• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma – Napoli 1:4. Amin!

Autor mondo.rs

Napoli još jednom održao čas Romi na Olimpiku u “Derbiju sunca” i nanio joj drugi uzastopni poraz u Seriji A. “Vučica” posustaje u trci za Ligu šampiona. SPAL se izvukao, remi u Firenci.

Klaudio Ranijeri preuzeo je Romu poslije debakla u gradskom derbiju protiv Lacija (0:3), ali nije uspio da posloži ekipu i konačno krene sa njom ka Ligi šampiona.

“Vučica” je upisala pobjedu protiv Empolija, ali je potom poražena kod SPAL-a, da bi u nedjelju doživjela još jedan težak udarac u borbi za Ligu šampiona.

Fudbaleri Rome poraženi su od Napolija 4:1 u “Derbiju sunca” odigranom u nedjelju na Olimpiku, što je treći put zaredom da Napolitanci odnose sav plijen iz Rima.

Roma – Napoli 1:4 (1:1)
/Peroti 45+4 – Milik 2, Mertens 50, Verdi 55, Amin 81/

Golom Perotija iz penala u sudijskoj nadoknadi prvog dijela Roma je uspjela da izjednači na 1:1 i tako na kratko “zamaskira” očajnu partiju, ali ona ju je ipak koštala bodova.

Napoli je odigrao mnogo agresivnije i iskoristio sve rupe u odbrani “vučice”, koja je kapitulirala već poslije manje od 120 sekundi.

Arkadiuš Milik sjajno je primio loptu u okretu vanjskim dijelom stopala, a onda matirao Olsena za vođstvo Napolitanaca već u drugom minutu.

Mogao je Poljak  do het-trika već u prvom poluvremenu, međutim, bio je nedovoljno koncentrisan, a potom i nedovoljno strpljiv.

Prvo je sa deset metara poslije idealnog centaršuta Mertensa šutirao direktno u Olsena, a potom je požurio za djelić sekunde poslije još jednog dodavanja Belgijanca i poništen mu je gol zbog ofsajda u kojem se našao svojim stopalom.

Roma je izjednačila duboko u nadoknadi prvog dijela, nakon što je Meret oborio Šika, iako je jedanaesterac trebao biti dosuđen i sekundu ranije zbog igranja rukom Ruija.

Peroti je treći put ove sezone postigao gol sa bijele tačke, međutim, to je bilo sve od vučice u ovom derbiju.

Napoli je bio mnogo opasniji i u drugom poluvremenu, a sve dileme riješene su u razmaku od samo pet minuta, od 50. do 55.

Olsen je loše intervenisao  poslije ubacivanja Kaljehona i dozvolio da lopta prođe kroz peterac i stigne do Mertensa, a Belgijanac ju je rutinski ubacio mrežu za 2:1. Mertens se tako sa 78 postignutih golova izjednačio  sa Edinson Kavanijem na četvrtom mjestu klupske liste strijelaca u Seriji A.

Roma je krenula naprijed i ostavila mnogo prostora, pa Verdiju nije bilo teško da u akciji “četiri na tri!” povisi na 3:1.

Nešto kasnije Verdi je ustupio mjesto Aminu Junesu, a njemački napadač u 81. minutu izbjegao je ofsajd zamku i postavio konačnih 4:1 za svoj drugi gol na posljednje dvije utakmice u dresu Napolija.

Roma je propustila priliku da se eventualnim trijumfom približi na samo bod zaostatka za Milanom.

Torino je osvojio veliki bod remiziravši 1:1 sa Fiorentinom u Firenci i tako ostao u trci za Evropu.

“Viola” je povela na samom početku preko Simeonija, ali je Bazeli izjednačio u 34. minutu.

Svih 90 minuta za Fiorentinu odigrao je Nikola Milenković, a nešto manje od pola sata i mladi Dušan Vlahović, dok je Saša Lukić odigrao cijeli meč za Torino.

Minimalnu, ali važnu pobjedu upisao je SPAL savladavši Frozinone u gostima i tako pokazao da trijumf nad Romom u prošlom kolu nije slučajnost.  Gol vrijedan tri boda postigao je Vikari.

SERIJA A - 29. KOLO:

Parma - Atalanta 1:3 (1:1)
/Žervinjo 8 – Pašalić 24, Zapata 75, 90+4/

Roma - Napoli 1:4 (0:0)
/Peroti 45+4 penal - Milik 2, Mertens 50, Verdi 55/

Fiorentina – Torino 1:1 (1:0)
/Simeone 7 – Bazeli 34/

Frozinone – SPAL 0:1 (0:1)
/Vikari 13/

Bolonja - Sasuolo 2:1 (0:0)
/Pulgar 68 pen, Destro 90+6 - Boga 90+2/

Inter - Lacio (20.45)

Odigrano u subotu

Udineze - Đenova 2:0 (1:0)
/Okaka 4, Mandragora 62/

Juventus - Empoli 1:0 (0:0)
/Kin 72/

Sampdorija - Milan 1:0 (1:0)
/Defrel 1/

Odigrano u petak:

Kjevo - Kaljari 0:3 (0:3)
/Pizakane 16, Žoao Pedro 33, Jonica 43/

TABELA: Juventus 78, Napoli 63, Inter (-1) 53, Milan 51, Atalanta  48, Roma 47, Lacio (-2) 45, Sampdorija 45, Torino 45, Fiorentina 38,  Đenova (+1) 33, , Kaljari (+1) 33, Parma (+1) 33, Sasuolo 32, SPAL 29, Udineze (-1) 28, Bolonja 27, Empoli 25, Frozinone 17, Kjevo 11*

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC