• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrači Sloge stupili u štrajk, klub pred gašenjem

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Sloga iz Trna najvjerovatnije se više neće takmičiti u Drugoj ligi Zapad.

Dominacija dva kluba, Rudara iz Ugljevika i Sloge iz Trna, obilježila je sredinu i kraj devedesetih godina prošlog vijeka, u prvenstvu i Kupu Republike Srpske.

Posljednja sezona u kojoj je Prva liga Republike Srpske bila podijeljena u dvije grupe, istočnu i zapadnu, bila je ona 1996/97. Na banjalučkom Gradskom stadionu 14. juna 1997. sastali su se Sarajevo iz Srpskog Sarajeva i Sloga iz Trna, a ekipa nadomak Banjaluke slavila je minimalan trijumf pred 4.000 gledalaca.

Gol vrijedan osvajanja trofeja, za ekipu koju je s klupe predvodio Nenad Gavrilović, postigao je najbolji strijelac Sloge Mladen Zgonjanin. Sarajlije je tako prvi poraz koštao pehara, s obzirom da do finala najmasovnijeg takmičenja nisu zabilježili niti jedan neuspjeh.

Najveća zasluga za procvat trnske Sloge i sjajne rezultate ovog kluba tokom 90-ih godina prošlog vijeka pripadaju Slavku Roguljiću. "Trnski Berluskoni", kako su ga često nazivali, po uzoru na kontroverznog italijanskog bivšeg premijera Silvija Berluskonija, stvorio je moćnu ekipu koja je harala Republikom Srpskom.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

A, danas u Slogi iz Trna ne cvjetaju ruže. Naprotiv.

Na Fejsbuk stranici kluba je objavljeno saopštenje u kojem se navodi da su igrači stupili u štrajk koji može dovesti do gašenja kluba.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Klub koji je nedavno proslavio 80 godina postojanja, kada je uprava kluba uveličala proslavu dovođenjem veterana F.K. Crvena zvezda, više nema načina da preživi...

A, sve to je kulminiralo dugovanjima prema fudbalskom savezu i igračima. Trnski fudbaleri su prije par nedjelja apelovali upravi kluba, da se malo više angažuje oko same organizacije kluba i da pomogne klubu da pregrmi teške trenutke.

Međutim, uprava kluba nije imala sluha za sve to i takoreći nije ni odgovarala niti se pojavljivali na stadionu u Trnu. Određen dio igrača u štrajku je već nekoliko nedjelja zbog dugovanja, a poslije subotnjeg debakla u Milosavcima, gdje smo bili domaćini, jer u Trnu nije bilo uslova za igru, nakon mitinga koji se održavao u petak naveče, od Jedinstva iz Žeravice sa čak 6: 1 i ostatak ekipe odlučio je da se pridruži kolegama iz kluba i stupi u štrajk.

Tako su igrači odlučili da se od 8.10.2018 više ne pojavljuju u klubu i prestanu da treniraju i dolaze na predstojeće utakmice.

Samim tim će najvjerovatnije doći do gašenja kluba koji je u poslednjih nekoliko godina bio stabilan drugoligaš", objavljeno je na Fejsbuk stranici kluba.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC