Džeko o golu protiv Torina: U "top" tri sigurno

Autor:

Kapiten reprezentacije BiH smatra da je gol protiv Čelsija ljepši od onog koji je postigao danas protiv Torina. Šta vi mislite? Glasajte u MONDO anketi.

Roma je do tri boda protiv Torina došla teže nego očekivano.

"Romanisti" su okvir gola pogađali tri puta prije nego što je Edin Džeko u 89. minutu volejom poslao loptu iza Sirigua za veliku pobjedu Rome na startu sezone.

Kapiten reprezentacije BiH je nakon meča pohvalio ekipu Torina, koja je kod kuće uvijek težak rival za "vučicu".

"Bila je teška utakmica, kao što je uvijek protiv Torina u gostima. Malo smo se mučili, ali kada patimo to radimo svi zajedno", rekao je Džeko nakon meča za "Sky Italia", a potom opisao svoj maestralan pogodak.

"Vidio sam Klajverta na desnoj strani i nadao sam se da će uputiti centaršut na drugu stativu, što je na svu sreću uradio. Pošto je bilo mnogo igrača u šesnaestercu nije bilo vremena za razmišljanje niti prijem lopte. Nije ostalo mnogo vremena do kraja i odlučio sam da pokušam", dodao je Džeko.

Napadač Rome je potom gol protiv Torina uporedio sa pogotkom koji je postigao protiv Čelsija na "Stamford Bridžu" prošle sezone.

Izvor: YouTube/DZ news

"Mislim da mi je ovaj gol među 'top' tri u karijeri. Postigao sam sličan prošle sezone, možda je taj bio ljepši, ali je ovaj bio važniji", zaključio je Džeko.

Šta vi mislite, koji je gol ljepši? Glasajte u MONDO anketi.


Ostale vijesti