• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mića u Banjaluci: Nema više kreativnosti i ljepote

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Legendarna "dvojka" beogradskog Partizana i reprezentacije Jugoslavije Mirosav Berić pričao o evropskoj košarci nekad i sad.

 Miroslav Berić Danas u košarci nema kreativnosti i ljepote Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Miroslav Berić, sa reprezentacijom Jugoslavije prvak Evrope i svijeta, te osvajač srebra sa Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine, važio je za vrsnog "beka šutera".

Početkom 90-ih godina prošlog vijeka izrastao je u legendu beogradskog Partizana, kasnije i reprezentacije, sa kojima je osvajao brojne trofeje.

Popularni "Mića" danas je boravio u Banjaluci, u ulozi promotera košarkaškog kampa "Grawe Three points Jahorina 2018", gdje se prisjetio vremena kada je harao evropskim i svjetskim parketima.

Kako je istakao, žali za prijašnjim vremenima, kada se u Evropi igrala "mnogo bolja i zanimljivija" košarka.

"Košarka se promijenila. Fizička snaga je dominantnija, a kreativnosti i ljepote više nema. Kvalitet je, da budemo realni, opao. Kada pogledamo npr. Evroligu prije 10 ili 20 godina, to nije isti kvalitet. Svi znamo da je razlog NBA, koja kupi sve što može da se pokupi iz Evrope. Samim tim slabiji je kvalitet u Evroligi, a o Evrokupu, FIBA takmičenjima… da i ne pričam. Nadam se da će se trend promijeniti i da ćemo ubuduće vidjeti više talenata i pravih šutera", tvrdi 45-godišnji Berić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Iako se proslavio igrajući na poziciji "dvojke", karijeru je počeo na mjestu plejmejkera.

"Realno je da u posljednje vrijeme ima malo šutera. Na početku karijere, prvo u mlađim selekcijama, a zatim i u seniorskom timu Partizana, igrao sam više na poziciji plejmejkera nego beka. To mi je pomoglo u daljoj karijeri, kada sam u nekim trenucima mogao da pomažem timu da pojača agresivnost ili da zamijenim plejmejkera. Znao sam i da 'tabam' loptu osim da šutiram", kroz smijeh je istakao popularni "Mića".

Berić je tokom karijere, nakon Partizana, nastupao u Španiji, Italiji, Litvaniji, Grčkoj i Ukrajini, a najveći individualni uspjeh ostvario je 2001. godine, kada je noseći dres beogradskih "crno-bijelih" bio najbolji strijelac FIBA SuproLige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC