• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma u nastavku "zakucala" Torino

Autor mondo.ba

Mučila se "vučica" bez "kartoniranog" Edina Džeke, ali je sa tri gola u drugih 45 minuta stigla do izuzetno vrijednih bodova.

Smrt Davidea Astorija uzdrmala je i paralisala fudbalsku italiju. Ipak, tužna sedmica približava se kraju, život ide dalje, vraća se u normalu, a dan nakon sahrane kapitena Fiorentine utakmicama 28. kola nastavljeno je prvenstvo u Seriji A.

Prvi duel odigrali su Roma i Torino, a "vučica" je na "Olimpiku" pokazala zube, slavila 3:0 i potvrdila da ubjedljiv trijumf protiv lidera Napolija u prošlom kolu nije bio slučajnost.

ROMA - TORINO 3:0 (0:0)

Iako bez prvog strijelca ekipe Edina Džeke i Federika Facija, na koje trener Euzebio Di Frančesko nije mogao da računa zbog žutih kartona, te Dijega Perotija kojeg je odlučio da odmori pred izuzetno bitan revanš osmine finala Lige šampiona protiv Šahtjora u utorak (Ukrajinci slavili u prvom meču 2:1), nakon problema u prvom dijelu, na kraju je ipak zabilježila siguran trijumf.

Daleko bolje u prvom poluvremenu izgledao je gostujući tim i nije djelovalo da će domaćin lako doći do bodova.

50

Golman Rome Alison upisao je večeras 50. nastup za rimski tim, računajući sva takmičenja.

U par navrata ozbiljno je gost zaprijetio, prije svega preko Jaga Falkea, nekadašnjeg igrača Rome. Ipak, sjajni Brazilac Alison na golu domaćih ponovo je briljirao i zaustavio nekoliko odličnih prilika gostiju, pa se na odmor otišlo neokrznutih mreža.

U nastavku, mnogo bolja igra "vučice".

Konačno je Roma proradila u 56. minutu. Alesandro Florenci uputio je sjajan centaršut sa desne strane, a Kostas Manolas zakucao je loptu u mrežu nemoćnog golmana Torina.

Uslijedili su konstantni ataci ka golu Salvatorea Sirigua, a drugim golom koji je u 73. minutu postigao kapiten Danijele De Rosi, sve nedoumice su riješene.

"Umrtvio" je rimski tim ritam nakon dva postignuta gola i rutinski meč priveo kraju. U nadoknadi je uspio postići još jedan pogodak, preko Lorenca Pelegrinija, za više nego ubjedljivih 3:0.

Ovim trijumfom Roma se učvrstila na trećoj poziciji i u dobroj je situaciji pred nastavak prvenstva da ostvari ovosezonski cilj - plasman u Ligu šampiona.

SERIJA A - 28. KOLO:

Roma - Torino 3:0 (0:0)
/Manolas 56, De Rosi 73, Pelegrini 90+3/

U subotu:

Helas Verona - Kjevo (20.45)

U nedjelju:

Fiorentina - Benevento (12.30)
Bolonja - Atalanta (15.00)
Kaljari - Lacio
Krotone - Sampdorija
Sasuolo - SPAL
Juventus - Udineze
Đenova - Milan (18.00)
Inter - Napoli (20.45)

TABELA: Napoli (-1) 69, Juventus (-2) 68, Roma 56, Lacio (-1) 52, Inter (-2) 51, Sampdorija (-2) 44, Milan (-2) 44, Atalanta (-3) 38, Torino (-1) 36, Fiorentina (-2) 36, Udineze (-2) 33, Bolonja (-1) 33, Đenova (-2) 30, Kjevo (-2) 25, Kaljari (-2) 25, Sasuolo (-2) 23, SPAL (-1) 23, Krotone (-2) 21, Verona (-2) 19, Benevento (-2) 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC