• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern gurnuo Hanover ka "Cvajti", gol Ibiševića

Autor mondo.ba

Teže od očekivanog, minhenski Bajern je u subotu savladao Hanover (3:1) i napravio važan korak ka novoj tituli, a istovremeno poslao goste ka Drugoj ligi Njemačke. Vedad Ibišević "jubilarac" Herte u trijumfu nad Štutgartom (3:1).

Bavarci su na korak da i sedmi put uzastopno osvoje "salataru"!

Novi pomak od tri boda ka ukupno 29. tituli u Bundesligi, izabranici Nike Kovača stigli su preko posljednjeplasiranog Hanovera, koji je u subotu i dva kola prije kraja, vrlo izvjesno poslan u "Cvajtu".

BAJERN - HANOVER 3:1 (2:0)

"Fenjeraš" je čvrsto ušao u meč s namjerom da eventualno otkine bod šampionu, ali je to u subotnjem 32. kolu bila nemoguća misija, posebno nakon što je u drugom poluvremenu ostao sa desetoricom igrača poslije ekspresna dva žuta kartona rezerviste Žonatasa, koji je za devet minuta drugog dijela zatresao mrežu Bajerna i zaradio crveni karton.

Prvi su ozbiljnije zaprijetili domaći fudbaleri u 11. minutu kada je golman gostiju Mihael Eser odlično odbranio udarac glavom Kingslija Komana.

Međutim, ništa nije mogao čuvar mreže Hanovera u 27. minutu nakon što je Jošua Kimih s desne strane centrirao na peterac, a tamo je glavom pod prečku zakucao Robert Levandovski i dodatno se učvrstio na listi strijelaca - 1:0.

Poljski golgeter sada na svom kontu ima 22 pogotka, pet više od Srbina iz Ajntrahta Luke Jovića, čiji se transfer u Real Madrid, prema tvrdnjama sportskog direktora kluba iz Frankfurta, Fredija Bobića, još nije dogodio jer "nije bilo kontakta sa 'kraljevskim klubom'".

Bajern je udvostručio prednost u 40. minutu i praktično riješio pitanje pobjednika nakon što se spetljao Koman, a sa ivice kaznenog prostora majstorski pogodio Leon Gorecka - 2:0.

Početkom nastavka, ekipa Tomasa Dola vratila se u meč nakon što je Žerom Boateng igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija Kristijan Dingert i VAR pokazali na penal.

Sa "kreča" siguran je bio Brazilac Žonatas, koji je ušao s klupe u drugom poluvremenu - 2:1.

Potom je "rezervista" zbog otimanje lopte zaradio žuti karton, a par minuta kasnije i drugi, odnosno crveni karton, zbog udaranja protivnika po licu, iako se činilo da je u pitanju bila prestroga odluka arbitra! I sve to je postigao za samo DEVET minuta igre!

Bilo kako bilo, Hanover je ostao sa desetoricom, a time je praktično potpisao "smrtnu presudu". Ako je za utjehu Brazilcu, ušao je u istoriju Bundeslige jer je to bio 2.000 gol koji je primio minhenski klub.

Navijači Bajerna su strijepili sve do 84. minuta kada je francuski veteran Frank Riberi na dodavanje Komana savladao golmana Esera - 3:1 i omogućio "plus pet" bodova u odnosu na Borusiju iz Dortmunda, koja kasnije gostuje Verderu u Bremenu.

U trci za evropskim takmičenjima u subotu je profitirao Volfsburg slavivši protiv Nirnberga (2:0), dok je Hofenhajm, koji je dva puta vodio na "Borusija Parku" u Menhengladbahu osvojio samo bod (2:2). Gol za remi "koltova" postigao je Josip Drmić u 84. minutu.

JUBILARNI VEDAD 


Herta je konačno prekinula negativnu seriju i tek u osmom uzastopnom meču zabilježila pobjedu. Na Olimpijskom stadionu u Berlinu "pao" je Štutgart (3:1) kojem ove sezone nikako ne ide u gostima.

"Švabe" su na gostujućim terenima u 16 utakmica osvojile samo pet bodova, a samo jednom su uspjeli da ostanu neporaženi na čak 10 posljednjih mečeva, pa će do kraja u najboljem slučaju izboriti baraž za opstanak u Bundesligi. 

Pobjedu domaćinu su golovima osigurali Vedad Ibišević, Ondrej Duda i Salomon Kalu, a internacionalcu iz Bosne i Hercegovine ovo je bio jubilarni 10. ovosezonski pogodak u njemačkom šampionatu.

BUNDESLIGA - 32. KOLO:


Bajern Minhen - Hanover 3:1 (2:0)
/Levandovski 27, Gorecka 40, Riberi 84 - Žonatas 51 pen/

Borusija Menhengladbah - Hofenhajm 2:2 (0:1)
/Ginter 73, Drmić 84 - Kaderabek 33, Amiri 79/

Herta - Štutgart 3:1 (2:0)
/Ibišević 40, Duda 45+2, Kalu 68 - Gomez 70/

Volfsburg - Nirnberg 2:0 (1:0)
/Klaus 38, Tiserand 78/

Verder - Borusija Dortmund (18.30)

U nedjelju:

Šalke - Augzburg (13.30)
Frajburg - Fortuna (15.30)
Bajer Leverkuzen - Ajntraht (18.00)

Igrano u petak:

Majnc - RB Lajpcig 3:3 (1:2)
/Onisivo 43, Nijakate 67, Mateta 83 - Klosterman 20, 32, Verner 49/


TABELA: Bajern Minhen 74, Borusija Dortmund (-1) 69, RB Lajpcig 65, Ajntraht (-1) 54, Borusija Menhengladbah 52, Volfsburg 52, Hofenhajm 51, Bajer Leverkuzen (-1) 51, Verder (-1) 46, Herta 40, Fortuna (-1) 40, Majnc 37, Frajburg (-1) 32, Augzburg (-1) 31, Šalke (-1) 30, Štutgart 24, Nirnberg 19, Hanover 18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC