• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Magarci" od 2:0 do 2:2 u Rimu!

Autor mondo.ba

Roma je ispustila drugu pobjedu u novoj sezoni Serije A! Kjevo je gubio na poluvremenu 2:0, ali je uspio da osvoji bod na "Olimpiku" - 2:2.

  Punih pet godina "vučica" nije poražena od tima iz Verone, odnosno na posljednjih 10 međusobnih utakmica, na kojima su "leteći magarci" samo tri puta uspjeli da ostanu neporaženi.

U nedjelju u matinu terminu u okviru četvrtog kola Serije A, i četvrti put su osvojili jedan bod, ali zbog nedavne kazne za "muljanje" još nisu stigli do pozitivne nule!

ROMA - KJEVO 2:2 (2:0)

Poslije relativno neuspješnog početka nove sezone i samo početnog trijumfa u Torinu, izabranici Euzebija Di Frančeska su od prvog minuta jurnuli ka golu Stefana Sorentina i nakon dvije prilike Edina Džeke poveli već u 10. minutu.

Sjajno je centrirao Alesandro Florenci, a na pravom mjestu se našao Stefan El Šaravi za vođstvo domaćina - 1:0.

U dresu "magaraca" od starta utakmice na "Olimpiku" nastupili su srpski internacionalci Ivan Radovanović i Nenad Tomović, dok je na klupi za rezerve sjedio nekadašnji igrač Rada Strahinja Tanasijević.

Kjevo je posljednji put pobijedio Romu 7. maja 2013. godine i to na "Olimpiku", a pogodak je postigao Francuz SIril Tero u 90. minutu.

Upravo je "dalekometna paljba" kapitena Radovanovića bila najopasnija za švedskog golmana Robina Olsena, koji je poslije pola sata mogao na kratko da odahne nakon majstorije kapitena Bosne i Hercegovine Edina Džeke.

Centarfor Rome je u 30. minutu izbjegao ofsajd, primirio loptu na grudi i potom je na "tacni" proslijedio do Brajana Kristantea, kojem nije bilo teško da udvostruči prednost domaćina - 2:0.

Nisu međutim "magarci" prestali da se bore i samo zahvaljujući maloj nepreciznosti Nigerijca Žoela Obija i Poljaka Marijuša Stepinskog nisu smanjili do odlaska na odmor u poluvremenu.

Ali jesu već početkom drugog dijela odličnim udarcem slovenačkog veziste Valtera Birse, koji je sa 22 metra pogodio ispod mjesta gdje se spajaju prečka i stativa - 2:1.

Probali su igrači Lorenca D' Ane da stignu do izjednačenja, što je ostavljalo mnogo prostora za kontranapade Rimljana, ali ni Džeko niti ostali napadači nisu uspjeli da defitivno "prelome" meč.

Uslijedila je kazna u finišu, odnosno u 83. minutu kada je kapiten Srbije Aleksandar Kolarov umalo postigao autogol, a na odbijenu loptu golmana Olsena, iz okreta je u njegovu mrežu proslijedio Stepinski - 2:2.

Ovo je po prvi put u klupskoj istoriji da je Kjevo postigao dva pogotka na rimskom "Olimpiku".

Do kraja su Rimljani sve karte stavili u napad, Kolarov je u 90. minutu pripremio Džeki dobru priliku koju kapiten BiH nije iskoristio, a na kraju su mogli da ostanu i bez ijednog boda, da golman Rome u petom minutu nadoknade nije odbranio sjajan udarac Emanuela Đakerinija.

GOLOVI

1:0

2:0

2:1

2:2

SERIJA A, ČETVRTO KOLO

Roma - Kjevo 2:2 (2:0)
/El Šaravi 10, Kristante 30 - Birsa 52, Stepinski 83/

Đenova - Bolonja (15.00)
Juventus - Sasuolo
Udineze - Torino
Empoli - Lacio (18.00)
Kaljari - Milan (20.30)


Ponedjeljak

SPAL - Atalanta (20.30)

Igrano u subotu

Inter - Parma 0:1 (0:0)
/Dimarko 79/

Napoli - Fiorentina 1:0 (0:0)
/Insinje 79/

Frozinone - Sampdorija 0:5 (0:1)
/Kvaljarela 10, Kaprari 47, Defrel 54, 86, Kovnacki 83 penal/


TABELA: Juventus 9, Sasuolo 7, Fiorentina (-1) 6, Sampdorija 6, SPAL 6, Napoli 6, Roma (+1) 5,Inter (+1) 4, Atalanta 4, Empoli 4, Udineze 4, Torino 4, Parma (+1) 4, Kaljari 4, Milan (-1) 3, Đenova (-1) 3, Lacio 3, Bolonja 1, Frozinone 1, Kjevo (+1) -1

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC