesterca domaćih, da li je Nemac želeo da šutira ili šta već... tek odigrao je za Iguaina koji je nekako spoljnim delom stopala uspeo na petercu da zakači loptu i savlada statičnog Lorisa - 1:1!

61 - Da li je Alegriju namera bila da malo potroši vreme ili šta već, tek 60-ak sekundi kasnije napravio je još jednu izmenu i uveo Lihtštajnera umesto Benatije. Pretpostavka je da će Juve sada igrati u formaciji 4-4-2.

60 - Da ovako neće putovati na žreb za četvrtfinale Alegri je shvatio posle sat vremena pa je Matuidija zamenio Asmoom.

57 - Prekršaji, prekršaji... Ali je dobio žuti karton.

55 - Bez izmena na dve strane, ali i bez izmena u odnosu snaga na terenu. Gosti ne mogu da izdrže tempo koji nameće Totenhem, igrači Juventusa kasne u startovima i pritom su veoma grubi pa je Kralovec za kratko vreme pokazao dva žuta kartona - Benatiji i Kjeliniju.

45+1 - Poluvremena!

44 - Trgao se Juve posle gola, Pjanić imao dobru priliku za udarac sa ivice šesnaesterca i bio neprecizan, a potom Daglas Košta probao sam da napravi nešto, ali... bez potrebe da se Loris preznojava. 

39 - SOOOON GOL, KONAČNO!

Ovo nije mogao da promaši. Fantastičnu akciju odigrali su "pevci" sa svoje polovine, Kejn se našao u ulozi defanzivnog veziste koji je majstorski sačekao da se neko pojavi da bi odigrao pas unapred, a to je bio Eriksen koji je odmah prosledio loptu u prostor za Alija, Barzalji bukvalno telom uklizao i odneo i igrača i loptu, ali...

Samo do Tripijea koji je sve pratio i asistirao na drugu stranu do potpuno samog Sona koji je traljavim udaracem savladao Bufona koji u međuvremenu nije uspeo da se digne. Uzalud je legendarni čuvar mreže pokušavao da dođe do lopte - 1:0!

(pogledajte trk Tripijea)



38 - Soooon! Ništa!

Treća i ništa: 3, 19. pa 38. minut, ali nema gola za Sona i dalje! Totenhem je sporoj i raštimovanoj ekipi Juventusa uzeo loptu na 35 metara od Bufona, Son je ponovo "biciklom" stvorio sebi šansu za udarac ali je tukao pored gola.

32 - Dele! Kejn!

Uspeo je Juventus malo da "otupi" napade Totenhema, ali je Bufon morao da se potrudi da odbrani udarac Alija sa distance u 32, a onda isprati parabolu Kejna sa leve strane u 34. minutu. U međuvremenu, Son je morao da izađe nakon što ga je Barzalji tri puta nagazio na koleno dok je ležao na travi, a češki arbitri "iskulirali" nesportski potez Italijana.

Možda i za crveni karton.

19 - Eriksen! Son!

Posle kratke penal afere pred Lorisom, lopta se vratila u kazneni prostor gostiju gde je Totenhem u dva simultana napada imao i dve šanse. Prvo je udarac Eriksena glavom izblokirao Kjelini, a potom Tripije u nastavku akcije pogodio Sona "u čelo" a ovaj umalo zakucao loptu pod prečku - Bufon ga je opet zaustavio!

Fantastična utakmica za sada.

17 - Penal za Juve! Ali, nije dosuđen...

Sudija Kralovec je oštetio goste! Morao je da dosudi penal... Vertongen i Košta su bili u sprintu na desnoj strani, Brazilac je prvi stigao do lopte, dao sebi for, Belgijanac zakasnio i sapleo ga klizećim startom, ali ono što bi bio jedanaesterac za 99 odsto sudija za Čeha nije.

Greška!



17 - Bazel, 1:1!

Dobro, ovo nije baš bilo očekivano, o čemu svedoči i Gvardiolina faca nakon što je Elionusi iz srca šesnaesterca "drop kik" udarcem savladao Brava. Pre toga, svetlo plavi indolentno su i nezainteresovano dozvolili Galeanu da se ušeta u kazneni prostor i šutira, a lopta je od odbitka pala pravo na nogu švajcarskom napadaču.

15 - Keeeejn!

Dve brze i lepe šanse odigrao je Totenhem, oba puta u 16 metara bio je Kejn s loptom, jednom je izlomio Kjelinija, ali ostao bez lopte, a drugi put prošao i Kjelinija i Bufona, ali iz oštrog ugla nije uspeo da pogodi nebranjenu mrežu.

Ofanziva i velika šansa za Totenhem. Druga.

11 - Bernardo!

Neverovatan je Siti. Bazel je imao šansu, koja je završena šutem pored gola, a odluku Švajcaraca da priđu na presing po celom terenu domaći tim kaznio je zicerom u razmaku od svega 20-ak sekundi. Ipak, školsku akciju kojom su iscrtali teren "Etihada", Bernardo nije uspeo da pretvori u brzih 2:0 jer je loše zahvatio loptu na 6-7 metara od Vačlika.

8 - Žezus!

Manje od deset minuta bilo je potrebno "građanima" da otvore nalog i u revanšu. Odigrali su prepoznatljivu akciju sa svoje polovine, uz mnogo pasova, Sane je "doneo" loptu na desno krilo odakle je Bernardo slabijom, desnom nogom poslao paralelu na peterac a Žezus poentirao u prvom startu od povratka iz povrede zbog koje je propustio 12 mečeva.

Brazilac je igrao 14 i 4 minuta u vezanim mečevima sa Arsenalom završenim pobedama od 3:0, 6 minuta u trijumfu nad Čelsijem u nedelju od 1:0, a danas je posle 8 minuta postigao gol.

3 - Bufon!

"Bicikla" Sona na levom krilu kojom se poigrao sa Barzaljijem i šuitirao levom nogom, ali je Bufon to odbranio. Odlična minijatura krilnog napadača Totenhema, strelca oba pogotka na istom mestu za vikend kada je savladan Hadersfild.

1 - Počele su obe utakmice!

- obe utakmice počele su minutom ćutanja u čast preminulom kapitenu Fiorentine, Davideu Astoriju.

- utakmicu na "Vembliju" sudiće poljski arbitar Marćinjak, dok će u Mančesteru pravdu deliti Čeh Kralovec.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC