• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anćeloti nikad ne gubi na debiju!

Autor mondo.ba

Trijumfalan povratak Karla Anćelotija u italijanski fudbal nakon devet godina.

Nakon što je u impresivnoj karijeri devet sezona vodio Čelsi, Pari sen Žermen, Real Madrid i minhenski Bajern, Anćeloti se vratio u Italiju i u subotu uveče na "Olimpiku" debitovao na klupi Napolija, umjesto Mauricija Sarija.

S obzirom da u dosadašnjoj trenerskoj karijeri popularni "Karlito" ili "Bimbo" (Mali dječak) nije NIKAD poražen u prvom meču na klupi svog tima, taj rekord nije pokvario ni Lacio u 117. po redu sezoni italijanskog prvenstva.

Bilo je: LACIO - NAPOLI 1:2 (1:1)

Izabranici Simonea Inzagija su poveli iz prve prave prilike na utakmici u 25. minutu majstorskim potezom Ćire Imobilea, koji je petom iz igre izbacio trojicu čuvara i ljevicom poslao loptu u suprotan ugao - 1:0.

U finišu prvog dijela, inicijativu su preuzeli gosti iz Napulja, najprije je prečku uzdrmao Pjotr Zjelinski, da bi potom Arkadijuš Milik poslije kornera zatresao mrežu nebesko-plavih Tomasa Strakoše.

Međutim, sudija Luka Banti je konsultovao video tehnologiju (VAR) i opravdano poništio pogodak zbog prekršaja Kalidua Kulibalija nad Rumunom Stefanom Raduom.

Ipak, ni arbitar niti video tehnologija nisu mogli ništa u drugom minutu sudijske nadoknade prvog dijela kada je Lorenco Insinje sjajno pronašao Hozea Kaljehona, koji je iz "prve" vratio na peterac, a tamo je Milik poslao pod prečku - 1:1.

Prštalo je u nastavku ispred Strakoše, ali i njegovog kolege Orestisa Karnezisa u par navrata, ali golman Lacija prvi je i jedini ponovo vadio loptu iz svoje mreže.

Igrao se 58. minut kad je majstorski pogodio Lorenco Insinje za preokret i pobjedu - 1:2.

Lacio, za koji je od početka nastupio srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić, nije mnogo pokazao u drugom poluvremenu, ali je opet mogao do boda u 90. minutu.

Poslije centaršuta iz kornera stativa je spasila Napoli nakon udarca Frančeska Ačerbija, koji je u ovom prelaznom roku stigao iz Sasuola...

Bio je ovo četvrti uzastopni trijumf Napolitanaca nad rimskim timom, a prethodne sezone Napoli je torpedovao Lacio oba puta sa po četiri pogotka slavivši identičnim rezultatom 4:1 na "Olimpiku" i "San Paolu".

SERIJA A, 1. KOLO:

Kjevo - Juventus 2:3 (:1)

/Stepinski 38, Đakerini 56 - Kedira 3, Bani 75 autogol, Bernardeski 90+3/

Lacio - Napoli 1:2 (1:0)
/Imobile 25 - Milik 45+2, Insinje 59/

Nedjelja

Torino - Roma (18.00)

Bolonja - SPAL (20.30)

Empoli - Kaljari

Parma - Udineze

Sasuolo - Inter

Atalanta - Frozinone

Milan - Đenova ODGOĐENO

Sampdorija - Fiorentina ODGOĐENO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC