• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija na "plus 37": Todorović zakucao Gruziju!

Autor mondo.rs

Odlična igra i četvrta pobeda srpske reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Todorović predvodio "orlove".

 Srbija na "plus 37": Todorović zakucao Gruziju! Izvor: MN PRESS

"Orlovi" su bili spremni!

Na gostovanju nezgodnom domaćinu, predvođenog iskusnim dvojcem Šengelija - Šermadini, izabranici Aleksandra Đorđevića nisu dopustili iznenađenje.

Fokusirani od prvog do poslednjeg minuta, "orlovi" su odigrali odličan meč pred 10.000 gledalaca i ostvarili četvrtu pobedu, za sjajan poziv navijačima da u ponedeljak ispune SPENS protiv Nemačke (20 časova).

Gruzija - Srbija 50:87 (11:18, 7:19, 18:23, 14:27)

Odlični Dejan Todorović blistao je u Tbilisiju (24 poena), pokrenuo u početku naš tim zajedno sa Draganom Milosavljevićem (15 poena) i dao energiju srpskoj mašini, koja je u Gruziji delovala zaista moćno.

Đorđevićeve izmene donosile su uvek novu snagu i rešenja, preuzimanje u odbrani zbunjivalo je Gruzine i već od druge četvrtine bilo je jasno kako će meč izgledati.

Startni "plej" Vasilije Micić dao je 11 poena, uz sedam skokova i pet asistencija, a Boban Marjanović je u poslednjoj četvrtini sa Todorovićem povećavao razliku do konačnih "plus 37". Srpski NBA centar u finišu je pogodio i trojku!

Potencijalno izuzetno teško gostovanje srpska reprezentacija je pretvorila u rutinski trijumf i pokazala da izuzetno ozbiljno shvata svaki meč na putu ka konačnom cilju - plasmanu na Svetsko prvenstvo.

Ovom utakmicom, "orlovi" su počeli junski kvalifikacioni "prozor" pobedom za skor 4-1, kojim su izvršili pritisak na narednog rivala, Nemačku. "Panceri" su trenutno na 4-0 i biće veliki favoriti protiv Austrije kasnije večeras (19.30) i biće iznenađenje ako u ponedeljak ne dođu u Novi Sad sa skorom 5-0.

Gruzija: Andronikašvili 4, Berišvili 3, Bokolišvili, Šengelija 13, Šermadini 4, Bitadze 2, Boisa, Čočua, Mamukelašvili, Mekfaden 18, Sanadze 2, Cincandze 4.

Srbija: Đoković 2, Dobrić 2, Jelovac 6, Marjanović 13, Todorović 24, Avramović, Gagić, Micić 11, Milosavljević 15, Milutinov 8, Peno, Simonović 6.

Iz minuta u minut:

- kraj utakmice, Gruzija - Srbija 50:87 -

40' 48:87 Boban Marjanović ostaje sam na distanci i postiže trojku!

38' 46:82 Dejan Todorović zakucava za "plus 36", a Marjanović u reketu potom održava tu razliku.

35' 41:70 Gruzija ide u ubedljiv poraz, sa kojim se Mekfaden najteže miri. Pogodio je još jednu trojku, za svoj 18. poen. Todorović mu je odgovorio svojim 20. poenom.

33' 38:66 Đorđević komanduje da se igra na Marjanovića, a srpski centar to koristi da uzastopno poentira.

32' 36:62 Boban Marjanović sa linije penala postiže svoje prve poene. Doduše, nije ni pokušavao mnogo iz igre (jedan šut).

30' 36:60 Todorovićevim poenima sa linije penala Srbija stavlja tačku na još jednu odličnu deonicu.

25' 30:55 Odlična igra "orlova" i u nastavku. Dejan Todorović je zakucavanjem posle kontre postavio velikih "plus 25", svojim 17. poenom! Prethodno su poentirali i Milosavljević, Milutinov...

- poluvreme -

20' 18:37 Milosavljević je desetim poenom postao drugi "dvocifreni" u našem timu. Jelovac i Todorović (13 poena) su posle odigrali "dupli pas", za novi maksimalni plus! Odlična igra Srbije do poluvremena!

19' 18:33 "Orlovi" u ritmu. Micić lepo vodi igrau reprezentacije u ovim trenucima. Asistirao je Jelovcu za lak pogodak.

18' 15:31 Gruzijci su postigli koš posle pet i po minuta, ali to nije uspelo ni da primiri "orlove". Trojkom Milosavljevića srpski tim otišao je na maksimalnih "plus 16", uz sjajnu igru u odbrani!

14' 11:25 Simonović postiže trojku, za radost saigrača i na terenu i na klupi. Odlična sekvenca našeg tima!

14' 11:22 Ponovo Todorović u prvom planu. Posle prodora je ubacio svoj 11. poen. Zuros je odmah reagovao tajm-autom, nakon što je srpski reprezentativac postigao isti broj poena kao i njegov tim. Prvi dvocifreni plus "orlova".

13' 11:20 Kako je završen prvi kvartal, tako je počeo i drugi. "Tvrdo" i bez pogodaka do koša Milosavljevića, za "plus 9", najveću prednost koju su Srbi imali do sada u Tbilisiju.

- kraj prve četvrtine -

9' 11:18 Posle nekoliko "sušnih" minuta, poen za Srbiju postiže Simonović, sa linije penala. "Orlovi" pritiskaju domaćina već od uvodne faze napada.

7' 11:17 Zapisnički sto ima velikih problema da uđe u ritam, dok Đorđević pravi prve izmene. Sa klupe su ušli Boban Marjanović, Marko Simonović i Stefan Peno. "Orlovi" igraju akciju da Simonović šutne trojku, a sudije sviraju Marjanoviću faul u napadu.

5' 9:13 Dejan Todorović je takođe odlično ušao u utakmicu. Već je postigao sedam poena i nije ga dekoncentrisao očigledan problem sa satom.

5' Meč je nakratko prekinut jer ne radi sat za merenje napada.

- Dvorana u kojoj se igra utakmica zove se "Tbilisi palata sportova", izgrađena je pre 57 godina i najveća je u regionu sa 10.000 sedišta.

4' 7:9 Jelovac dobro čuva Šengeliju, ali član idealne petorke Evrolige ipak pogađa. Na drugoj strani poentira i Todorović.

1' 0:4 Startna petorka Srbije: Micić, Milosavljević, Todorović, Jelovac, Milutinov. Prve poene na utakmici postigao je Milosavljević, posle prodora nakon bloka Nikole Milutinova. Iskusni bek potom je pogodio i za distance.

Gruzija (1-3) - Srbija (3-1)!

Naša košarkaška reprezentacija ponovo je na okupu i ponovo je na gostovanju, na kakvo dugo nije išla.

Selektor Aleksandar Saša Đorđević odveo je "orlove" na 2.000 kilometara dugačak put, na utakmicu protiv motivisanog i nezgodnog protivnika, koji u svom sastavu ima poznate igrače kao što su Gjorgi Šermadini (Unikaha), Tornike Šengelija (Baskonija) ili talentovani i ovde dobro poznati Goga Bitadze (Mega Bemaks).

Snažni centri su pogon ekipe Ilijasa Zurosa, nekadašnjeg šefa struke Budućnosti i trenera godine Evrokupa, koja će pred svojim navijačima igrati za drugi trijumf u kvalifikacionom ciklusu. Sa druge strane, "orlovi" žele da pobedom bar na nekoliko sati izvrše pritisak na perfektne Nemce (4-0), koji u 19.30 igraju protiv Austrije.

Pratite tekstualni prenos utakmice uz MONDO:

Sastav Srbije: Simonović, Jelovac, Milosavljević, Milutinov, Todorović, Micić, Đoković, Avramović, Dobrić, Gagić, Peno, Marjanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC