• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Vujošević napušta klupu BiH!?

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević potvrdio našem portalu da Duško Vujošević najvjerovatnije neće biti u mogućnosti da nastavio posao na klupi "zmajeva", tako da se traži dugoročno rješenje za selektorsko mjesto.

Zdravstveni problemi Duška Vujoševića primorali su čelnike Košarkaškog saveza BiH da krenu u potragu za novim selektorom.

Kako trenutno stvari stoje, Vujošević neće moći da nastavio posao na klupi "zmajeva", a s obzirom da je i njegov pomoćnik Mensur Bajramović saopštio da zbog posla koji je dobio u Hong Kongu neće moći da ga zamijeni, iz krovne kuće bh. košarke u izjavi za MONDO istakli su da se radi o pronalasku dugoročnog rješenja za selektorsku klupu, a ne samo privremenog tokom septembarskog kvalifikacionog ciklusa.

Ovo je za naš portal potvrdio direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević.

"Najrealnije je da su u narednih dan-dva riješi pitanje selektora na duži period", istakao je Kovačević.

S obzirom da se pojavila informacija da bi Vujoševića mogao da zamijeni hrvatski stručnjak Jasmin Repeša, direktor bh. tima nije želio da potvrdi, ali ni demantuje ovu vijest.

"Ne želim to da komentarišem."

Ipak, istakao je da se užurbano radi kako bi se pronašao Vujoševićev nasljednik.

"Zbog zdravstvenog stanja gospodina Vujoševića, koji treba da radi transplantaciju, a koju smo očekivali da bude ranije, te određenih problema tokom pripreme same operacije, koji će produžiti njegov oporavak, nismo sigurni kada će biti u stanju da vodi ekipu. Samim tim ćemo se vjerovatno opredijeliti da tražimo novog trenera, odnosno novi stručni štab. Treba sa njim sjesti i razgovarati, ali mislim da je trenutno najrealnija opcija da se nađe novi trener, na duži period", naglasio je Kovačević.

Kada je igrački kadar reprezentacije u pitanju, Kovačević je potvrdio da će Jusuf Nurkić i Džanan Musa definitivno pridružiti saigračima, odnosno nastupiti za reprezentaciju.

"Savez je pronašao novac za osiguranje Nurkića i Muse i oni bi trebalo da se pojave. Nurkić će biti tu na početku okupljanja 3. septembra, dok će Musu klub pustiti 6. septembra", zaključio je Kovačević.

Košarkaši BiH okupiće se u ponedjeljak u Sarajevu, te početi pripreme za kvalifikacione mečeve protiv Finske u gostima 13. septembra i Češke tri dana kasnije na domaćem parketu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC