• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Loše veče Veljkovića i Verdera

Autor mondo.ba

Verder poražen 2:1 na gostovanju Hanoveru. Srpski reprezentativac Miloš Veljković loše reagovao kod oba gola domaćih.

Fudbaleri Hanovera u premijernom meču 29. kola Bundeslige pokazali su da nisu zaboravili da igraju fudbal i poslije posta dugog dva mjeseca konačno stigli do pobjede.

Hanover je savladao Verder rezultatom 2:1 golovima Harnika i Klausa u prvih 45 minuta i tako prekinuo crnu seriju od šest utakmica bez pobjede, odnosno PET vezanih poraza.

Prekinuta je i serija Verdera koji je poslije pet mečeva bez poraza, odnosno tri vezane pobjede, morao da čestita protivniku na trijumfu.

Ekipa Florijana Kofeldta u posljednje vrijeme bila je u odličnoj formi sve do gostovanja Hanoveru, gdje je i posljednji put doživjela poraz golom Sanea, koji je propustio večerašnji meč zbog pobjede.

Hanover je pitanje pobjednika u petak uveče riješio u prvom poluvremenu poslije dobre reakcije svog navalnog reda, ali i loše reakcije gostujućih defanzivaca, među kojima i Miloša Veljkovića.

Srpski reprezentativac nije isključivi krivac za golove, ali je kod oba pogotka loše reagovao.

U 17. minutu Veljković je „iskočio“ da blokira dodavanje na bok u čemu nije uspio, a u nastavku akcije uslijedio je centaršut i pogodak Harnika za vođstvo Harnika.

PETAK PRIJE TRINAESTOG

Verder je porazom od Hanover nastavio tradiciju loših partija petkom. Bio je ovo njihov deseti poraz u 15 mečeva koje su odigrali petkom, a samo jednom osvojili su sva tri boda.

 Kod drugog pogotka domaćih vidjeli smo još lošiju reakciju Veljkovića i upravo on posljednji je dirao loptu prije nego što je Klaus sa samo nekoliko metara pogodio mrežu.

Prethodno je veznjak domaćih Bakalorc prebacio loptu preko golmana Pavlenke, a odbrana Verdera već se pomirila sa pogotkom. Lopta se, međutim, odbila od stativu, a Veljković je pokušao da petom nekako otkloni opasnost, ali neuspješno.

Nakon vođstva domaćih 2:0 Verder je u nastavku zaigrao ofanzivnije i uspio da vrati neizvjesnost u meč pogotkom Belfodila u 74. minutu. Imao je štoper gostiju Langkamp priliku  sudijskoj nadoknadi da donese svom timu bod, ali je sa četiri metra šutirao preko gola.

Nakon ovog poraza Verder je na 13. poziciji, ali ne smije sebi dozvoliti opuštanje u finišu sezone. Ekipa iz Bremena pet kola prije kraja ima deset bodova više od ekipa koje su u zoni ispadanja.

Bundesliga, 29. kolo:

Hanover – Verder 2:1 (2:0)
/Harnik 17, Klaus 42, Belfodil 74/

Subota

Augzburg – Bajern (15.30)

Borusija Menhengladbah – Herta

Keln – Majnc

Frajburg – Volfsburg

HSV – Šalke (18.30)

Nedjelja

Borusija Dortmund – Štutgart (15.30)

Ajntraht Frankfurt – Hofenhajm (18.00)

Lajpcig – Bajer Leverkuzen (20.30)

TABELA: Bajern 69, Šalke 52, Borusija Dortmund 48, Lajpcig 46, Bajer Leverkuzen 45, Ajntraht 45, Hofenhajm 42, Štutgart 38, Borusija Menhengladbah 37, Augzburg 36, Herta 36, Verder (+1) 36, Hanover (+1) 35, Frajburg 30, Volfsburg 26, Majnc 26, Keln 20, HSV 19

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC