• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real "isplivao" u derbiju: Prvi je iza Barselone!

Autor mondo.rs

"Kraljevski klub" pobedio na stadionu gradskog rivala - Atletiko Madrida!

Prva velika pobeda Santjaga Solarija!

Nekoliko dana posle ispuštenog vođstva protiv Barselone u polufinalu Kupa kralja, Real Madrid ostvario je veliku pobedu na stadionu "Vanda Metropolitano".

Atletiko Madrid - Real Madrid 1:3 (1:2)

Disciplinovani i jako precizni, igrači "kraljevskog kluba" koristili su praktično sve šanse pred crveno-belim tribinama i preskočili na tabeli gradskog rivala.

Kapiten šampiona Evrope, Serhio Ramos, "navukao" je na sebe četvoricu čuvara u 16. minutu i tako praktično asistirao Kazemiru da lako postigne gol posle kornera za 0:1. Nije prošlo mnogo, a Antoan Grizman je u 25. minutu primio odličnu loptu Adrijana Koreje, utrčao u zicer "jedan na jedan" protiv Tiba Kurtoe i rutinski savladao Belgijanca za 1:1.

Bez dileme, bio je to težak trenutak čuvenog golmana, koga su navijači bivšeg kluba dočekali porukama da je "pacov".

Ipak, kratko je bilo nerešeno, jer je hitri Vinisijus Žunior u 42. minutu utrčao u kazneni prostor domaćih po levoj strani, iznudio očigledan prekršaj Hozea Himeneza i omogućio Serhiju Ramosu da ponovo bude u prvom planu. Lider "kraljevića" je uzeo loptu i rutinski iskoristio penal, da vrati prednost Realu.

Posle tog trenutka, Atletiko nije imao snage da još jednom uzvrati. Doduše, Alvaro Morata je postigao gol za "jorgandžije" protiv svog bivšeg kluba, ali je bio opravdano poništen zbog ofsajda. Malog, ali ipak ofsajda.

Dok se bližio kraj postajalo je sve jasnije da će Real osvojiti tri važna boda. Svaku dilemu oko toga otklonio je Velšanin Geret Bejl, udarcem sa leve strane u 74. minutu nakon sjajnog dodavanja Luke Modrića...

Tu je bio kraj, iako je Bejl imao još jednu šansu da zatrese mrežu. Navijači njegovog tima se neće previše osvrtati ka toj prilici, jer su konačno dočekali čvrst, snažan Real, koji posle dugo vremena vrši pritisak na vodeću Barselonu. Taj pritisak nije veliki, ali Katalonci neće moći baš mirni da podrazumevaju odbranu titule.

Posle prvog Solarijevog trijumfa u derbiju, razlika na tabeli između najvećih španskih klubova je pet bodova, s tim da Barselona ima odigran meč manje, zato što je u nedelju u 20.45 časova čeka gostovanje Bilbau.

Pročitajte sve rezultate 23. kola Primere.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC