• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svjetski šampion na koljenima, Danci u finalu!

Autor mondo.ba

Reprezentacija Danske predvođena sjajnim Mikelom Hansenom savladala Francusku 38:30 i igraće u nedjelju za svoju prvu svjetsku titulu!

U nedjelju u danskom Herningu dobićemo novog svjetskog šampiona!

Aktuelni prvak, selekcija Francuske oprostila se od trofeja, za kojeg će se u nedjelju na svom terenu boriti Danci, poslije velike pobjede nad "galskim pijetlovima“ - 38:30!

Da li će to biti protiv Njemačke ili Norveške saznaćemo poslije drugog polufinala u kojem se sastaju Njemačka i Norveška od 20.30.

Dvije sekunde prije kraja prvog poluvremena Mikel Hansen je svojim sedmim golom odveo Dansku na 21:15 i najavio smjenu na svjetskom vrhu, poslije trijumfa Francuza u Kataru 2015. i kod kuće 2017. godine.

Sjajni lijevi bek Pari sen Žermena i najbolji rukometaš svijeta iz 2015.  razigravao je svoje saigrače, ali i pogađao sa svih mogućih pozicija u prvih 30 minuta u kojima je Francuska potpuno razbijena.

U 30 minuta u kojima na terenu odlukom francuskog selektora Didijea Dinara nismo vidjeli najboljeg igrača svijeta iz 2007, 2014. i 2015. – Nikolu Karabatića.

Bez njega u igri i sa katastrofalnim učinkom golmana, koji su za poluvrijeme sakupili DVE odbrane Francuzi su do nogu potučeni u dvorani Barklikard u Hamburgu.

Osjetio je to Didije Dinar poslije pogotka Hansena sa sedmerca za osjetnije vođstvo Danske 9:5, ali njegov tajm-aut nije urodio plodom.

Danci su nastavili u istom ritmu, a u povećanju prednosti na šest razlike sa dva gola učestvovao je i golman Niklas Landin sa dva pogotka.

Tamo gdje je Hansen stao u prvom, nastavio je u drugom dijelu i odmah pogotkom za 22:15 nastavio da teroriše Francuze, a za razliku od Francuske, Danci su iza svojih leđa imali „osigruač“.

Janik Grin u drugom poluvremenu zauzeo je mjesto među stativama , a poslije njegove odbrane pri rezultatu 25:18, Danci su krenuli da „melju“ protivnika i vrlo brzo stigli do „plus deset“ – 30:20.

Tek sa dvije mini serije od 2:0  Francuzi su uspjeli da smanje na sedam golova, potom i na šest golova zaostatka, ali bilo je to previše protiv olimpijskih šampiona koji su odlučili da se u velikom stilu vrate kući – na finale!

Serija francuskih odličja - za pamćenje!

2006 EP – Švajcarska – zlato

2007 SP – Njemačka – polufinale 2008 EP – Norveška – bronza 2008 OI – Peking – zlato

2009 SP – Hrvatska – zlato

2010 EP – Austrija – zlato

2011 SP – Švedska – zlato

2012 EP – Srbija – grupna faza 2012 OI – London – zlato

2013 SP – Španija – četvrtfinale 2014 EP – Danska – zlato

2015 SP – Katar – zlato

2016 EP – Poljska – četvrtfinale 2016 OI – Brazil – srebro

2017 SP – Francuska – zlato

2018 EP – Hrvatska – bronza

2019 SP – Danska/Njemačka – polufinale*

 Kada je Grin dve i po minute peije kraja „uhvatio“ Maea i odbranio njegov šut iz odlične situacije sa krila pri rezultatu 36:30 bilo je jasno da je svjetskoj dominaciji Francuza došao kraj!

Zahariasen je sa dva gola u finišu ovjerio veliku pobjedu 38:30 kojom su se plasirali u finale koje će u nedjelju igrati pred svojim navijačima i pokušati poslije tri izgubljena finala da se konačno domognu prve titule svjetskog prvaka.

Na drugoj strani, podmlađena reprezentacija Francuske, već drugo veliko takmičenje završiće borbom za treće mjesto.

Poslije izgubljenog finala Olimpijskih igara u irju 2016, Francuzi su se na svom terenu postali svjetski šampioni 2017. ali su se već sljedeće godine  na Evropskom rpvenstvu u Hrvatskoj umjesto za zlato borili za bronzu.

Junak Danaca je Mikel Hansen koji je završio meč sa 12 postignutih golova, šest je dodao Lauge, a veliki doprinos dao je i Grin sa devet uspješnih odbrana.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Kentin Mae sa osam golova.

Danci će u finalu igrati protiv boljeg iz meča Njemačka – Norveška koji je na rasporedu od 20.30-

Polufinale

Danska – Francuska 38:30 (21:15)

Njemačka – Norveška 20.30

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC