• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veljković pocrvenio, Bajern pobjegao Borusiji

Autor mondo.ba

Bajern slomio otpor Verdera poslije isključenja Miloša Veljkovića i odmakao Borusiji Dortmund na četiri boda. "Šestica" Augzburga, Štutgart pred ispadanjem.

Poslije isključenja Sergeja Milinkovića-Savića ovog vikenda pocrvenio je još jedan srpski reprezentativac  - Miloš Veljković morao je ranije u svlačionicu u porazu Verdera od Bajerna 1:0.

Srpski defanzivac u 58. minutu udario je Niklasa Zile laktom u vrat, a sudija Tobijas Velc pokazao mu je drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Verder je ostao sa desetoricom, a upravo Zile presudio je ekipi iz Bremena, udarcem sa dvadesesetak metara u 75. minutu.

Bavarci su tako konačno probili bunker gostiju i zatresli mrežu  koju je u nekoliko navrata dobrim intervencijama spašavao Pavlenka, a jednom i Veljković izlokiravši tijelom udarac sa samo nekoliko metara.

Bajern je ovim trijumfom odmakao na vrhu tabele Borusiji Dortmund koja sada ima četiri boda zaostatka i utakmicu manje. "Milioneri“ će svoj duel 30. Kola odigrati u nedjelju u Frajburgu.

ŠESTICA AUGZBURGA ZA OPSTANAK

Augzburg je sa 6:0 deklasirao Šalke i praktično obezbijedio opstanak u Bundesligi.

Klub koji je 2011. debitovao u Bundesligi, od tada do danas nije napuštao elitni rang, a tako će po svemu sudeći ostati i ove sezone.

Fudbaleri Augzburga ubjedljivom pobjedom nad direktnim rivalom u brobi za opstanak  pobjegli su upravo "Švabama“ na deset bodova prednosti četiri kola prije  kraja, tako da će im za opstanak biti dovoljan i bod protiv Bajera kod kuće u narednom kolu.

Već poslije pola sata igre na semaforu je stajalo 3:0, a strijelci su bili Kedira , Han i Maks, da bi u drugom poluvremenu Maks postigao još jedan, a Rihter dva za najubjedljiviju pobjedu  Augzburga u Bundesligi u istoriji.

Na drugoj strani „Švabe“  sa 21. osvojenim bodova su u teškoj poziciji i mogli bi poslije dvije sezone da se presele u niži rang. Šalke im bježi šest bodova i ima utakmicu manje, a Štutgart u narednom kolu dočekuje Borusiju Mehnhegladbah. Potom slijede dueli sa Hertom, Volfsburgom i Šalkeom.

DAO GOL ZA 35 SEKUNDI, NIJE NI U TOP 10!

Francuski napadač  Žan-Filip Mateta postigao je pogodak za Majnc poslije samo 35 sekundi igre, ali to  mu nije bilo dovoljno za ulazak u TOP 10 najbržih golova u Bundesligi, pošto desetu poziciju drži Roni Vorm golom za Duizburg protiv HSV-a poslije samo 14 sekundi.

Mateta i njegovi saigrači ipak su se radovali jer su savladali Fortunu Diseldorf rezultatom 6:1, poslije gola Onisiva, a potom još jednog pogotka mladog Francuza.

Ishodu ovog meča kumovao je i promašeni penal Lukebakija u 58. minutu, inače strijelca jedinog gola za goste.

Bundesliga 30.kolo

Augzburg – Štutgart 6:0 (3:0)
/Kedira 11, Han 18, Maks 29, 59, Rihter 53, 68/

Bajer L-. – Nirnberg  2:0 (0:0)
/Alario 61, Foland 86/

Bajern  - Verder 1:0 (0:0)
/Zile 75/

Majnc – Fortuna 3:1 (1:1)
/Mateta 1, 87 Onisivo 67 – Lukebakio 19/

Borusija Menhengladbah – Lajpcig 18.30
Šalke – Hofenhajm 20.30

Nedjelja

Frajburg – Borusija Dortmund 15.30
Herta – Hanover 18.00

Ponedjeljak

Volfsburg – Ajntraht 20.30

TABELA: Bajern 70, Borusija (-1) 66, Lajpcig (-1)  58, Ajtraht (-1) 52, Borusija Menhengladbah (-1) 51, Hofenhajm (-1) 47, Bajer 48, Verder 46, Volfsburg (-1) 45, Fortuna 37, Majnc 36, Herta (-1) 35, Frajburg (-1) 32, Augzburg 31, Šalke (-1) 27, Štutgart 21, Nirnberg 18, Hanover (-1) 14

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC