• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA Sarajevu: Danas ističe rok za prijavu!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Stadion ''Asim Ferhatović - Hase'' ne ispunjava UEFA kriterijume iz treće kategorije. U trećem kolu Lige Evrope ''bordo'' tim igra protiv poraženog iz dvomeča BATE Borisov - Rozenborg.

Rok za određivanje i prijavu domaće utakmice Fudbalskog kluba Sarajevo u trećem kolu kvalifikacija Lige Evrope ističe danas, odlučila je Evropska fudbalska asocijacija (UEFA).

U dopisu poslatom na adresu FK Sarajevo navedeno je da mogu promijeniti domaćinstvo utakmice, odnosno da Rozenborg ili BATE Borisov, umjesto na zeničkom Bilinom polju, mogu ugostiti na Grbavici, ali pod određenim uslovima. Istaknuto je i da stadion na kojem će igrati moraju prijaviti UEFA do danas, 29. jula.

Naime, iz evropske kuće fudbala su u pismu čelnicima Sarajeva naglasili da o promjeni domaćinstva utakmice ne mogu odlučivati sami. Da bi eventualno utakmicu zakazali na Grbavici moraju u pisanoj formi UEFA dostaviti saglasnosti Rozenborga, BATE Borisova i Fudbalskog saveza BiH.

Iz FK Željezničar istakli su da su spremni iznajmiti stadion gradskom rivalu uz finansijsku naknadu, ali, takođe, i uz određene ustupke.

Na južnoj tribini gdje se tradicionalno nalaze najvatreniji navijači Željezničara ne mogu biti simpatizeri Sarajeva, odnosno "ona može biti korištena isključivo za gostujuće navijače", insistiraju iz Željezničara.

Traže i bankovnu garanciju FK Sarajevo kako bi pokrili eventualne štete na stadionu Grbavica tokom odigravanja utakmice.

Prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija Lige Evrope fudbaleri Sarajeva odigraće 8. avgusta u BiH. Revanš meč imaće sedam dana kasnije u Norveškoj Rozenborgu ili Bjelorusiji kod BATE Borisova, u zavisnosti ko izgubi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U prvoj utakmici BATE je kod kuće slavio sa 2:1.

Sarajevo domaće utakmice od trećeg kola kvalifikacija Lige Evrope ne može igrati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" jer stadion kojeg "bordo" klub decenijama iznajmljuje od Opšine Centar ne ispunjava UEFA kriterijume iz treće kategorije.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zanimljivo

Zanimljivo bi bilo čuti Vicu iz Borca, pošto je davno najavljen još jedan štoper i napadač, da li se odustalo od toga i kako ocjenjuje igru Mirića i Vujaklije koji su najskuplji poslijeratni igrači Borca. Takođe bilo je riječi da će u roku 60 dana svi dugovi biti očišćeni osim poreskih pa da kaže dokle se stiglo,

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC