• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DER KLASIKER: Bajern "izvisio" u Dortmundu!

Autor mondo.ba

Bavarci su dva puta vodili u Dortmundu, ali su na kraju ostali bez ijednog boda u najvećem derbiju njemačkog fudbala, "Der Klasikeru" - 3:2 (0:1).

Uoči najvećeg derbija njemačkog fudbala, 99. "Der Klasikera" po redu, Bavarci su zaostajali četiri boda za "milionerima", ali što je još važnije, ne pružaju ni izbliza dobre partije koje očekuje armija njihovih navijača, zbog čega se ozbiljno "drma" klupa Niku Kovaču.

Čak se, navodno, dobar dio svlačionice na čelu sa Tomasom Milerom pobunio i "bojkotuje" hrvatskog trenera, ali sve bi to bilo zaboravljeno da je Bajern slavio u subotnjem "Der Klasikeru" u 11. kolu Bundeslige.

Ali, "milioneri" su uspjeli da savladaju velikog rivala i pobjegnu na ogromnih SEDAM bodova razlike, i to poslije preokreta!

DORTMUND - BAJERN 3:2 (0:1)

Bajern je u subotu dva puta vodio pogocima Roberta Levandovskog, oba puta je prednost anulirao kapiten Borusije Marko Rojs, da bi "rezervista" Pako Alkasera poslije savršene kontre osigurao pobjedu Dortmunda, prvu u "Der Klasikeru" poslije pune dvije godine.

Ko je kriv za čudno posrtanje, pitaju se navijači Bajerna, ali i rukovodstvo minhenskog tima na čelu sa Karl - Hajncom Rumenigeom i Ulijem Henesom s obzirom da je prethodni put Borusija primila "šesticu" na "Alijanc Areni" i da su Bavarci sa 44 trijumfa mnogo uspješniji od Dortmunda (25) uz 29 remija.

U prvom dijelu, gosti su bolje stajali na terenu i presingom spriječili ekipu Lusijana Favra da zaigra svoju prepoznatljivu lepršavu i efikasnu igru, koju su demonstrirali u nastavku utakmice.

Ipak, "milioneri" su prvi zaprijetili nakon greške Marka Humelsa i to preko Marka Rojsa u 10. minutu, ali je u situaciji "jedan na jedan" kao pobjednik izišao golman Bavaraca Manuel Nojer.

Nojer je spasio gol i u 14. minutu nakon prodora Džejkoba Bruha Larsena, presjekavši loptu ispred Džejdona Sanča, koji je bio u "mat" poziciji.

Tri minuta kasnije francuski veteran u dresu Bajerna Frank RIberi je upropastio odličnu šansu za vođstvo, ali su Bavarci ipak poveli u 26. minutu.

Serž Gnabri je sjajno prošao po desnoj strani i centrirao na peterac, a tamo je Robert Levandovski samo uradio "naklon" - 0:1. BIo je to sedmi ovosezonski pogodak Poljaka, ali se iz poštovanja prema bivšem klubu, nije previše radovao.

I poslije vođstva su gosti iz Minhena nastavili da dominiraju, pa je poslije gužve u kaznenom prostoru Riberi natrčao na odbijenu loptu, ali je odlično intervenisao golman Dortmunda Marvin Hic.

U samom finišu prvog dijela, priliku da iz slobodnog udarca ugrozi Nojera imao je Rojs, ali se u dva navrata nije proslavio, pa su Bavarci na odmor otišli sa minimalnom prednošću.

Već početkom drugog poluvremena, Marko Rojs je napravio dar-mar u kaznenom prostoru, pa je oboren od strane golmana Bajerna, a sudija Manuel Grafe nije imao dilemu - penal.

Kapiten "milionera" je bio neumoljiv ne marivši za nepisano fudbalsko pravilo - 1:1.

Bavarci su ekspresno uzvratili i ponovo stigli do prednosti u 53. minutu poslije sjajne akcije u kojoj je dva ključna poteza povukao Serž Gnabri odigravši dupli pas i "štiklu" sa Jošuom Himikom, koji je u petercu pronašao Levandovskog za novi "naklon" - 1:2.

Oba tima su potom imala svoje prilike, Dortmund da stigne do izjednačenja, a Bajern da "prelomi" utakmicu, ali ni Rojs u nekoliko navrata, niti Levandovski nisu uspjeli da dobre prilike pretvore u pogotke.

Do 67. minuta i prodora po desnoj strani Lukaša Piščeka, koji je centrirao, a u punom trku "volej" uhvatio Rojs pogodivši donji lijevi ugao za novo izjednačenje - 2:2.

Prije izjednačenja, trener "milionera" Lusijen Favr je izveo Marija Gecea iz igre, a u "vatru" gurnuo španskog napadača Paka Alkansera, koji mu se "odužio" u 74. minutu.

Sjajno je izbjegao ofsajd i istrčao kontru, da bi potom rutinski završio akciju za potpuni preokret na "Vestfalenu" - 3:2.

Do kraja su gosti probali da stignu barem do jednog boda, čak su u 95. minutu zatresli mrežu i to "štiklom" Levandovskog, ali je poljski golgeter bio u nedozvoljenoj poziciji i bodovi su ostali u Dortmundu!

Zasluženo.

BUNDESLIGA - 11. KOLO:

Hofenhajm - Augzburg 2:1 (0:0)
/Kramarić 65, Nelson 83 - Finbogason 70/

Verder - Borusija Menhengladbah 1:3 (0:1)
/Sahin 58 - Plea 39, 48, 52/

Frajburg - Majnc 1:3 (0:2)
/Salai 72 - Gbamin 6, Mateta 18, Onisivo 75/

Fortuna - Herta 4:1 (0:0)
/Usami 50, Henings 63, Raman 84, 90+2 - Zelke 88/

Nirnberg - Štutgart 0:2 (0:0)
/Baumgartl 68, Tomi 82/

Borusija Dortmund - Bajern Minhen 3:2 (0:1)
/Rojs 49 pen, 67, Alkaser 73 - Levandovski 26, 52/

u nedjelju

RB Lajpcig - Bajer Leverkuzen (15.30)
Ajntraht - Šalke (18.00)

odigrano u petak

Hanover - Volfsburg 2:1 (1:0)
/Majna 31, Bebu 62 pen - Veghorst 82 pen/

TABELA: Borusija Dortmund 27, Borusija Menhengladbah 23, Bajern Minhen 20, RB Lajpcig 19 (-1), Hofenhajm 19, Ajntraht 17 (-1), Verder 17, Herta 16, Majnc 15, Augzburg 13, Frajburg 13, Volfsburg 12, Bajer Leverkuzen 11 (-1), Šalke 10 (-1), Nirnberg 10, Hanover 9, Fortuna 8, Štutgart 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC