• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Čudo u Sankt Peterburgu - 8:1!

Autor mondo.ba

Zenit sa desetoricom na terenu postigao dva gola i nadoknadio 0:4 iz prvog meča protiv Dinama iz Minska, a onda u produžetku napunio mrežu Bjelorusa. "Petarda" Sevilje u Litvaniji.

Zenit je napravio čudo!  Ekipa Sergeja Semaka pronašla je snage, samopouzdanja i motiva da uzvrati istom mjerom Dinamu za poraz 4:0 u Minsku!

Zenit je u četvrtak uveče učinio nemoguće i nadoknadio minus od četiri gola, iako je posljednih 20-ak minuta igrao sa igračem manje, a onda u produžecima napravio veliki preokret za nevjerovatnu pobjedu -  8:1!

Nadu Rusa da mogu do čuda nakratko je u prvom produžetku  „ubio“ Seidu Jahaja koji je iskoristio trenutak dekoncetracije odbrane Zenita i smanjio na 4:1.

Činilo se da će to biti pogodak vrijedan prolaska u narednu rundu, ali fudbaleri u plavom nisu se predavali.

Svih dodatnih 30 minuta Zenit je sa igračem manje napadao, Džuba je skakao, promašivao, pokušao je lijepo i Branislav Ivanović makazicama, a onda je konačno Dinamo poklekao.

Driusi je poslije pokušaja Džube i nespretne reakcije povećao na 5:1, a potpuni preokret donio je Džuba u 115. het-trikom sa penala koji je izborio Slovak Robert Mak.

Bjeloruski tim potpuno je potonuo u drugom produžetku, ne samo da nisu ni pokušali da uzvrate, nego su u posljednjim trenucima primili još dva pogotka.

Ovoga puta Džuba i Mak su zemijenili uloge. Džuba je u sudijskoj nadoknadi produžetka oboren u šesnaestercu, zbog čega je Švecov morao van igre, a precizan sa bijele tačke bio je Mak za 7:1.

Navijači na tribinama stadiona u Sankt Peterburgu bili su u delirijumu, a Mak im je u 123. minutu poklonio još jedan pogodak za 8:1 i nezaboravno veče u Evropi!

ZENIT – DINAMO MINSK 8:1 (1:0) – poslije produžetaka

/Paredes 22, Noboa 66, Džuba 75,79, Džuba 115 penal, Driusi 108, Mak 120+1, 120+3- Jahaja 99/

Neće navijači Zenita mnogo zamjeriti isključenom Argentincu Leonardu Paredesu, jer je upravo on u 22. minutu načeo mrežuBjelorusa spektakularnim pogotkom iz slobodnog udarca.

Malo ko je vjerovao u čudo poslije prvog poluvremena koje je završilo rezultatom 1:0, ali je Noboa novim pogotkom iz prekida u 66. minutu probudio nade svih na stadionu u Sank Peterburgu.

Prije svega samopouzdanje domaćih fudbalera, koje nije pokolebao ni drugi žuti, odnosno crveni karton Paredesa šest minuta kasnije.

Gosti iz Minska povjerovali su da je meč gotov, a Zenita Artem Džuba je to surovo kaznio u razmaku od samo četiri minute.

Gorostasni napadač prvo je u 75. minutu povisio na 3:0, a onda u 79. minutu iskoristio odlično dubinsko dodavanje Branislava Ivanovića i udarvem iz prve poslao loptu u mrežu za nevjerovatnih 4:0 i produžetke u kojima je Zenit do vrha napunio mrežu Bjelorusa.

Sevilja je ekspresno i ubjedljivo riješila gostovanje u Litvaniji savladavši Žalgiris sa više nego ubjedljivih 5:0!

Poslije 1:0 iz prvog meča Sevilja nije bila siguran putnik u plej.-of, ali jeste poslije samo sedam minuta igre u revanšu. Golovima Nolita i Sarabije španski tim je poveo 2:0, da bi se kasnije obojica upisali još jednom u strijelce, a pogodak u pobjedi 5:0 postigao je i rezervista Arana.

Sevilja je ekspresno i ubjedljivo riješila gostovanje u Litvaniji savladavši Žalgiris sa više nego ubjedljivih 5:0!

Poslije 1:0 iz prvog meča Sevilja nije bila siguran putnik u plej.-of, ali jeste poslije samo sedam minuta igre u revanšu. Golovima Nolita i Sarabije španski tim je poveo 2:0, da bi se kasnije obojica upisali još jednom u strijelce, a pogodak u pobjedi 5:0 postigao je i rezervista Arana.

Pročitajte sve rezultate 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC