Banjalučko dijete napokon u dresu Borca m:tel!

Rukometni klub Borac m:tel doveo je lijevog beka Srđana Savića, koji je prethodne sezone bio treći strijelac Druge lige Austrije.

"Velikan iz Gospodske" je sa banjalučkim rukometašem Srđanom Savićem potpisao jednogodišnji ugovor, a u izjavi za naš portal, nije krio zadovoljstvo što će obući dres "svog" kluba.

"Ponikao sam u Školi rukometa 'Cepelin', koja je naknadno postala Škola rukometa 'Golić i Šarić', da bi sa 17 godina otišao u Njemačku. Jedno vrijeme sam i trenirao sa Borcem, ali sam na poziv Dejana Unčanina, tadašnjeg trenera igrao dvije sezone u Prijedoru. Nakon toga sam nastupao i u Cazinu, pa otišao u Austriju", rezimirao je Savić dosadašnju karijeru.

"Prethodne sezone sam igrao za austrijski Trofajah i postao treći strijelac Druge lige Austrije. Svi u klubu bili su zadovoljni, nudili mi novi ugovor, ponude sam dobio i iz Švajcarske i Italije, ali emocije su bile presudne da se odlučim za Borac. Želio sam da moje prezime bude na dresu mog, banjalučkog kluba", izjavio je novi rukometaš Banjalučana.

Vladimir Branković Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Vladimir Branković, direktor Banjalučana, takođe je prezadovoljan što će Savić karijeru nastaviti u Borcu m:tel.

"Srđan je naše dijete, igrao je u Austriji, bio jedan od najboljih strijelaca, ali i odličan defanzivni rukometaš. Pred njim i dalje stoji dokazivanje, ali vjerujem da će nam biti od pomoći u predstojećoj sezoni. Osim toga, drago mi je da je naš Banjalučanin ponovo u matičnom klubu", rekao je Branković.

Mladi rukometaš sigurno će biti od velike pomoći crveno-plavima u duelima drugom kolu EHF Kupa izvazivača, gdje će igrati protiv azerbajdžanskog Bakija, a nadamo se potom i protiv Vogošće u narednoj rundi, kao i u kompletnoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Borac m:tel u Azerbejdžanu!

Tagovi:

Ostale vijesti