• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klopova poruka pred finale: Igrajmo fudbal!

Autor mondo.rs

Trener Liverpula dobro raspoložen pred duel sa Real Madridom.

Utakmica sezone se približila. Još nešto više od 24 sata i počinje finale Lige šampiona Liverpul - Real Madrid.

Napetost među svim ljubiteljima fudbala - a posebno navijačima ta dva kluba - raste iz minuta u minut. Kako li je tek onda akterima...

"Mnogo sam srećan zbog svojih fudbalera. Izuzetno su se borili da bi stigli dovde i apsolutno su zaslužili da budu u finalu. Već sam ponosan na njih, a sada - hajde da igramo fudbal!", izjavio je Jirgen Klop na konferenciji za medije uoči subotnjeg finala u Kijevu (20.45, TV Arena Sport).

Trener Liverpula posebno je zadovoljan jer nema probleme zbog povreda.


"Bićemo najjači u poslednjih mesec dana. Prethodnih nedelja igrali smo sa 11-12 fudbalera, ali uspeli smo da se izborimo sa tim. Sveži smo koliko je to moguće i spremni dočekujemo finale. Niko ne poseduje kvalitet poput Real Madrida, jer je svaki igrač u tom timu odličan, ali mi smo zadovoljni igračima koje imamo. Ne želimo da se poredimo i žalimo za nečim što nemamo, već hoćemo da nastavimo da radimo stvari na naš način, kao što je to bilo dosad".

O Salahu i Ramazanu

Najbolji strelac Liverpula je pod posebnom lupom javnosti ne samo zbog fantastičnih partija ove sezone, već i zbog Ramazana koji Egipćaninu utiče na ishranu prethodnih dana. Klop, ipak, nije zabrinut: "Religija je privatna stvar i nemam šta više da dodam o tome. Videćete ga na treningu, pun je energije i spreman za finale".

Izveštači iz Kijeva navode da su i Adam Lalana i Emre Čan spremni za subotu, ali da će obojica utakmicu početi na klupi. Lalana se vratio u tim posle šest nedelja pauze, dok Čan nije igrao od sredine marta.

Među rezervama "viđeni" su još Simon Minjole, Alberto Moreno, Ragnar Klavan i Natanijel Klajn, dok je dilema oko Dominika Solanke i Denija Ingsa.

U startnoj postavi očekuju se: Loris Karius - Trent Aleksandre-Arnold, Dejan Lovren, Virdžil van Dajk, Endi Robertson - Žoržinjo Vajnaldum, Džordan Henderson, Džejms Milner - Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mane.

Što se tiče rivala, Klop je odao priznanje Madriđanima, ali daleko od toga da je otpisao svoj tim.

"Još nisu igrali protiv nas. Mi smo Liverpul, klub predodređen koji je svojim DNK predodređen za velike stvari. Zato i jesmo ovde, zato što smo Liverpul! Postigli smo najviše golova ove sezone u Ligi šampiona, odigrali neke sjajne utakmice i napravili odličan rezultat. Iskustvo jeste na strani Real Madrida, ali ono nije uvek presudno. Dobro smo ih analizirali, spremni smo da se prilagodimo utakmici koja nas očekuje i mislim da su šanse 50-50 odsto".

Nemac, koji je 2013. u finalu Lige šampiona poražen sa Borusijom Dortmund od Bajern Minhena 1:2, izdvojio je i najjači adut Liverpula pred sutrašnju utakmicu.

"To je duh ovog tima. To je naš najjači adut. Spremni smo za velike stvari, atmosfera u timu je odlična".

Jedno od pitanja odnosilo se na priče da su Jirgen Klop i Zinedin Zidan treneri koji ne znaju mnogo o taktici.

"Smešno je da su dva trenera koji nemaju pojma o taktici uspeli da stignu do finala ovako jakog takmičenja. Zidan je po mom mišljenju jedan od pet najboljih fudbalera svih vremena, a u tom rangu je i kao trener. Njegova ekipa deluje kao švajcarski sat, igraju fantastično, ali ne predajemo se...", poručio je trener "Redsa".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC