• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srčana Srbija "ispustila" Hrvatsku! (FOTO)

Autor mondo.rs

Domagoj Duvnjak izjednačio pola minuta pre kraja, a potom su "orlovi" izveli loš poslednji napad. Peruničić: "Nije ispoštovana akcija".

 Srčana Srbija "ispustila" Hrvatsku! (FOTO) Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Podmlađena rukometna reprezentacija Srbije propustila je u četvrtak idealnu priliku da obori na pleća jednu od najboljih reprezentacija Evrope i sveta!

U izjednačenom, na kraju i dramatičnom meču 3. kola B grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, imali su gol prednosti, ali su Hrvati uspeli da izjednače i potom osujete napad "orlova" za pobedu, u kome - kako je selektor Nenad Peruničić izjavio za RTS - nije ispoštovan dogovor sa tajm-auta.

Pred sedam-osam hiljada gledalaca u "Štark areni", Srbija - Hrvatska 25:25 (13:13)!

Prva utakmica 3. kola odigrana je u sredu (Belgija - Švajcarska 25:28), a tabela sada izgleda ovako: Hrvatska 5, Švajcarska 4, Srbija 2, Belgija 1 bod.

Već u nedelju slede novi mečevi, Hrvatska - Srbija u Zadru i Švajcarska - Belgija u Šafhauzenu, dok je finiš kvalifikacija na rasporedu polovinom juna.

Na EP u Austriji, Norveškoj i Švedskoj direktno će se plasirati dve najbolje selekcije iz svake od osam grupa, kao i četiri najbolje od osam trećeplasiranih selekcija. U tu računicu neće ulaziti rezultati utakmica protiv poslednje ekipe u grupi.

SRBIJA: Pušica, Vorkapić 2, Vujić, Krsmančić 1, Crnoglavac 2, Pešić 4, Radivojević 1, Dimitrijević, N. Ilić 3 (2), Mošić 1, V. Ilić 4, Kukić 4, Zelenović 2, Marsenić 1, Cupara, Milosavljev (šest odbrana).

HRVATSKA: Duvnjak 6, Stepančić 3, Gadža, Vida, Ivić, Karačić 3 (1), Vekić, Božić-Pavletić 2, Štrlek 3, Musa 1, Mamić 4, Mandić 1 (1), Vranković, Šipić 2, Šego (osam odbrana), Bećiri.

Sedmerci: Srbija 2 (2), Hrvatska 2 (2). Isključenja: Srbija 8, Hrvatska 8 minuta.

Osim u prvih 10-15 minuta, kada je trema očigledno učinila svoje, "orlovi" su bili u najmanju ruku ravnopravni rivali renomiranim komšijama.

U drugom delu prvog poluvremena potpuno su uhvatili priključak i nekoliko puta stizali do nerešenog rezultata, da bi nam početkom drugog Mladen Krsmančić doneo prvo vođstvo (14:13). Išla je reprezentacija Srbije i na "plus dva", ali ubedljivije od toga nikako nije uspevala.

Peruničić je pokušao da izvođenjem golmana i viškom igrača u napadu dođe do prednosti koju bi Hrvati posle teže sustigli, ali to mu se vratilo kao bumerang - primljenim golom na praznu mrežu.

U poslednjim minutima su i jedna i druga ekipa imale minimalnu prednost, ali je posle dve uspešne kontre i jednog lepog poteza Vanje Ilića na levom krilu, Srbija bila bliža pobedi - 25:24!

Hrvati u svom poslednjem napadu nisu imali pravo na grešku. Odgovornost je, očekivano, preuzeo njihov najveći as Domagoj Duvnjak i svojim šestim pogotkom doneo 12. izjednačenje na utakmici!

"Orlovima" je posle tajm-auta ostalo 14 sekundi da dođu do pobedonosnog gola, međutim, Lazar Kukić šutem sa devet metara i potom Mijajlo Marsenić preko "živog zida" nisu uspeli da pogode...

"Žalimo... Mislim da smo bili bolji. Opet nezrelost mladog igrača, nije ispoštovana akcija 14 sekundi pre kraja, sedam protiv šest, gde je jasno rečeno na koga treba da ide lopta. Moraju da znaju šta je odgovornost... Gradili su rezultat celu utakmicu, potrošeno je mnogo energije i motiva", razočarano je izjavio Peruničić.

Selektor Srbije dodao je da mu je drago ako su njegovi igrači uspeli da publici u Areni prikažu nešto zbog čega je vredelo doći na utakmicu.

"Činjenica je da smo bili stegnuti... Treba više da veruju u neke stvari. Čestitke Hrvatskoj, nije lako igrati protiv ekipe koja ima proveren sistem. Čestitke i mojim momcima, jer su pokazali karakter i veliko srce, ali protiv ovakvih rivala to često ne bude dovoljno. Jako mi je krivo, mislim da smo zaslužili pobedu", završio je Nenad Peruničić.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

UŽIVO

60' Loš napad "orlova"... Promašio je Kukić sa devet metara pod faulom, ostalo je vremena samo da se izvede prekršaj iz koga Marsenić nije uspeo da ugrozi golmana Šega. Remi - 25:25, u nedelju je "revanš" u Zadru!

60' Červar uzima tajm-aut na 48 sekundi pre kraja... Uslediće možda i poslednji napad Hrvata na utakmici. Duvnjak je zadržao hladnokrvnost i potvrdio svetsku klasu - 25:25! Tajm-aut Peruničića, do kraja 14 sekundi.

59' 25:24 - Cupara brani, Vanja Ilić ide u kontru i ne greši "oči u oči" sa Šegom!

58' 24:24 - Vanja Ilić snalažljiv na krilu, lepo je felširao loptu i smestio je uz samu stativu!

57' 23:23 - Željko Musa u padu sa šest metara. Ponovo primamo gol na praznu mrežu - 23:24. Nemanja Ilić je promašio sa krila, a Hrvati došli do lopte i lako materijalizovali povoljnu situaciju.

56' 23:22 - Crnoglavac oduzima loptu, a Nemanja Ilić realizuje kontru. Isključeni Mijajlo Marsenić i Marin Šipić zbog obostranih grubosti.

55' 22:22 - Nikola Crnoglavac kao Zelenović ili Kukić, sjajna finta i prodor!

54' 21:22 - Karačić u stilu Duvnjaka od pre dva minuta, ruši dobru odbranu "orlova".

53' 21:21 - Nemanja Ilić precizan sa sedam metara.

52' 20:21 - Prizemni udarac Duvnjaka prekida dug period bez gola na obe strane.

48' 20:20 - Četvrti gol raspoloženog Mamića. Peruničić pravi rokadu na golu, Cupara umesto Milosavljeva.

45' 20:19 - Rizik se nije isplatio. Srbija gubi loptu, a Karačić sa pola terena pogađa praznu mrežu.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

44' Kakve šanse propuštaju "orlovi"... Vorkapić u kontri pogađa prečku, odbitak prihvata Nemanja Ilić i promašuje sve! Ostaje 20:18... I Mamić pogađa prečku, a Peruničić povlači golmana.

43' 20:18 - Nova sjajna solo akcija Zelenovića!

40' 19:17 - Četvrti gol Živana Pešića koji se sjajno snalazi na liniji šest metara. Stepančić pogađa stativu, a Šego brani šut Vorkapića sa desnog krila. Mogli smo na "plus tri"...

38' 18:16 - "Ukradena" lopta i kontra Vukašina Vorkapića!

37' 17:16 - Duvnjak sa zemlje šalje "projektil" u gornji desni ugao.

36' 17:15 - Odlična odbrana Milosavljeva, pa gol Nemanje Ilića iz sedmerca, kog je izborio Zelenović.

34' 16:14 - Zelenović zalama sa desnog krila u sredinu i rutinski trese mrežu. Na drugoj strani Duvnjak asistira Šipiću - 16:15.

32' 14:13 - Mladen Krsmančić za prvo vođstvo Srbije!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

30' 13:13 - Izborili su "orlovi" isključenje Božića-Pavletića i ravnopravan odnos snaga na terenu. Energični Lazar Kukić svojim četvrtim golom postavlja konačan rezultat poluvremena. Nerešeno!

29' 12:13 - Drugo isključenje Vujića i sedmerac za Hrvatsku. Precizan Karačić.

28' 12:12 - Rezultatska "klackalica" u Areni. Još dva izjednačenja Srbiji doneli su Kukić i Crnoglavac.

25' 10:10 - Levo krilo Štrlek uspešno završava dug napad nakon isključenja Pušice. Prolazi i Lazar Kukić, kroz sredinu, sa igračem manje. Odlično!

23' 9:9 - Trostruki strelac Živan Pešić sa crte odgovara na lagani prodor i pogodak Duvnjaka.

22' 8:8 - Srbija uz malo sreće, iz trećeg pokušaja, stiže do prvog izjednačenja. Prvi gol Ivana Mošića.

18' 6:8 - Štrlek iz polukontre kažnjava promašen šut "orlova", koji su imali napad za izjednačenje. Usledio je drugi gol Pešića, iz još jedne izrađene akcije - 7:8. Tajm-aut uzima Lino Červar.

18' Prvi put na meču "orlovi" postižu dva gola zaredom - 6:7! Marsenić je sa crte pogodio na dodavanje Vujića, nakon čega je Vanja Ilić istrčao kontru.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

16' 4:7 - Sa krila pogađaju Božić-Pavletić i Vanja Ilić, a sa pozicije srednjeg beka Duvnjak.

13' Još jedan gol primamo sa devet metara (Stepančić), ali sa desnog krila smanjuje Radivojević - 3:5. Hrvati su kompletni, a nama je isključen Stefan Vujić zbog grubog faula.

11' David Mandić isključen drugi put, samo što se vratio iz prve dvominutne kazne. Ovog puta su "orlovi" izveli dobru akciju i Pešić je smanjio na 2:4.

11' 1:4 - Mamić sa devet metara šalje loptu uz samu stativu. Peruničić će na tajm-autu pokušati da pruži igračima neki koristan savet...

9' 1:2 - Punih osam minuta prošlo je dok "orlovi" nisu pronašli put do gola. Učinio je to Lazar Kukić sa linije šest metara.

7' Zelenović grubo fauliran, igrač više za "orlove"! Ali, odmah greška u dodavanju...

6' Radivojević i Vujić pogodili su stativu, a mreža gostiju i dalje miruje. Na drugoj strani pogađa Duvnjak - 0:2.

4' 0:1 - Mamić dovodi Hrvate u vođstvo, nakon što je Dejan Milosavljev zabeležio tri odbrane, a srpski rukometaši nisu uspeli da ih pretoče u pozitivan rezultat.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

- Hrvatska je oslabljena neigranjem Luke Cindrića, dok "orlovi" nisu imali većih pehova, mada se Nenad Peruničić tokom mini-priprema požalio na povredu Bogdana Radivojevića.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

- Reporter MONDA javlja da će za ovaj meč biti otvoren samo donji nivo gledališta, a pitanje je da li će i on biti pun. Uostalom, reč je o cifri od desetak hiljada ljudi, što ne bi bila mala poseta... Podsećamo da je duel Srbije i Hrvatske trebalo da se igra u dvorani "Aleksandar Nikolić", ali je mesto u poslednji čas promenjeno zbog finala plej-ofa ABA lige (Crvena zvezda - Budućnost).

- Ispred Arene se raspoloženi srpski navijači okupljaju u sve većem broju, a nekoliko stotina ih je već na tribinama. Što se tiče igrača dve reprezentacije, oni su već delimično odradili zagrevanje, čak i porazgovarali na centru terena.


N A J A V A

Podmlađeni "orlovi" pod vođstvom Nenada Peruničića loše su počeli kvalifikacije za Euro 2020. U Zrenjaninu su remizirali sa Belgijom (27:27), pa kao gosti izgubili od Švajcarske 29:24.

Sa tako "tankim" bodovnim saldom, ulaze u dvomeč sa jednom od evropskih i svetskih rukometnih veselila kada je reč o poslednjih 20-25 godina.

Iako na poslednja tri velika takmičenja nisu osvojili medalju - zimus su bili šesti na Svetskom prvenstvu, prošle godine peti na EP, a 2017. četvrti na SP - nema dileme da su izabranici prekaljenog selektora Lina Červara favoriti protiv Srbije, čak i na "vrućem" gostujućem terenu.

Napominjemo da će ubrzo posle večerašnjeg okršaja u Beogradu, uslediti revanš u Zadru (nedelja, 20.30), pa je to i gledaocima svojevrsna poruka da navijaju sportski i ne daju povoda za revanšizam kada Hrvati kroz tri dana uzvrate domaćinstvo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC