• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prekretnica za Tekstilac, Uprava odlazi ili ostaje

Autor mondo.ba

Rukovodstvo derventskog prvoligaša podnijelo neopozive ostavke, ali igrači se ne slažu sa ovom odlukom.

Zbog loših rezultata i posljednjeg mjesta uoči zimske pauze u Prvoj ligi Republike Srpske, kompletno rukovodstvo Tekstilca iz Dervente odlučilo je da podnese ostavku.

Čelni ljudi, koji su od jula 2012. godine sa mnogo uspjeha vodili klub od drugoligaškog karavana do Prve lige Republike Srpske, na ovaj korak odlučili su se prije svega iz moralnih razloga.

Prethodnih godina "krojači" su ostvarili zapažene rezultate, mnogo toga urađeno je i na infrastrukturi, pa je tako Tekstilac nedavno dobio moderni pomoćni teren sa vještačkom travom.

OD "KVADRATA ZA BUDUĆNOST" DO MODERNOG ZDANJA

Ipak, sve ovo zasjenili su nešto lošiji rezultati u jesenjem dijelu Prve lige RS, koju su Dervenćani okončali na posljednjem mjestu.

"Princip sportske moralnosti nam nalaže da poslije nešto slabijih sportskih rezultata u zadnjoj polusezoni ustupimo mjesto nekom novom rukovodstvu koje će sa lokalnom upravom i novom energijom klubu vratiti sportske uspjehe", saopštili su članovi UO Tekstilca.

Ipak, kuriozitet na našim prostorima je da su igrači nakon ovakve odluke Uprave kluba odlučili da im pruže podršku, te da ih zamole da ne napuštaju klub.

"U ime svih fudbalera FK Tekstilac ovim putem Vam šaljem molbu, ukoliko ste u mogućnosti da izdvojite vremena za jedan kolektivni sastanak Vas iz Uprave i nas fudbalera, kada vam bude vremenski termin najviše odgovarao, vi odredite termin, a mi ćemo se organizovati da prisustvujemo. Želimo da i dalje ostanete u klubu i da Vam pružimo podršku za sve što ste napravili za nas, uživo ćemo vam reći opširnije", navodi se u saopštenju koje su potpisali fudblaeri Tekstilca.

Podsjetimo, Tekstilac je krajem oktobra napustio i dotadašnji šef stručnog štaba Igor Janković, pa su prvotimce u nekoliko posljednjih kola predvodili najiskusniji igrači, Dejan Plisnić i Dragan Jolović.

U narednim danima saznaćemo da li će se članovi uprave odlučiti da preinače svoje odluke i ostanu u klubu, ili će Tekstilac dobiti novo rukovodstvo, kojem će primarni cilj biti očuvanje prvoligaškog statusa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC