• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Renesansa Intera i četiri pucnja Ikardija u Đenovi

Autor mondo.ba

Fantastična predstava ekipe Lućana Spaletija u 29. kolu Serije A.

Mauro Ikardi se "vratio"!

Inter je u posljednja tri gostovanja na "Ferarisu" osvojio jedan bod i postigao jedan gol, ali danas je sve to obilato nadoknadio.

Fantastični Argentinac je torpedirao svoj bivši klub sa četiri gola, tri u prvom poluvremenu, još jedan je dodao Ivan Perišić za "povratak" Intera u borbu za Ligu šampiona:

SAMPDORIJA - INTER 0:5 (0:4)!

"Neraruri" su se odlično postavili od starta meča, zagospodarili sredinom terena i limitirali Sampu na "život" u svojoj polovini.

A taj "život" je od 20. minuta bio izuzetno težak.

Prvo se nakon centaršuta Antonia Kandreve i povratne lopte Ivana Perišića u velikoj šansi našao Rafinja Alkantara, ali se izdanak "La Masije" propisno obrukao i promašio cijelu loptu, a na popravnom pokušaju izborio korner.

U tim trenucima gol domaćina je bio pod opsadom.

Žoao Kanselo je uputio centaršut, Danilo Dambrozio je bio najviši u skoku ali je Emiliano Viviano krajnjim naporom skrenuo loptu u novi korner. Portugalac je opet bio u uglu, direktno šutirao prema golu i pogodio prečku.

Igrači Sampdorije su uspjeli da se odbrane i izađu iz "krila" svog golmana, ali Inter je nastavio da "kuca na vrata" i već u sljedećem napadu došao do zasluženog vođstva.

Kanselo je odlično centrirao, a Perišić pravovremeno utrčao između Matije Silvestrija i Đanmarka Ferarija i odličnim udarcem glavom savladao Viviana.

A onda je Lućano Spaleti "nazad" dobio svoje najmoćnije oružje, Maura Ikardija.

Kapiten crno-plavih je prvo realizovao penal koji je izborio Rafinja u 26. minutu, da bi samo minutu kasnije pokazao šta je rođeni strijelac.

Argentinac se dokopao lopte u petercu, cijeli stadion, uključujući i odbranu domaćina, je očekivao povratnu za Rafinju, ali je popularni Maurito vidio prostor tamo gdje niko nije i petom poslao loptu u mrežu između Vivijana i Ferarija.

Ovo je bio 100. i 101. prvi gol za Ikardija u dresu Intera, a posljednji je postigao još 5. januara.

Ubrzo su došli 103. i 104. na 182 utakmice.

Rafinja je u petercu "kopirao" Argentinca i petom pokušao da savlada Vivijana, lopta se odbila do Ikardija koji je bio nemilosrdan prema bišem klubu i kompletirao het trik u prvom poluvremenu, šesti od svog debija u Seriji A.

Nakon povratka sa odmora, Ikardi je nastavio gdje je stao i u 52. minutu "prebacio" Vivijana za svoj četvrti gol danas, a 22. u sezoni.

Napadač iz Rosarija je protiv Sampe odigrao 10 utakmica i postigao devet golova.

Da danas završi karijeru Ikradi bi zauvijek ostao upamćen kao veliki strijelac, ali ne kao "fer-plej" igrač. Jedan od najomraženih fudbalera u Seriji A, dijelom i zbog "situacije" sa Maksijem Lopezom, je uz salve zvižduka proslavio sva četiri pogotka protiv kluba u kojem je počeo seniorsku karijeru.

SERIJA A - 29. KOLO:

Sampdorija - Inter 0:5 (0:4)
/Perišić 26, Ikardi 30, 31, 44, 51/

Milan - Kjevo 15.00
Benevento - Kaljari
Krotone - Roma
Torino - Fiorentina
Verona - Atalanta
Lacio - Bolonja 20.45
Napoli - Đenova

odigrano u subotu

Udineze - Sasuolo 1:2 (1:1)
/Fofana 44 - Adnan ag. 42, Sensi 74/

SPAL - Juventus 0:0

TABELA: Juventus 75 (+1), Napoli 70, Roma 56, Inter 55, Lacio 53, Milan (-1) 47, Sampdorija 44, Atalanta (-1) 41, Fiorentina (-1) 38, Torino (-1) 36, Udineze 33, Bolonja 33, Đenova (-1) 30, Sasuolo 27, Kaljari (-1) 26, Kjevo (-1) 25, Krotone (-1) 24, SPAL 25 (+1), Verona (-1) 22, Verona (-1) 22, Benevento (-1) 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC