• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je Zvezda čekala - tema je "Liga šampiona"!

Autor mondo.rs

Vladan Milojević na izuzetno posećenoj konferenciji za medije govorio o duelu sa Napolijem. "Ne bih voleo da budemo samo puki učesnik u svemu ovome".

 Ovo je Zvezda čekala - tema je "Liga šampiona"! Izvor: MN PRESS

Još od žreba, 30. avgusta, Vladan Milojević vešto je izbegavao da priča o rivalima u grupi Lige šampiona - Napoliju, Pari Sen Žermenu i Liverpulu (sve utakmice ekskluzivno će prenositi Arena Sport).

Imao je trener Crvene zvezde opravdan izgovor da je "prva sledeća utakmica najvažnija".

Govorio je o Vojvodini i Radniku iz Surdulice, ali mnogo više delima nego rečima. Pobedama 4:1 i 6:0 poslao je jasnu poruku da njegovi igrači spremni dočekuju Napoli.

Konačno, na red je stigla i Liga šampiona!


Posle 26 godina pauze, u utorak od 21.00 na "Rajku Mitiću" crveno-beli će ponovo igrati utakmicu najjačeg takmičenja u klupskom fudbalu.

"Došli smo do trenutka koji smo svi jedva čekali. Ova utakmica mnogo znači za klub, jer Zvezda je veliki klub. Isto tako i za navijače. Ova generacija igrača je napravila veliki uspeh, uspeli smo da vratimo Zvezdu na put stare slave. Budite uvereni da ćemo uraditi sve što je do nas da se ne zaustavimo na ovome", počeo je Milojević svoje izlaganje pred brojnim predstavnicima medija koji su ovog ponedeljka u podne došli na "Marakanu".

O ANĆELOTIJU

"Mnogo poštujem gospodina Anćelotija, o čijoj karijeri najbolje govore trofeji. Trudio sam se da učim od njega, a siguran sam da će tako biti i tokom same utakmice u utorak", rekao je Milojević.

Trener crveno-belih potom je citirao kolegu sa klupe Napolija, čuvenog Karla Anćelotija.

"Zvezda je fascinantan autsajder", sa osmehom je rekao Milojević i dodao:

"Svi smo želeli da vidimo Ligu šampiona i možemo da se pohvalimo da smo jedini u regionu koji je igra. Nije bilo lako ući u nju... Sutra će sve biti u ritmu Crvene zvezde i Srbije, biće spektakl. Daćemo sve od sebe i borićemo se, pa kako bude. Jasno je da nas čeka izuzetno teška utakmica, ali ne bih voleo da budemo samo puki učesnik u svemu ovome i zato očekujem lep meč".

Osvrnuo se Milojević i na finansijsku snagu rivala iz Grupe C.

"Novac danas igra značajnu ulogu u fudbalu, a svima je jasno koliko smo mi mali u odnosu na gigante protiv kojih ćemo igrati, ali mi trenutno živimo naš san i potrudićemo se da on potraje. Od početka sam verovao da možemo da napravimo nešto veliko".

Izvor: MONDO/J. Terzić


Na konstataciju novinara da deluje da bi protiv Napolija startna postava mogla da bude ista kao u subotu protiv Radnika (6:0), samo uz ubacivanje Bena u tim, Milojević je odgovorio kratko i zagonetno:

"Samo deluje".

Potom je na slično pitanje dodao:

"Znam, zajedno sa mojim stručnim štabom, kako ćemo se sutra suprotstaviti Napoliju".

O PRITISKU

"Pritisak je sastavni deo ovog posla i nema potrebe da pričamo o njemu. Ja sam ga potisnuo, a trudim se da to urade i moji igrači. Očekuje nas spektakl i mnogo sam ponosan zbog toga. Doveli smo velike klubove u Beograd i nadam se da ćemo se, zajedno sa našim sjajnim navijačima, pokazati kao dobri domaćini. Što se tiče rezultata, neka sav taj pritisak bude na meni, a igrači neka uživaju i budu ono što jesu", poručio je Milojević.

Milojević je istakao da se njegova ekipa ne boji Napolijevih igrača, niti bi voleo da je tako, jer se u suprotnom ne bi bavili fudbalom.

"Napoli ima sjajan tim, ponovo su konkurent za Skudeto u Seriji A, mi ih veoma poštujemo, ali ih se ne bojimo. Pokušaćemo da igramo našu igru kao i uvek, pa ćemo videti šta će nam to doneti".

Zvezda je u poslednjem kolu kvalifikacija bila pred eliminacijom, pošto je u Salcburgu gubila 0:2, ali je uspela da izjednači i uz beogradskih 0:0 prođe u grupnu fazu Lige šampiona.

Veruje Milojević da će iskustvo iz Austrije biti od velike koristi ekipi.

"Na ovako vrhunskom nivou, par minuta praznog hoda može skupo da košta. Ne bismo smeli to da dozvolimo sutra. Nama je svako iskustvo veoma korisno, jer većina igrača je prošle sezone prvi put igrala Ligu Evrope, da ne pričam o Ligi šampiona. Ono što me raduje je to da moji igrači vole da uče, dobro shvataju šta od njih tražim i svako iskustvo nam koristi".

Za kraj, Milojević je potvrdio da je dobio savete od Siniše Mihajlovića, koji je godinama igrao i potom radio kao trener u Italiji.

Da li će mu oni pomoći, videćemo u utorak od 21.00.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC