• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern silan i ponovo prvi!

Autor mondo.ba

Bavarci su u meču 25. kola Volfsburg kući ispratili sa šest golova u mreži. U Dortmundu je slavila i Borusija, ali ne tako ubjedljivo pa je prvo mjesto u Bundesligi na osnovu gol razlike pripalo aktuelnom šampionu.

Mnogo razloga za slavlje u Minhenu!

Prvenstveno zbog rezultata u Dortmundu gdje je Borusija savladala Štutgart ali ipak prepustila lidersku poziciju Bavarcima, ali i zbog odlične predstave ekipe Nike Kovača pred revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Liverpula u sljedeću srijedu (prenos TV Arena sport, 21.00).

Još jedan razlog zbog kojeg se na "Alijanc Areni" mogu radovati je forma Roberta Levandovskog koji je izbio na čelo liste strijelaca postigavši dva gola protiv svog omiljenog protivnika i tako prestigao Luku Jovića, ali i Klaudija Pizara na vječnoj listi Bundeslige, kada je riječ o stranim fudbalerima.

BAJERN - VOLFSBURG 6:0 (2:0)

"Vukovi" su pred gostovanje u bavarskoj stigli sa nizom od pet mečeva bez poraza u Bundesu koji ih je doveo na diobu šestog mjesta sa Leverkuzenom. Uz to, odbrana Volfsburga je po broju primljenih golova u prvih pet u ligi.

Ali, sve to ništa ne znači kada se ispred njih nađe Bajern.

Volfsburg je posljednju pobjedu protiv najvećeg njemačkog kluba ostvario u januaru 2015. godine, već u sljedećem meču dva tima u septembru iste godine Robert Levandovski je postigao legendarnih pet golova za devet minuta.

Levandovski je sa 197 postignutih golova najbolij strani strijelac u istoriji Bundesa. Protiv Volfsburga je postigao 21 pogodak,

Danas, nije bio toliko raspoložen, ali je metu ipak pronašao dva puta što je bilo dovoljno da sa 17 pogodaka postane najbolji strijelac lige. Luka Jović je postigao dva pogotka manje, ali će u ponedjeljak protiv Fortune u Dizeldorfu imati priliku da se vrati na mjesto najuspješnijeg golgetera u Njemačkoj.

Pored Levandovskog, golove za Bavarce su postigli Serž Gnabri u 34., Hames Rodrigez u 52. i Tomas Miler u 76. i Džošua Kimih u 82. mintutu.

Publika se na "Alijanc Areni" radovala i SEDMI put. I to zbog rezultata u Dortmundu.

Tim Lucijena Favra je golovima Marka Rojsa, Paka Alkasera i Kristijana Pulišića došao do pobjede protiv Štutgarta, ali je zbog lošije gol razlike lidersku poziciju na tabeli prepustio Bajernu.

Loš dan je imala i berlinska Herta, tačnije Vedad Ibišević.

Nekadašnji reprezentativac BiH je poništio pogodak Nilsa Petersena iz 27. minuta pogodivši mrežu Frajburga u 77. ali i svoju mrežu tri minuta kasnije.

Marko Grujić je odigrao svih devedeset minuta u dresu gostiju.

BUNDESLIGA, 25. KOLO

Bajern - Volfsburg 6:0 (2:0)
/Gnabri 34, Levandovski 37, 85, Rodrigez 52, Miler 76, Kimih 82/

Borusija Dortmund - Štutgart 3:1 (0:0)
/Rojs pen 62, Alkaser 84, Pulišić 90+2 - Kempf 71/

Frajburg - Herta 2:1 (1:0)
/Petersen 27, Ibišević ag 80 - Ibišević 77/

RB Lajpcig - Augzburg 0:0

Majnc - Borusija Menhengladbah 0:1 (0:0)
/Elvedi 63/

u nedjelju

Hofenhajm - Nirnberg (15.30)
Hanover - Bajer Leverkuzen (18.30)

u ponedjeljak

Fortuna Dizeldorf - Ajntraht Frankfurt (20.30)

odigrano u petak

Verder - Šalke 4:2 (1:1)
/Rašica 32, 73, Kruze 51 pen, Harnik 90+4 - Embolo 26, 85/

TABELA: Bajern 57, Borusija Dortmund 57, RB Lajpcig 46, Borusija Menhengladbah 46, Ajntraht (-1) 40, Bajer Leverkuzen (-1) 39, Volfsburg 39, Verder 36, Herta 35, Hofenhajm (-1) 34, Fortuna (-1) 31, Frajburg 30, Majnc 30, Šalke 23, Augzburg 22, Štutgart 19, Hanover (-1) 14, Nirnberg (-1) 13.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC