• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kramarić "ukrao" het-trik Belfodilu

Autor mondo.ba

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena ispustili šestu poziciju na tabeli porazom 4:1 u Hofenhajmu. Kramarić "ukrao" het-trik Belfodilu.

Prvi put otkako je na klupu sjeo Piter Boš ekipa Bajera iz Leverkuzena je vezala dva poraza, a to bi ih na kraju sezone moglo koštati mjesta koje vodi u Ligu Evrope.

"Farmaceuti“ su u prošlom kolu poraženi od Verdera, a u petak uveče upisali su poraz od još jendog direktnog rivala u borbi za Evropu, Hofenhajma.

Ekipa Julijana Nagelsmana predvođena sjajnim Išakom Belfodilom slavila je sa 4:1 i približila se na samo bod šestoplasiranom Volfsburgu, koji ima i utakmicu manje, i sedmoplasiranom Bajeru.

Bajer je izgubio bodove tamo gdje ih je redovno osvajao. – u Hoifenhajmu.

Sedam puta ekipa iz Leverkuzena je slavila, dva puta izborila remi i samo jednom je poražena u posljednjih deset mečeva u Hofenhajmu, ali tradicija je tu da se ruši.

Za to se pobrinuo Išak Belfodil. Alžirski napadač postigao je dva gola, a od het-trika dijelio ga je jedan korak na osnovu kojeg mu je poništen  gol zbog ofsajda, ali i ne baš fer potez njegovog saigrača.

Prvi pogodak Belfodil je postigao u desetom minutu, poslije prve šanse i prvog udarca domaćih na gol. Uspjeli su gosti brzo da izjednače preko Folanda, pa i da sačuvaju 1:1 do poluvremena, ali su ih u nastavku domaći u potpunosti nadigrali.

Prvo je Sven Bender skrenuo loptu u svoju mrežu poslije udarca Amirija, da bi Belfodil u 61. minutu povisio na 3:1 svojim desetim golom u sezoni.

Sjajnu partiju Alžirac je trebao da kruniše het-trikom u 79. minutu, ali je loptu poslije odličnog ubacivanja i udarca Belfodila na samoj gol-liniji dirao hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić i „oteo“ mu pogodak.

Zanimljivo, ovo je treći međusobni duel ova dva tima završen rezultatom 4:1. Posljednja dva dobio je Hofenhajm.

BUNDESLIGA, 27. kolo:

Hofenhajm – Bajer Leverkuzen 4:1 (1:1)
/Belfodil 10, 61, S. Bender 52, Kramarić 79 – Foland 16/

subota
Borusija Dortmund – Volfsburg 15.30
Fortuna – Borusija Menhengladbah
Frajburg – Bajern
Nirnberg – Augzburg
Verder – Majnc
Lajpcig – Herta 18.30

nedjelja

Hanover – Šalke 15.30
Ajntraht – Štutgart

TABELA: Bajern 60, Borusija Dortmund 60, Lajpcig 49, Borusija Menhengladbah 47, Ajntraht 46, Volfsburg 42, Bajer L. (+1) 42, Hofenhajm (+1) 41, Verder 39, Herta 35, Frajburg 31, Fortuna 31, Majnc 30, Augzburg 25, Šalke 23, Štutgart 20, Hanover 14, Nirnberg 13

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC