• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: U Firenci smo vidjeli SVE!

Autor mondo.ba

Dva crvena kartona, dve bombe iz slobodnjaka, het-trik, penal, dosuđen pa poništen penal, isključenje Inzagija, sedam golova i preokret Lacija na stadionu Artemio Franki u Firenci.

Izvještaj sa utakmica 33. kola Serija A ipak počećemo borbom za Skudeto, odnosno preokretom Napolija protiv Udinezea za trijumf 4:2 kojim je smanjio zaostatak za vodećim Juventusom na samo četiri boda.

Više od sat vremena vodio je Juventus protiv Krotonea, a onda je Nigerijac Simi sjajnim makazicama matirao Šćešnog za konačnih 1:1 protiv lidera na tabeli.

U trenucima dok je Juventus vodio Napoli je na svom San Paolu gubio od Udinezea i bio na rubu šokantnog poraza.

Ekipa koja je u nizu od devet poraza dva puta je vodila i ozbiljno narušavala šanse Napolitanaca da ostanu u trci za Skudeto.

Zjelinski je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela poništio vođstvo “zebri” preko Jankta, koji je možda bio i u nedozvoljenoj poziciji, da bi Ingelson nakon deset minuta igre u nastavku ponovo rastužio San Paolo.

Rastužio navijače, ali i naljutio fudbalere Napolija koji su u 11 minuta igre, od 64. do 75. Postigi tri gola i stigli do potpunog preokreta.

Tome je doprinijela i katastrofalno branjenje prekida igrača Udinezea koji su dozvolili obojici štopera Napolija, Albioli i Toneliju da se upišđu u strijelce poslije kornera. Prvi je to učinio za 2:2, drugi za 4:2, a u međuvremenu je Milik donio preokret golom sa pet metara, poslije odbrane Bicarija.

Napoli je ovim trijumfom ponovo pritisnuo Juventus.  Aktuelni šampion je na prvom mjestu sa 85 bodova, Napoli sada ima četiri manje, pet kola prije kraja.

Kiks Juventusa i preokret Napolija ipak je zasjenio duel Fiorentine i Lacija u kojem smo vidjeli praktično sve ono što ljubitelj fudbala može da poželi.

Dva crvena kartona, dve bombe iz slobodnjaka, het-trik, penal, dosuđen pa poništen penal, isključenje Inzagija, sedam golova i preokret Lacija za trijumf 4:3 na stadionu Artemio Franki u Firenci.

Francuz Žordan Veretu postigao je svoj prvi het-trik u karijeri, ali ni to pa ni činjenica da Ćiro Imobile sedmi put zaredom nije uspio da postigne gol fudbalerima u ljubičastom nije bila dovoljna Fiorentini za trijumf.

Felipe Anderson u 70. minutu izjednačio je na 3:3, a Luiz Alberto tri minute kasnije doveo Lacio u prvo vođstvo na meču - 4:3, koje su uspjeli da zadrže do samog kraja.

Lacio je tako preskočio Inter i preuzeo četvrtu poziciju sa 74 boda, koliko ima i trećeplasirana Roma.

Jedna od najboljih i najzanimljivijih utakmica u Seriji a ove sezone počela je crvenim kartonima, pa se nakon samo četvrt sata igre igralo “deset na deset”.

Sudija Antonio Damato prvo je poslao u svlačionicu Sportiela, i to već u sedmom minutu. Imobile je bio u naletu, ali sasvim desno pa je igranje rukom golmana domaćih bočno van šesnaesterca bilo potpuno nepotrebno.

Ipak, vrlo brzo snage su poravnate. Kjeza je pao nakon duela sa Murđom, a sudija Damato mu je pokazao crveni, kao posljednjem igraču odbrane. Nakon kratke pause zbog pregledanja video snimka Veretu je konačno izveo Slobodan udarac i to kako! Francuz je sa tridesetak metara pogodio rašlje Strakošinog gola za vođstvo Fiorentine.

Morao je Veretu nešto kasnije da sačeka novu VAR potvrdu da izvede jedanaesterac, ali ishod je bio isti. Francuz je pogodio mrežu i Lacio je stigao do vođstva 2:0.

Simone Inzagi nije se mirio sa odlukama Damata, a nakon što nije dosuđen penal nad Lukašom Leivom u 36. minutu trener Lacija je pobjesnio. Zbog žestokih prigovora Inzagi je poslan na tribine, međutim, to nije omelo njegovu ekipu.

Samo tri minute kasnije Luiz Alberto revanširao se Veretuu i sjajnim udarcem preko živog zida smanjio na 2:1.

Bio je to prvi gol koji je primila Fiorentina u posljednjih mjesec dana, poslije tri pobjede od 2:0 i remija bez golova.

Fiorentina - Lazio
Izvor: YouTube

Nikola Milenković igrao je odlično i u dva navrata sjajnim intervencijama ispred Imobilea spasio čist pogodak. Ipak, u posljednjem minutu prvog poluvremena jedna je od glavnih krivaca za izjednačenje gostiju. Srpski fudbaler zakasnio je da interveniše ispred Kaseresa koji postiže gol za izjednačenje 2:2.

O odlukama sudije Damata i upotrebi VAR sistema sigurno će se diskutovati na čizmi, a jedna od spornih odluka je i poništen pogodak Simeona u 50. minutu zbog ofsajda Iako je sudijska posljednja, ni nakon video snimka nismo sigurni da li je Kjeza bio u nedozvoljenoj poziciji.

Prilike i sporne situacije redale su se kao na traci, a upravo tako naredao je Veretu fudbalere Lacija u 54. minutu i poslao loptu u suprotan ugao za 3:2!.

Ćiro Imobile nakon tačno sat vremena igre namjestio je loptu “bijelu tačku” odlučan da konačno poslije šest mečeva protiv Fiorentine konačno zatrese njenu mrežu, međutim, morao je da sačeka da se Damato još jednom uvjeri da je Pezela napravio prekršaj nad njim.

I uvjerio se. Ali je na snimku oučio i ono što nije njegov pomoćnik - Imobile je prethodno bio u ofsajdu i penal je poništen.

Ekipa Stefana Piolija polovinom drugo poluvremena napravila je najveću grešku, opustila se pri vođstvu, a Lacio je to žestoko kaznio.

Felipe Anderson u 70. minutu poravnao odličnim udarcem u donji lijevi ugao poravnao je na 3:3 i nagovijestio da bi Lacio mogao do preokreta.

Samo tri minute kasnije to se i desilo. Fudbaleri Fiorentine izgubili su loptu pred svojim šesnaestercem a Luiz Alberto odlično je uklizao na centaršut sa desne strane za veliki preokret 4:3.

Uprkos inicijativi Fiorentina nije uspjela da do kraja dođe do pogotka, pa se Lacio u Rim vraća sa cijelim plijenom.

PAROVI 33. KOLA:



Benevento – Atalanta 0:3
/Frojler 21, Berou 49, Gomez 67/


Roma - Đenova 2:1 (1:0)

/Under 17, Zukanović 52 autogol - Lapadula 61/


Krotone – Juventus 1:1 (0:1)

/Simi 65 - Aleks Sandro 16/


Fiorentina – Lacio 3:4 (2:2)

/Veretu 16, 31 penal, 54 – Luiz Alberto 39, 73 Kaseres 45, Felipe Anderson 70/


Napoli – Udineze 4:2 (1:1)

/Zjelinski 45+2, Albiol 64, Milik 70, Toneli 75 – Jankto 41, Ingelson 55/


Sampdorija – Bolonja 1:0 (0:0)

/Zapata 90+3/


SPAL – Kjevo 0:0


Torino – Milan 1:1 (0:1)

/De Silvestri 71 - Bonaventura 9/


Verona - Sasuolo 0:1 (0:1)

/Remos 38/

Odigrano u utorak:

Inter - Kaljari 4:0 (1:0)
/Kanselo 3, Ikardi 49, Brozović 60, Perišić 90/



TABELA: Juventus 84, Napoli 81, Roma 64, Lacio 64, Inter  63, Milan 54, Atalanta 52, Sampdorija 51, Fiorentina 51, Torino 47, Bolonja 38, Đenova 38, Sasuolo 34, Udineze 33, Kaljari 32, Kjevo 31, SPAL 29, Krotone 28, Verona 25, Benevento 14

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC